Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Nie umiesz uzasadnić swoich tez ? A może trzeba przestać oglądać propagandę i powtarzać te pierdoly że Rosja od prawie 300 dni przegrywa wojnę a upaina nie ma prądu, gazu pieniędzy i nie kontroluje 1/3 swojego terytorium bo ją bohatersko wygrywa.🤔

Napaść na ciebie zabrać ci pola , odciąć od prądu , gazu jeśli jest podłączony , ciekawe jak byś długo się bronił . Postawił na twej posesji , pomnik Lenina i Stalina , podobało by ci się .Zapewne głosił byś że odpierasz ataki , a tak na prawdę to zbierałbyś wp***dol .

• Confused 1
Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że nie masz za równo pod kopułą 

juz dawno ci pisalem ze podczas tej operacji glupi jas wszedl ci za gleboko..........

44 minuty temu, Leszy napisał:

Na każdą odpowiedź wyskakujesz z jakimiś absurdalnymi zarzutami, a sam nic nie napiszesz. Ja nie mam dostępu do jakiś danych wywiadu, czy relacji z pierwszej ręki co tam się dzieje. Mogę zinterpretować to co jest powszechnie podawane do informacji. Ty zaś podważasz to wszystko, ale nie jesteś w stanie podać kontrargumentu, innego niż po prostu kompletną negacje.  Masz po prostu jakieś emocjonalne uprzedzenie do Ukrainy i nielogiczne uwielbienie do Rosji. Rosja może nie przegrała jeszcze, ale też nie wygrała działań wojennych. Wojna trwa. Układanka polityczna się powoli krystalizuje, i za jakiś czas się okaże do czego to zmierza. Ja tam nawet uważam, że my zyskujemy na trwaniu tego konfliktu. 

to platna smierdzaca onuca- nie wiesz o tym  ???,

o niczym nie ma wiekszego pojecia, nigdzie nie byl,nic nie widzial, udaje asa  a jest zwyklym zerem....cos tam bredzi o jakis interesach, znajomych w calej polsce-typowa trollowska pisanina.

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, Leszy napisał:

Na każdą odpowiedź wyskakujesz z jakimiś absurdalnymi zarzutami, a sam nic nie napiszesz. Ja nie mam dostępu do jakiś danych wywiadu, czy relacji z pierwszej ręki co tam się dzieje. Mogę zinterpretować to co jest powszechnie podawane do informacji. Ty zaś podważasz to wszystko, ale nie jesteś w stanie podać kontrargumentu, innego niż po prostu kompletną negacje.  Masz po prostu jakieś emocjonalne uprzedzenie do Ukrainy i nielogiczne uwielbienie do Rosji. Rosja może nie przegrała jeszcze, ale też nie wygrała działań wojennych. Wojna trwa. Układanka polityczna się powoli krystalizuje, i za jakiś czas się okaże do czego to zmierza. Ja tam nawet uważam, że my zyskujemy na trwaniu tego konfliktu. 

to jest drugi maniek - kolejny kandydat do dożywotniego bana za ruską onucę, jak się trochę nie ogarnie w swojej ideologii

• Like 2
Opublikowano
17 minut temu, Dublin napisał:

Pan Jarosław Kaczyński musi wygrać w interesie tych którzy go popierają i tych, którzy go nie popierają, bo nie wiedzą co czynią.

Jeszcze trochi pojeździ po kraju i napewno wygra 😂🤣

Opublikowano (edytowane)

Czy pamiętacie jak Duda w kampanii wyborczej wbijał łopatę pod kamień węgielny pierwszego z 22 mostów przez Wisłę które zobowiązał się wybudować PIS ?  I co?. Nawet wójt gminy nie wiedział ze u nich ma powstać jakiś most przez Wisłę.

Czy pamiętacie jak Duda też przed wyborami posadził kilka drzewek co miało być początkiem ogólnopolskiej akcji posadzenia 5 miliardów drzew? I co? Odpowiedzią PISu było wycinanie puszcz i betonoza miast i miasteczek.

Edytowane przez racyl
Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Żyjesz 100 lat temu. Obecne wojny nie polegają na zajęciu obszaru i okupacji ale najczesciej na doprowadzeniu danego kraju lub rejonu do upadku. Widzę że pomiedzy twoją opinią a oficjalną linią propagandową mediów nie ma żadnych odstępstw. Ciekawe dlaczego 🤣

Ha ha kur*a, dobry jesteś jak twój zbanowany koleżka maniuś, jeszcze na wiosnę twierdziłeś że ta "potężna" armia do jesieni zajmie połowę Ukrainy a Putin jak by chciał to nawet i całą. A teraz twierdzisz że ta wojna to nie polega na zajęciu obszaru 🤣🤣. A co tam ma upadać? Przecież twierdzisz że tam nic nie ma, że to rozkradziony kraj, więc co tam ma upadać🤣🤣🤣 

Achh te szachy 70D Putina... XD XDDDD 🤣

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał:

to jest drugi maniek - kolejny kandydat do dożywotniego bana za ruską onucę, jak się trochę nie ogarnie w swojej ideologii

manius jest chory,onuca jest zdrowy tylko glupi jak kazdy konfederat czy milosnik korwina .

kolo mnie maja robic most przez wisle- kurna jak ludzie protestuja, blokuja wszystko co mozna, najblizszy most jest z 5 km a prom kursuje co chwile, ale byly wojewoda mieszka obok i mu sie zamarzyl, jego odwolali a projekt zostal, do tego na wojewode sie nie nadawal-katecheta byl jeszcze niedawno-ale na doradce adriana jak najbardziej

832-do-wiadomosci-armii-rosyjskiej-na-froncie-w-chersoniu--wlasciwe.jpg

Opublikowano
22 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Dla czego jak jest tak źle to nie ma protestów społecznych ? , jest tylko jazgot opozycji i pojedynczych internautów .

ty zyjesz w swiecie kurwizji.......

wlasnie na takich ja ty opiera sie wladza dojnej zmiany-rzuca ci jakis ochlap za pieniadze niemieckich i norweskich emerytow-nawet oni juz nie chca nas finnasowac- i jak pies bedziesz merdal ogonem  z radosci

nie widziales jak niedawno gornicy zamurowali drzwi w biurze poselskim pinokia ??? nie widziales strajku solidarnosci 80 ??? a kolodziejczak i rolnicy -tez nie widziales ???

gdzie masz stocznie ,huty, zaklady wielkoprzemyslowe ?? gdzie moga ludzie tysiacami wyjsc na ulice jak w czasach prl-u ?? w hucie lenina pracowalo pona d20 tysiecy ludzi dzisiaj zostalo ze 2.. ile zostalo w kopalniach ,innych hutach, stoczniach,warynskim,luczniku ???????

Opublikowano
52 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Jeszcze trochi pojeździ po kraju i napewno wygra 😂🤣

Może taki jest jego cel? W sumie kryzys już idzie pełną parą. Po co rządzić w takim burdelu? Jak przegra, to będą go udzie wspominać jak Gierka. Mimo że jeden i drugi wielkie G. zrobili. 

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

ty zyjesz w swiecie kurwizji.......

wlasnie na takich ja ty opiera sie wladza dojnej zmiany-rzuca ci jakis ochlap za pieniadze niemieckich i norweskich emerytow-nawet oni juz nie chca nas finnasowac- i jak pies bedziesz merdal ogonem  z radosci

nie widziales jak niedawno gornicy zamurowali drzwi w biurze poselskim pinokia ??? nie widziales strajku solidarnosci 80 ??? a kolodziejczak i rolnicy -tez nie widziales ???

gdzie masz stocznie ,huty, zaklady wielkoprzemyslowe ?? gdzie moga ludzie tysiacami wyjsc na ulice jak w czasach prl-u ?? w hucie lenina pracowalo pona d20 tysiecy ludzi dzisiaj zostalo ze 2.. ile zostalo w kopalniach ,innych hutach, stoczniach,warynskim,luczniku ???????

A co ma PIS wspólnego z brakiem stoczni , łucznika , waryńskiego , sam wiesz kto za tym stoi . Morawieckiego można zawsze zmienić , zapewne jak z węglem w sezonie nie wyjdzie czyli jak go zabraknie i będzie nadal drogi , mimo zapowiedzi że wyjdzie po 1 tys. zł tona . Kołodziejczak wyrasta na drugiego Leppera , wiadomo jak skończył , strajków rolników też nie widać , zboże idzie w górę a dla producentów trzody wchodzi pomoc nadzwyczajna , nawet 70 tys . na hodowlę . 

Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A co ma PIS wspólnego z brakiem stoczni

Yyyyyyy ta z siedzibą w Radomiu odnosi same sukcesy.🤣Szczecińska buduje kolejne promy. A Marynarki Wojennej lotniskowce.😂

Opublikowano

kiedy ostatni producent trzody -ktory nie jest na kontakcie- zamknie drzwi tuczarni ??  w przyszlym roku czy nastepnym ??  pasza drozeje a tuczniki tanieja . ci co maj zobowiazania prow to jeszce musza do tego dokladac ..

mariusz- kto byl zastepca i doradca walesy  walesy ?? kto rzadzil wiele lat w roznych konfiguracja i partiach ?? czyzby nie sam prezes i jego brat i dziesiatki innych ??

pinokio ze swoim bankiem chcial finansowac przejecie za tarnow przez rosyjska firme-zapomniales juz ??

ktory bank nacial setki tysiecy ludzi na kredyty frankowe -pamietasz jak nazywal sie jego prezes ?

bo ci ludzie tacy glupi sa, naprawde- czyje to slowa z nagran u sowy ???? kurna on cie zna bo wypisz wymaluj o tobie mowil  😂

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A co ma PIS wspólnego z brakiem stoczni , łucznika , waryńskiego , sam wiesz kto za tym stoi . Morawieckiego można zawsze zmienić , zapewne jak z węglem w sezonie nie wyjdzie czyli jak go zabraknie i będzie nadal drogi , mimo zapowiedzi że wyjdzie po 1 tys. zł tona . Kołodziejczak wyrasta na drugiego Leppera , wiadomo jak skończył , strajków rolników też nie widać , zboże idzie w górę a dla producentów trzody wchodzi pomoc nadzwyczajna , nawet 70 tys . na hodowlę . 

gdzie ty masz te hodowlę 🤣

Opublikowano

w zachodnich tuczarniach.

polską hodowlę pis zniszczyło już prawie kompletnie.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Pafnucy mam takie pytanie Ty jesteś za po czy przeciw pis?

On ma problem bo jest przeciw jednym a teraz już i drugim, z resztą nie On jeden

(cytat z przeniesienia strony)

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v