Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słyszeliście o bohaterach z AZOW, ukochanych, nie tylko przez Zełeńskiego synach narodu ukraińskiego? Czy pomyśleliście, jaka niebiesko-żółta flaga powiewać będzie niedługo nad naszą Polską?

311380113_1535979543528406_3242793761181

Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał:

ogladnolem wczoraj film o sikorski..taka bomba ze malo nie usnalem 😂.. jesli marecek nie wstawil jeszce mema o tym  to byl niewypal.

Gdzie był ten film ?

Opublikowano

w kinie a raczej cyrku o nazwie tvp kiedys zwanej kurwizja- czasami zastanawiam sie czy to kur to od pierwszy liten nazwiska prezesa czy najstarszego zawodu swiata i przewaza opinia ze to drugie..

pewnie beda powtarza na wielu kanalach w kolko-ale naprawde szkoda czasu..ogladanie san escobara -widac ze ledwo zyjacego i jedna noga nad grobem ?? do tego niemajacego nic nowego do opowiedzenia..

Opublikowano
46 minut temu, jahooo napisał:

Piszesz, jakby inne opcje polityczne były święte i tego nie robiły

Mało który rząd do tej pory podniósł lub wprowadził 31 podatków. Za Tuska jak vat podnieśli o 1% to był szał. Teraz jak byś wszystkie obciążenia które wprowadził lub podniósł pis zliczył w ten vat to by ze 30 % wyszło. Pis okrada ludzi bazując na ich nie wiedzy. Nie podnosi vatu jak Tusk wprost tylko okrada ludzi innymi bardziej wyrafinowanymi metodami tak by się nie połapali.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

PIS idzie tą samą drogą jak PO na koniec drugiej kadencji. buta i arogancja .

Za PO to przynajmniej więcej było kultury w polityce i telewizji publicznej. teraz tvp to jest rzecznik PIS

Złodziejstwo było i będzie. Nowak wyleciał za zegarek wartości około 20 tys a teraz taką małą kwotą to nikt sobie d*py nie zawraca.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, galan99 napisał:

Tak powiadasz o Jarku , on ciotą nie jest , jak by tak było , to by nie kierował tak dużą partią .

Jak byś uważnie poczytał to była taka partia ,NSDAP bodaj się zwała kierująca 1000 letnią rzeszą narodu panów, wśród której pociąg do płci tej samej czy młodych chłopców nie był jakoś rzadki (ot chociażby taki Goering). 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

many13 napisał:

Coś w tym jest - miałem dobre przeczucie, że to zwykły keczup z wodorotlenkiem galu?

Taaa. A to że to choroba cywilizacyjna i że przyczyniają się do niej peemy i mikroplastik umkło jakoś... Wystarczy że dopiszą dwa zdania o szczepionkach i wszystko jest dla Ciebie jasne. A najlepiej niech to przeczyta gość o niskim lub zniekształconym tonie głosu przy grobowej muzyce a wszystko będzie okraszone przyciemnionymi, rozmytymi obrazami o tematyce zbliżonej z elementami armagedonu. Toć to podręcznik manipulacji...

Ulman napisał:

Dobrze że się ktoś za to wziął ZUS kontroluje i odbiera świadczenia 500+ ukraińskim uchodźcom - PatrzyMY.pl

Ciekawe ile kasy z naszych podatków na nich zmarnowali 

Przecież robi to od początku bo mają coś w rodzaju łącznika w SG.

many13 napisał:

Słyszeliście o bohaterach z AZOW, ukochanych, nie tylko przez Zełeńskiego synach narodu ukraińskiego? Czy pomyśleliście, jaka niebiesko-żółta flaga powiewać będzie niedługo nad naszą Polską?

Powinieneś ideologicznie się dobrze z nimi rozumieć

Opublikowano

Czy rzydowstwo pozwoli to opatentować i wdrożyć produkcję?

Przełomowe odkrycie Polaków. Fotowoltaika przy nim się chowa. Naukowcy z AGH pod kierunkiem prof. Krzysztofa Wojciechowskiego stworzyli przełomowe moduły termoelektryczne o gęstości mocy ponad dziesięciokrotnie przewyższającej ogniwa fotowoltaiczne! Prototypowe moduły termoelektryczne o gęstości mocy zbliżonej do 2,5 kW/m2, dają dziesięciokrotną przewagę pod tym względem nad komercyjnymi ogniwami fotowoltaicznymi. Mało tego, zastąpienie ceramicznych okładzin mniej kosztownymi i znacznie lepiej przewodzącymi ciepło stopami aluminium obniżyło ich cenę do porównywalnej do dzisiejszych paneli solarnych. Cena plus 10 krotna skuteczność pozwala postawić tezę, że to jeden z ważniejszych polskich projektów ekologicznych. Mózgi polskich naukowców mnie oniesmielają … Teraz naukowcy szukają inwestora. Każde Wasze udostępnienie to krok bliżej do tego celu. Panie Profesorze gratuluję Wam lat pracy i efektu który uderza.

312741565_601851705062011_28876365779379

Opublikowano
Denwer napisał:

Jeżeli pedofil wykorzysta chłopców to będzie zaliczony do LGBT a tym czasem najczęściej mają własne dzieci. Pedofil to pedofil a odsetek jest liczony z przestępstw ujawnionych. Ile jest ujawnionych takich przestępstw wśród osób duchownych? Aby zrównać to szczelne środowisko do innych zawodów trzebaby przynajmniej wyskalować porównawczo liczbę duchownych do liczby przedstawicieli poszczególnych zawodów. Wtedy uzyskasz potencjalną skalę. Wreszcie trzebaby też określić skalę zjawiska LGBT wśród duchownych i przenieść w ten rejon wskazany odsetek. Takie statystyki bez uwzględnienia uwarunkowań środowiskowych są o dupę rozbić. Wychodzi z nich, jak już wcześniej pisałem, iż wychodząc z psem na spacer statystycznie masz trzy nogi...

jahooo napisał:

4 minuty temu, racyl napisał:

PiS to taka banda które nauczyła się okradać ludzi z każdej strony. Oni mogą wywłaszcza o okradać , robić handel respiratora mi, maseczkami, drukować niepotrzebne karty wyborcze. Ludzie wstańcie z kolan i pogońcie tych złodziei bo inaczej nic nam nie zostanie

ta opcja wjechała na piedestał na świętych hasłach właśnie. Obecnie się na nie wyrzygała. Zatem uprawnione jest stwierdzenie iż jest to opcja gorsza.

• Like 1
Opublikowano
Denwer napisał:

To się ładnie pisze. Do idioty to przemawia. Można było taki numer robić raz i nie na te kwoty oraz towar musiał być gdzieś legalnie kupiony. Potem trzeba było szukać nowego słupa. Kretynem w karuzeli musiał być słup. Reszta wystarczyło, że była chciwa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v