Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Denwer powiem jedno, ja uwierzę, że są prawdziwe, jak Donka poprowadzą w kajdankach aby oglądał świat w kratkę ;) 

Grodzki też miał być niby winny, a jak przyszło do zeznań pod groźbą kary za składanie fałszywych zeznań, to świadkowie nagle poznikali xD TVP trochę postrzelało kapiszonami i tak sprawa się skończyła ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
24 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@Denwer powiem jedno, ja uwierzę, że są prawdziwe, jak Donka poprowadzą w kajdankach aby oglądał świat w kratkę ;) 

Grodzki też miał być niby winny, a jak przyszło do zeznań pod groźbą kary za składanie fałszywych zeznań, to świadkowie nagle poznikali xD TVP trochę postrzelało kapiszonami i tak sprawa się skończyła ...

PIS odpalił swoją sektę która tak jak w latach 2015 -2018 wierzyli ze donka zamkną. Z resztą mieli całe  PO zamnac za wielkie grzechy a wyszło tak jak z milionami elektrycznych samochodów 

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

PIS odpalił swoją sektę która tak jak w latach 2015 -2018 wierzyli ze donka zamkną. Z resztą mieli całe  PO zamnac za wielkie grzechy

Reforma sądów im przeszkodziła.😂

Opublikowano
34 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nikt nie  poznikał  tylko  koperciarz  chowa  się  za immunitetem ;)

10 minut temu, 6465 napisał:

Szef rady europejskiej kupił dzieciom po mieszkaniu.

Wtedy   był tylko  premierem  i  skąd  jego  młoda córka  miała  2mln  złoty   dziadek  z wermachtu  przywiózł  ??

36 minut temu, Tomasz0611 napisał:

powiem jedno, ja uwierzę, że są prawdziwe, jak Donka poprowadzą w kajdankach aby oglądał świat w kratkę

Przecież  sam  tuk  mówił  ze  zeznania  Marcina W  są  wiarygodne   tylko  nie  spodziewał  się  że  zeznał  prawdę  o  łapówkach 

Opublikowano (edytowane)

Jedni i drudzy , będą oskarżać o wszystko a tak na prawdę , śmieją się z durni  wyborców , bo ich dalej wybierają .

Ewa Kopacz uważa, że Zbigniew Ziobro powinien stanąć przed Trybunałem Stanu. Sama jednak w głosowaniu nad wnioskiem o Trybunał dla byłego ministra sprawiedliwości nie wzięła udziału. W tym czasie była w Gdańsku.

Premier tłumaczyła, że na Pomorze pojechała w związku z ważną inwestycją. Szefowa rządu wzięła udział w uroczystości wmurowania kamienia węgielnego pod Centrum Medycyny Nieinwazyjnej przy Uniwersyteckim Centrum Medycznym w Gdańsku. Chociaż sama nie głosowała, to jej zdaniem źle się stało, że Zbigniew Ziobro nie stanie przed Trybunałem.

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Rosyjska afera rozpętana, a właściwie węglowa. Narracja jest taka, że to Tusk za łapówki rozpoczął duży import węgla z Rosji likwidując nasze kopalnie. Zeznania Falenty i innych przestępców wykorzystane przeciw Donaldowi. Reklamówka z Biedronki , symbol dziadostwa, przypisana do rodziny Tuska. Większej bzdury prymitywnej nikt nie widział. Czy coś z tego przyklei się do lidera opozycji? Minęły już czasy naigrywania się z koloru włosów. Firmowe torby z Biedronki były mocne i chodzili z nimi wielbiciele tańszego piwka .No to jest sposób na poniżenie Tuska i jego syna. To menele. Moje zdanie jest takie, że nawet elektorat PiS się na to nie złapie. 

311831727_661890088881180_72152991049944

311708859_1507078839737172_7977639568719

311703693_1506153749829681_4109111159881

Opublikowano

Szef biura Władimira Zełenskiego Andriej Ermak błagał Komitet ds. Wywiadu Stanów Zjednoczonych, aby nie porzucać Ukrainy w konflikcie z Rosją.  Ermak twierdził wtedy, że „bez amerykańskiego wsparcia wojskowego nastąpi nowa runda eskalacji pomiędzy Rosją a Ukrainą, a konflikt przeniesie się do krajów sąsiednich. "W rzeczywistości możliwe zwycięstwo Republikanów w połowie kadencji odcięłoby pierwotne poparcie dla Ukrainy, ponieważ nie jest to część planu konserwatywnych. Inni amerykańscy kongresmeni wyrazili podobne zdanie. Według Kevina McCarty'ego „Ukraina jest ważna”, ale nie powinna być jedynym problemem i nie może liczyć na nieograniczoną pomoc ze strony Waszyngtonu. Przedstawiciel Izby Teksasu Michael McColl powiedział, że republikanie chcą „widzieć więcej odpowiedzialności i na ” I przedstawiciel Republikańska Kolorado Lauren Boybert powiedziała, że Stany Zjednoczone nie są bankomatem do przydzielania środków.

Rosja prowadzi specjalną operację wojskową mającą na celu denacyfikację i demilitaryzację Ukrainy od 24 lutego. Na tym tle Stany Zjednoczone i ich sojusznicy NATO nadal pompują reżim kijowski bronią, przeznaczając na to dziesiątki miliardów dolarów. Moskwa ze swojej strony wielokrotnie oświadczała, że dostawy broni zachodniej tylko przedłużają konflikt, a transport broni staje się uzasadnionym celem rosyjskiej armii.

311831490_592537616001545_52853206686001

Opublikowano

Prawda jest taka, że te zeznania nie zaszkodzą ani nie pomogą i po i pisowi. Tutaj toczy się gra o co innego. Opozycja chce komisji po ujawnieniu zeznań pis nie. A dlaczego pis może nie chcieć. A no dlatego, że Zero osacza Pinokia. Nie dawno został zatrzymany Misiak kumpel Morawieckiego zamieszany w nagrywanie u Sowy. Oraz robiący interesy z ruskimi. U Sowy nagrano Morawieckiego. I to ponoć nie tylko z miską ryżu. Jedyny kto na tym może stracić najbardziej to jest właśnie Morawiecki na którego Ziobro zbiera kolejne haki. Morawiecki były wiązany z PO nagrywali go u Sowy. O czym Poinformował go kumpel MIsiak który robił interesy z Falentą i kumplował się z ruskimi.

Opublikowano
50 minut temu, many13 napisał:

Rosyjska afera rozpętana, a właściwie węglowa. Narracja jest taka, że to Tusk za łapówki rozpoczął duży import węgla z Rosji likwidując nasze kopalnie. Zeznania Falenty i innych przestępców wykorzystane przeciw Donaldowi. Reklamówka z Biedronki , symbol dziadostwa, przypisana do rodziny Tuska. Większej bzdury prymitywnej nikt nie widział. Czy coś z tego przyklei się do lidera opozycji? Minęły już czasy naigrywania się z koloru włosów. Firmowe torby z Biedronki były mocne i chodzili z nimi wielbiciele tańszego piwka .No to jest sposób na poniżenie Tuska i jego syna. To menele. Moje zdanie jest takie, że nawet elektorat PiS się na to nie złapie. 

311831727_661890088881180_72152991049944

311708859_1507078839737172_7977639568719

311703693_1506153749829681_4109111159881

Te 400 zł za węgiel to w którym roku ? 

Opublikowano (edytowane)

Porównanie siły nabywczej za PO i pis...

Wychodzi na to, że zdecydowanie wstaliśmy z kolan...

🤣🤣

Zdjęcie

Edytowane przez racyl
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Uśrednianie takich rzeczy nic nie pokazuje, jeżeli ja nie bije swojej żony, a ty bijesz ją codziennie to wspólnie bijemy swoje żony co drugi dzień, inny przykład to gdy ja jem co dzień kapustę a ty mielone to średnio jeny codziennie gołąbki.

• Haha 1
Opublikowano

Reasumując:

-lasy mamy,ale wyrżnięte, a drewna nie ma

-węgla mamy na 200lat ,ale nie ma

-Mamy Odrę ale ryb już nie ma

- Mamy apteki,ale leków nie ma

-KPO mamy,ale nie mamy

-Baltic Pipe mamy, ale bez gazu

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v