Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KRYM - PROJEKT NOWA KALIFORNIA - DLACZEGO CHRUSZCZOW ODDAŁ KRYM UKRAINIE?

Nie oddamy Polski faszystom z Ukrainy.

Blady strach padł na mieszkańców Przemyśla, Chełma, Sanoka i kilkunastu innych miast w południowo-wschodniej Polsce. Ukraińscy nacjonaliści domagają się kilkunastu polskich powiatów. Tym razem jednak ich żądania są bardzo groźne, bo to właśnie banderowcy z flagami UPA przejmują rządy na Majdanie. 

Wiele razy słyszałem ze strony Ukraińców, co my tu jeszcze robimy. Radykalni ukraińscy nacjonaliści nie kryją swoich planów. „– Po wojnie operacja „Wisła” spowodowała, że Ukraińcy z tych ziem etnicznych zostali wyrzuceni i sprawiedliwość nakazywałaby, aby te ziemie do Ukrainy wróciły. Mówię o Przemyślu i kilkunastu innych powiatach” – powiedział  Andriej Tarasenko, rzecznik neobanderowskiej organizacji „Prawy Sektor”.

G5Dk9kpTURBXy80ODQ3ZWU5MzRkMGQ2NDExZjRhM

Opublikowano

Szkoda ale byli prawie 2 lata .

Zdobycie Moskwy przez Mongołów – mające miejsce w 1238 roku zajęcie, splądrowanie, wymordowanie mieszkańców i spalenie Moskwy wraz z pobliskimi wsiami przez najeźdźców mongoło-tatarskich.

Polska uzyskała wszystko, co mogła. 9 października 1610 roku wojska Rzeczypospolitej pod dowództwem hetmana Stanisława Żółkiewskiego obsadziły moskiewski Kreml.

Opublikowano

Iii jakby durnie nie zaczeli głosić dobrej nowiny wg. Watykanu kadencja by im się przedłużyła ..

many13 napisał:

KRYM - PROJEKT NOWA KALIFORNIA - DLACZEGO CHRUSZCZOW ODDAŁ KRYM UKRAINIE?  

i z mety kucha. Pierwsze to nawróciłeś się na Ukrainę a drugie To była SSR w ZSRR druga wielkością po Rosyjskiej Federacyjnej SSR. Jako kraj rad uradzili budowę rowu na Krym i zapewne powstał problem kto to miał finansować to zrobili Krym Ukraiński. Tak im widzisz zależało na półwyspie. On nigdy nie miał narodowości a że obecnie, z rowem i wybrzeżem to interes noo to wisz.

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, many13 napisał:

Te szkolenia przetrwania w warunkach leśnych organizowane przez MON to nic innego jak przyszła walka z banderowcami - to jedyna jak na razie  rozsądna taktyczne decyzja.

Jak pójdziesz na grzyby do lasu, to tak jakbyś odbył to szkolenie,😂 A jak wrócisz z tych grzybów i nie będzie Cię szukać straż, policja i kto tam jeszcze żywy bo pobłądziłeś to naszywka komandosa, albo partyzanta należy się bez łaski.🤣

10 godzin temu, jahooo napisał:

nawet przy 5 osobach cena paliwa i koszty utrzymania samochodu powodują, że trzeba zarabiać 6-7 tys, żeby z takiej oferty skorzystać, uwierz mi, od 20 lat dojeżdżam po 150km dziennie

O widzisz, czyli spokojnie możesz zastąpić Pana Kuchcińskiego , na świeżo objętym stanowisku). Doświadczenie z dojazdami do ro boty masz a i skompromitowany nie jesteś, czyli byłbyś taką perełką w stadzie wieprzy.😂

Opublikowano
8 godzin temu, DTaras napisał:

Iii jakby durnie nie zaczeli głosić dobrej nowiny wg. Watykanu kadencja by im się przedłużyła ..

i z mety kucha. Pierwsze to nawróciłeś się na Ukrainę a drugie To była SSR w ZSRR druga wielkością po Rosyjskiej Federacyjnej SSR. Jako kraj rad uradzili budowę rowu na Krym i zapewne powstał problem kto to miał finansować to zrobili Krym Ukraiński. Tak im widzisz zależało na półwyspie. On nigdy nie miał narodowości a że obecnie, z rowem i wybrzeżem to interes noo to wisz.

Nie przesadzaj Waści - większość nacji na Krymie to byli Tatarzy krymscy delegowani onegdaj przez mośkowych wspólpracowników Józefa z dużymi wąsiskami na Daleki Sybir. Już podczdzas wojny rosyjsko- tureckiej był najważniejszym punktem rozgrywki strategicznej. Trzeba nam pamiętać, że Bliski Wschód włącznie z Kanałem Sueskim były pod juryzdykcją brytoli - już wtedy chodziło o ropę i car dobrze o tym wiedział lokalizując swoją strategię na tym kierunku. Niestety pod inspiracją i dzięki zabiegom angoli w Polsce wybucha Powstanie Styczniowe. Car rezygnuje z zdobycia Krymu i siłami swojego wojska pacyfikuje powstańców  w większości wysyłając  na Kamczatkę i Workutę z biletem w bydlęcych wagonikach w jedną stronę. Walnie do tego przyczyniło się nasze rzydostwo  które jako V ówczesna kolumna konspirując z rzydami zachodnimi opanowała etety w Sejmie i sejmikach naszej ojczyzny. Te wraże plemię od dawien dawna dołuje nasz kraj. Aktualnie chyba zmienili strategię bo Jeruzalem chcą zrobić na południowych terenach upadliny.

1 godzinę temu, mirro napisał:

Jak pójdziesz na grzyby do lasu, to tak jakbyś odbył to szkolenie,😂 A jak wrócisz z tych grzybów i nie będzie Cię szukać straż, policja i kto tam jeszcze żywy bo pobłądziłeś to naszywka komandosa, albo partyzanta należy się bez łaski.🤣

Spoko - w kamaszach biegałem po lasach "na orientację" - była taka dyscyplina sportowa.

Opublikowano

Z tego coś napisał too... Krym nie miał narodowości i chu wie o co Ci poszło a i z nasycenia tekstu żydami wynika iż miast czapki wszyscy winniśmy nosić jarmułkę.

Widzieliście kajaki w śluzie na mierzei? Nie było to szybciej przenieść?

Opublikowano (edytowane)

kaczystan to parodia prl-u 

dawniej wegla nie bylo w gminnych spoldzielniach teraz nie bedzie w urzedach  gminy 🤣.

u nas rzadzi wojt z pis-u -choc sie tym nie chwali-nie wiem czemu ?? wiec niedlugo gmina bedzie zasypana weglem.....

na dawnym skladzie gs-teraz prywatny -wegla nie ma od wiosny, auto-zlom maja bo tak to by zamkneli biznes. 

wegiel pomalu sie pokazuje na innych skladach- w granicach 2 tysiecy-do najblizszej kopalni 35 km.

z tego sprowadzanego ze 30 % nadaje sie do spalania w domach reszta idzie na elektrownie wiec teraz pgg moze mial sprzedawac po 1000 zl zamiast do elektrowni po 300.

kurna  oderacja mi  sie skonczyla ?? nawet nie zauwazylem

Edytowane przez jacus
Opublikowano
39 minut temu, DTaras napisał:

Z tego coś napisał too... Krym nie miał narodowości i chu wie o co Ci poszło a i z nasycenia tekstu żydami wynika iż miast czapki wszyscy winniśmy nosić jarmułkę.

O co mi poszło sie pytasz? Otóż w przyrodzie tak i w polityce tym bardziej globalnej nic się samo nie dzieje - wszystko ma sieć powiązań i wzajemnych zależności. Jak dużo wcześniej pisałem w wojnie secesyjnej Ameryki pomiędzy stanami północnymi a południowymi po stronie południowej była Stara Europa a po północnej pomagała Rosja. Zwyciężyły stany północne i za pomoc Rosja stała się wrogiem Anglii i Niemiec. . Anglia na początku XIX wieku była światowym mocarstwem, każdego kto ośmieliłby się ją poniżyć, doprowadzić jej elity do ruiny spotkałby los dużo gorszy niż Prometeusza.  A kto wywołał wojnę secesyjną - elita Starej Europy. To co ukształtowało obecny świat spowodowane było wydarzeniami po drugiej stronie Oceanu, w Rosji. Romanowowie mieli wielkie aspiracje, dążyli do podboju Turcji i zawładnięcia Bliskim Wschodem. Mieli świadomość że nadciąga epoka ropy, chcieli kontrolować szlaki żeglugowe, odciąć przede wszystkim Anglię od jej zamorskich kolonii, od dostaw z Indii i Chin przez Morze Śródziemne. Jak wiemy nie tylko Anglicy mieli tam interesy. Romanowowie wydali na siebie wyrok śmierci mszcząc się na Starej Europie i udzielając pomocy wojskowej Północy z wojnie z Południem. Flota rosyjska przybyła do Nowego Jorku i San Francisco przechyliła szalę zwycięstwa na korzyść Unii, która przegrywała z Południem. Ostatnim gwoździem do trumny Romanowów była decyzja o ustanowieniu parytetu złota dla rubla, co uczyniło rosyjską walutę najsilniejszą na świecie. Trzeba podkreślić ze Romanowowie zdecydowanie opierali się zakusom elit Starej Europy i ich bankierom stworzenia prywatnego banku centralnego Rosji. Stara Europa ( państwa które miały kolonie) była świadoma że przymierze USA i Rosji Carskiej trzeba rozbić, zaatakowała ten sojusz z dwóch stron, równolegle. W USA od dekad podejmowała nadzwyczajne działania by przejąć kontrolę nad emisją dolara. Z kolei Rosję wciągnięto najpierw w konflikt z Japonią w 1905 r , i wywołano pierwszą rewolucję jaka nie odniosła sukcesu, ale była ważnym wydarzeniem kształtującym świadomość mas póżniej w roku 1917 podrzucono w Petersburku nijakiego rzyda Wołodię Lenina i tak rewolucja Pażdziernikowa pogrzebała sojusz Rosji i USA.

Jakie to pisowskie?

309148128_159227433396972_81398169266753

Opublikowano
6 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Podobno węgiel w Otwocku po 2900zł/t już się skończył, odjechało TVP i Sasin i węgla już nie ma xD

A w RMF  który  jest  w otwocku  od  rana  mówią  że  węgiel  jest   więc  znowu  swoją kłamliwą  propagandę  głosisz   nieudaczniku ;) 

FesB9BiX0AAtdwR?format=jpg&name=small

Opublikowano
mirro napisał:

2 godziny temu, DTaras napisał:

Widzieliście kajaki w śluzie na mierzei? Nie było to szybciej przenieść?

Bo to były kajaki desantowe. Szkolenie na nowym obiekcie.😂

Bym Ci coś napisał na priv. Rozpierdzielilo mi kolana z rana.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Denwer napisał:

A w RMF  który  jest  w otwocku  od  rana  mówią  że  węgiel  jest   więc  znowu  swoją kłamliwą  propagandę  głosisz   nieudaczniku ;) 

Ciamajdy z pisu jak zwykle nie dały rady. Więc samorządy musza pomagać. Pytanie czy prezydent/burmistrz za ten węgiel wygra wybory czy przegra?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

ta wersja historii to prosto ze sputnika ??

onuca jeszcze ma bana czy go w kamasze powolali ??? 

Dlaczego z sputnika - jak coś Panie ignorancie historyczny próbujesz negować to bardzo proszę przedstawić swoją wersję tylko tą bez białych myszek śniących się po nocach.

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Aleee cza przyznać szczerze po lekturze, ze Mojrzesz musiał być ruski...

Prawie Waści na tropie. Jak wiemy z historii dziadami UPAdlińców było w IX wieku n.e. dzikie, koczownicze plemię Hazarów. Zostało ro9zproszone przez Polan i Wikingów. Być morze Mojrzesz to ich pradziad chociaż rzydowstwo uzurpuje sobie prawa do tej postaci. Przypominam ponownie że Rusini to nasi bracia Słowianie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v