Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

Tak samo jak budowa dróg, likwidacja kopalń jest procesem długotrwałym i wczesniej zaplanowanym, więc akurat jest na odwrót, te likwidowane przez PIS zaplanowało PO w uzgodnieniu z UE

Nie ma odwrotu  od likwidacji wegla, kwestia tylko, czy zrobimy to z głową, a tu jedni i drudzy dali d....

Jak ten pis wszystkich się słucha co kto im każe to oni od razu robią  To nie opozycja czy ujnia teraz rządzi w PL czasami?

1664814187_ydbrqo_500.jpg

1664814187_ydbrqo_507.jpg

1664814187_ydbrqo_508.jpg

1664961309_1kqift_600.jpg

1665045571_i5kuqq_600.jpg

1665048504_ioom9m_600.jpg

1665048756_yei8nx_600.jpg

1665048940_lpydur_600.jpg

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

Polakow nie bedzie trudna ? Zdajecie sobie sprawe ze przed Nami kryzys energetyczny w Polsce i w Europie? Myslicie ze ludzie beda zamarzac w nieogrzanych domach ? I w imie czego Uni w imie "zielonego" ekoteroryzmu Timermansa ? Ludzie zbierajcie drewno , chrust, stare meble i palcie! Byle nie oponami i plastikiem. Oby tej zimy nie zamarzl zaden Polak.

W czasie pandemii problem bezdomnych istniał czy coś przegapiłem ? Roman to nic do Ciebie tylko tak ogólnie mi się przypomniało.

Przed chwilą, racyl napisał:

Gołym okiem widać że ci co popierają PIS obecnie nie mają poważnych wydatków na nawozy, węgiel, paliwo itp

Wydatki ludzi popierających PIS kończą się w sklepie spożywczym dlatego im nic nie przeszkadza

Węgiel, paliwo, prąd to podstawa zaraz po żywności w tym kraju.

Cały PIS-owski elektorat to ludzie jak to okresliłeś leniwi którym zawsze coś trzeba dawać od państwa bo inaczej na PIS nie zagłosują 🤣.

T.z.w. kiełbasa wyborcza to istniała od dawna. Zobaczysz co się będzie działo w przyszłym roku 😛.

Przed chwilą, Denwer napisał:

To nie  jest  tylko  moja  teoria   bo   takie  same  zdanie  ma  np.  Mariusz  Pudzianowski  i  wielu  innych.    Znasz  widać  samych  leniwych   biednych.  W dzisiejszych  czasach   jest  wiele  możliwości  jak ktoś  ma   chęci  zmienić  coś  lepiej  zarabiać  to  to zrobi    zmieni  pracę  zrobi  sobie  np. Prawko  na C+E   czy  uprawnienia na koparki  i   kasa  popłynie   czy  pójdzie  na maszyny typu  frezarka  tokarka  drążarka  itp.  kasa  popłynie.   W tym roku  zatrudniliśmy   3 rolników  zostali   przyuczeni  i  dobrze  sobie  radzą  i  4-5 tyś  co  miesiąc  wpada   a to dopiero  ich  początek   po godzinach  sobie ha  obrabiają  i  kasa  jest.

Nie każdy ma predyspozycje aby  być kierowcą czy tokarzem. Nawet sprzedawca może narobić manka na kasie. Zgodzę się że dzisiaj są możliwości ale nie dla wszystkich. Czy dojazd do pracy powiedzmy 60 - 80 kilometrów jest szczytem marzeń ?

Policja robi za ochroniarzy Bąkiewicza !!!!!

Prawo chyba pod tym względem jest dziurawe bo Jaok z Pyta.pl również był usuwany z marszów tolerancji czy czegoś tam, właśnie na "prośbę" organizatorów.

Opublikowano
21 minut temu, dsbh napisał:

W czasie pandemii problem bezdomnych istniał czy coś przegapiłem ? Roman to nic do Ciebie tylko tak ogólnie mi się przypomniało.

było zakaz eksmitowania 

3 godziny temu, hubertuss napisał:

MI brakuje argumentów? Ale u Morawieckiego górnicy byli nie ja. 

chcieli podwyżki i plan dla górnictwa  

Opublikowano
6 godzin temu, PRIMO napisał:

Zapomniałeś o kurwizji. ☝️

Myślisz się, te pieniądze by przepadły tak jak przepadły. 

Taki kraj. 

Można by rzucić też że na biedne dzieci z domów dziecka. Bardziej chwytliwe pijarowo

A tak poważnie to na nich kasa powinna być wzięta z więzień 

Tam jest jej nadto 

Opublikowano

Azowcy rzną wszystko i wszystkich. Chłopaki z obwodów banderowskich będą ryzać wszystkich. Taka właśnie jest PRAWDA !!! I dlatego od samego początku tej inwazji stoję po stronie Rosji 💪🇷🇺👍. Z historii prawdziwej polskiej wiem że : w ludobójstwie  ludności Hitler w porównaniu do banderowcami to mały Pikuś. Proponuję się obudzić a co najmniej otrząsnąć z pisowskiego  letargu. Te szkolenia przetrwania w warunkach leśnych organizowane przez MON to nic innego jak przyszła walka z banderowcami - to jedyna jak na razie  rozsądna taktyczne decyzja.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

przed po rzadzilo pis czyli to oni zaplanowali likwidacje tych kopaln ??

w 2014 podpisali dokument o odejściu od węgla  ograniczenie emisji do 2030   

tusk dobrze wiedział co bd dlatego życzył ciepłej wody w kranie 

6 30 248 19

najdroższy prąd na świecie zobaczcie gdzie i dlaczego 

http://stopwiatrakom.eu/aktualnosci/1633-kanada-prowincja-ontario-wiatraki-über-alles-–-czyli-jak-skopiowano-niemieckie-pomysły-i-co-z-tego-wynikło.html

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, many13 napisał:

Hitler w porównaniu do banderowcami to mały Pikuś.

na hitlera też napadli?

10 minut temu, Roman176 napisał:

tusk dobrze wiedział co bd dlatego życzył ciepłej wody w kranie

no troche Kaczyńskiego zna...

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
45 minut temu, dsbh napisał:

Nie każdy ma predyspozycje aby  być kierowcą czy tokarzem. Nawet sprzedawca może narobić manka na kasie. Zgodzę się że dzisiaj są możliwości ale nie dla wszystkich. Czy dojazd do pracy powiedzmy 60 - 80 kilometrów jest szczytem marzeń ?

Możliwości  jest  mnóstwo  tylko   trzeba  chcieć korzystać.  60-80 km  to  jest  nic  w dzisiejszych  czas   dla  leniwego  będzie  za daleko  dla  pracowitego   nie  będzie  to  żadna przeszkoda  żeby  jechać  i  zarabiać  więcej.  Do  ZK  dojeżdżają  ludzie  50km   i  im się to opłaca   a np.  inny klawisz  w  wolne  dni  dorabia  u nas  na  zleceniówce  i  też  wykręca  dobry  hajs  co  miesiąc dodatkowy  do  budżetu  domowego.  

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

60-80 km  to  jest  nic  w dzisiejszych  czas

zwłaszcza że wszędzie te obiecywane przez pis autobusy jeżdżą... 😁

Opublikowano
11 minut temu, Pafnucy napisał:

na hitlera też napadli?

Donovan, szef OSS, poprzedniczki CIA już w 1920 roku rozmawiał z nikomu nie znanym kapralem Adolfem Hitlerem w jednym z pensjonatów w Berchtesgaden. Rozmowy widać były owocne, dyskutowali zawzięcie całą noc. Plan był prosty. Potrzebny człowiek z charyzmą, posłuszny i bezwzględny.

Opublikowano
7 minut temu, Denwer napisał:

Do  ZK  dojeżdżają  ludzie  50km   i  im się to opłaca  

A inni przyjechaki tam raz, siedzą tam na stałe i nie chcą się nigdzie ruszać. Tzn nie mogą.🤣

• Haha 1
Opublikowano
Roman176 napisał:

21 minut temu, dsbh napisał:

było zakaz eksmitowania 

3 godziny temu, hubertuss napisał:

MI brakuje argumentów? Ale u Morawieckiego górnicy byli nie ja. 

chcieli podwyżki i plan dla górnictwa  

Zakaz eksmisji bezdomnych? Mocna rzecz...

jahooo napisał:

przy cenie paliwa 8zł i więcej to już nie jest taki miód wykręcić rocznie 40 tys km

autoa pięć miejsc.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, DTaras napisał:

Zakaz eksmisji bezdomnych? Mocna rzecz...

autoa pięć miejsc.

nawet przy 5 osobach cena paliwa i koszty utrzymania samochodu powodują, że trzeba zarabiać 6-7 tys, żeby z takiej oferty skorzystać, uwierz mi, od 20 lat dojeżdżam po 150km dziennie

Edytowane przez jahooo
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v