Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy takim zapleczu twoja prawda jest mojszejsza od mojej.

310407761_118204757697016_67656203084348

8 minut temu, Takeda napisał:

ty wierzysz w kremlowską propagandę twoje prawo, tak jak jego wierzyć w inną

Opublikowano
1 minutę temu, many13 napisał:

Przy takim zapleczu twoja prawda jest mojszejsza od mojej.

najważniejsze że już w dupe dostajeta...

Opublikowano

To nagranie wyciska łzy. Dowódcy "Azowstalu" zwolnieni z rosyjskiej niewoli spotkali się z bliskimi po miesiącach rozłąki. Uwolnieni z rosyjskiej niewoli dowódcy obrony zakładów "Azowstal" w Mariupolu po miesiącach rozłąki spotkali się z bliskimi. Doszło do tego w Turcji. Informację jako pierwsze przekazało biuro prezydenta Ukrainy Wołodymyra Zełenskiego. W sieci pojawiło się poruszające wideo, na którym możemy zobaczyć spotkanie Ukraińców ze swoimi rodzinami.

vNJk9kuTURBXy8xMTFlNWFkNC1lNzgxLTRmY2EtY

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, DTaras napisał:

Aa miałem pisać. Gazprom stwierdził iż jedna nitka NS2 jest raczej sprawna i będą wpuszczać robota do rury aby sprawdzić czy aby można go używać - nieprawdopodobne, co?

elektrycznie zasilany z baterii za daleko nie zajedzie a nie wiem jak gęsto mają wzierniki aby baterie wymieniać ale sygnał radiowy nośny da radę rzez rurę przeniknąć na odpowiednich częstotliwościach prawie bezstratnie o wystarczającej nośności danych aby do np płynącego górą statku i obraz kamery w miarę użytkowej rozdzielczości przesyłać.
Spalinowy to i pewnie i kilkaset km w rurze przejedzie tylko tankowany tlenem jeśli rura metanem napełniona.

oczywiście dobry to i sposób na wysadzenie rury od środka chyba dalej nie muszę tłumaczyć jak
pośrednio sam gasprom podpowiedział

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

dysydent - weź... ja nie o tym. "Go" dotyczyło gazociągu. Teraz ruskie pokazują jak im zależy. Ach jak mocno jak ...

h

many13 napisał:

5 godzin temu, "Dajcie trumnę bo w siano umrę" - to Waści wierzysz  w propagandę z pisowskiej tuby płynącą?. Trochę powagi i nie dużo własnego myślenia.. Ruski człowiek nigdy nie tchórzy i to jest przekaz syjonistom. To rzydy zdezerterowali w sile ponad 3000 żołnierza na czele z kapralem Beginem z Armii Andersa  podczas stacjonowania  na Bliskim Wschodzie pełniąc zaszczytną służbę ochrony szybów naftowych.

O znów rewizja czasów zamierzchłych. Trzeba wyszukać w historii plamę a potem ją rozesłać za pomocą wentylatora... Ten sam człowiek Ci pisze te teksty co Putinowi?

many13 napisał:

To nagranie wyciska łzy. Dowódcy "Azowstalu" zwolnieni z rosyjskiej niewoli spotkali się z bliskimi po miesiącach rozłąki. Uwolnieni z rosyjskiej niewoli dowódcy obrony zakładów "Azowstal" w Mariupolu po miesiącach rozłąki spotkali się z bliskimi. Doszło do tego w Turcji. Informację jako pierwsze przekazało biuro prezydenta Ukrainy Wołodymyra Zełenskiego. W sieci pojawiło się poruszające wideo, na którym możemy zobaczyć spotkanie Ukraińców ze swoimi rodzinami.

I cóż w związku z tym? Aa czekaj. Złe FSB trzymało dowódców a Putin uwolnił? 1. Zostali internowani w Turcji 2. Aureolka dla Putina. To jest ten ruski co nie tchórzy?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, DTaras napisał:

dysydent - weź... ja nie o tym. "Go" dotyczyło gazociągu. Teraz ruskie pokazują jak im zależy. Ach jak mocno jak ...

h

O znów rewizja czasów zamierzchłych. Trzeba wyszukać w historii plamę a potem ją rozesłać za pomocą wentylatora... Ten sam człowiek Ci pisze te teksty co Putinowi?

I cóż w związku z tym? Aa czekaj. Złe FSB trzymało dowódców a Putin uwolnił? 1. Zostali internowani w Turcji 2. Aureolka dla Putina. To jest ten ruski co nie tchórzy?

Wymiana jeńców - putinek z niewoli upadlińskiej wykupił swego kuma - kijowskiego oligarchę.

Ten sam człowiek Ci pisze te teksty co Putinowi? - a co Waści uważasz mnie za literackiego ignoranta?

Edytowane przez many13
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Takeda napisał:

gdybyś urodził się 18-24 lata temu w kałamuckiej, czy dagestańskiej zapomnianej przez boga wsi byłbyś taki sam jak ci z których się naśmiewasz, ba każda mniej lub bardziej autorytarna i totalitarna władza zazdrości Rosji tej masy prostego uformowanego przez propagandę luda, bo wiedzą z historii, że chłop pańszczyźniany to najlepsze mięso armatnie było.

a popatrz ilu porodziło się w Polsce, taki sam dostęp mieli do wiedzy o świecie jak wszyscy a własnego zdania nie mają przez co jest sens utrzymywać zarówno media jak telewizja, radio nie tylko państwowe a głównie po to aby wciskać reklamy leków na zaparcia, i podobną chałę i mają publikę.
Ja bym i z neta otwartego nie korzystał gdyby się nie dało wywalić tej reklamowej chały adblockiem podpartym blokerem zaraz za routerem z filtrowaniem DNSa .... i paru jeszcze ale tu nie o tym

Niewiedza a prymitywizm to dwie różne sprawy a jeszcze inną jest przekorna ciekawość - cecha właściwa niewielkiemu odsetkowi populacji
Ja akurat odkąd pamiętam miałem zastrzeżenia do wielu rzeczy których mnie uczono bez dowodów i stosunkowo szybko tylko takie które da się udowodnić uznaję za pewnik na resztę biorę poprawkę na naturalną fałszyw... kłamliwość człowieczej istoty.   tego nie uczy żadna szkoła a wnikliwa obserwacja otoczenia ludzi dowolnej społeczności... dalej było by zbyt rasistowsko
że nawet @many13 by mnie musiał strofować :ph34r:

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

popatrz ilu porodziło się w Polsce, taki sam dostęp mieli do wiedzy o świecie jak wszyscy a własnego zdania nie mają przez co jest sens utrzymywać zarówno media jak telewizja, radio nie tylko państwowe a głównie po to aby wciskać reklamy leków na zaparcia, i podobną chałę i mają publikę.
Ja bym i z neta otwartego nie korzystał gdyby się nie dało wywalić tej reklamowej chały adblockiem podpartym blokerem zaraz za routerem z filtrowaniem DNSa .... i paru jeszcze ale tu nie o tym

Niewiedza a prymitywizm to dwie różne sprawy a jeszcze inną jest przekorna ciekawość - cecha właściwa niewielkiemu odsetkowi populacji

274756070_819056249001335_8320636830735657423_n.jpg

Opublikowano

Przekręt graniczny trwa bo przez przejście graniczne w Dorohusku przetaczany koleją jest olej do rampy przeładunkowej ,niby nic nadzwyczajnego ale jest to terminal paliwowy ,przystosowany wyłącznie do paliw a teraz ciągną tamtędy olej spożywczy tam nawet nie było punktu weterynarii czy sanepidu .Dziś w Chełmie do zatrzęsienia cystern żółto-zielonych , wszystko pewnie jechało po ten olej do pasz 😉 .Jak ktoś zauważy te ciężarówki to niech da znać gdzie o jedzie ? 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

Brawo Wrocław Polacy się budzą. Stop ukranizacji Polski niech jadą do siebie 3/4 Ukrainy wolne od wojny .Nie chcą bo tu dają kaskę, żywność, mieszkania, akademiki za darmo. STOP UKRAINIZACJI POLSKI wreszcie miasto zasiedlone w 1/4 przez Ukraińców budzi się z letargu,, BRAWO.

633b63f9ec237_o_original.jpg&fb_obo=1&ut

"Stop ukrainizacji Polski" - transparent takiej treści pojawił się płocie oddzielającym sektor B stadionu Tarczyński Arena od murawy podczas meczu Śląsk Wrocław - Warta Poznań. Wrocławianie przegrali w poniedziałek 0:2.

Opublikowano
12 minut temu, many13 napisał:

Brawo Wrocław Polacy się budzą. Stop ukranizacji Polski niech jadą do siebie 3/4 Ukrainy wolne od wojny .Nie chcą bo tu dają kaskę, żywność, mieszkania, akademiki za darmo. STOP UKRAINIZACJI POLSKI wreszcie miasto zasiedlone w 1/4 przez Ukraińców budzi się z letargu,, BRAWO.

633b63f9ec237_o_original.jpg&fb_obo=1&ut

"Stop ukrainizacji Polski" - transparent takiej treści pojawił się płocie oddzielającym sektor B stadionu Tarczyński Arena od murawy podczas meczu Śląsk Wrocław - Warta Poznań. Wrocławianie przegrali w poniedziałek 0:2.

Za późno już na to , by odwrócić to wszystko , będzie gorzej i gorzej .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał:

wiedzą, że pomieszkują tu przejściowo ? .

To mogą być Polacy na pewnych ziemiach tak powiedz .

Kibice Śląska Wrocław mają prawo za manifestować swoje nie zadowolenie. Przecież we Wrocławiu Ukraińców w Polsce jest najwięcej w Polsce. Już odcisnęli swoje piętno, w gmachach podziemia Uniwersytetu Wrocławskiego wmontowano kilka lat temu tablicę upamiętniająca Szeptyckiego kolaboranta hitlerowskiego. We Wrocławskich szkołach będą uczyć Ukraińcy a wielkim dla mnie skandalem było masowe śpiewanie we Wrocławiu hymnu ludobójców Czerwonej Kaliny.

Edytowane przez many13
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Niestety wroga tz. V kolumnę mamy już w swojej ojczyżnie. Nie wiadomo tylko kiedy dojdzie do zwarcia bo Polak nie pozwoli chodzić sobie po garbie. Podejrzewam, że to nastąpi zaraz jak putinek wykończy toto na wschodzie a uciekające banderowcy będą chcieli zawitać w naszym kraju.

300433027_912782330124642_6549697709030092605_n.jpg

Mamy już Konia Trojańskiego w swojej ojczyżnie.

275616710_4965870200116737_3388049409591637030_n.jpg

Edytowane przez many13
  • Like 1
Opublikowano

Film przetłumaczony w listopadzie 2012 r. Przypominamy go, bo pokazuje plan elit, który jest właśnie realizowany na naszych oczach z widocznymi usprawnieniami oraz błędami! Oto ich cele, metody działania! Film trwa 12 minut i możliwe, że to najważniejsze 12 minut w Twoim życiu. Roześlij go wszystkim znajomym i nieznajomym! I najważniejsze – to plan z 2012 roku. W ciągu 8 lat elity mogły go dopracować, a w czasie wprowadzenia mogą coś spieprzyć lub trafią na niespodziewane trudności, które wymuszą adaptację planu do nowych warunków.

https://wolnemedia.net/szach-mat-dla-ludzkosci/?fbclid=IwAR0mrYsFV0tx-31wysore8Q4oCsXaXRjDfIQoP1DUH_mNgoxnuzpxxeRDb8

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, many13 napisał:

popatrz ilu porodziło się w Polsce, taki sam dostęp mieli do wiedzy o świecie jak wszyscy a własnego zdania nie mają przez co jest sens utrzymywać zarówno media jak telewizja, radio nie tylko państwowe a głównie po to aby wciskać reklamy leków na zaparcia, i podobną chałę i mają publikę.

274756070_819056249001335_8320636830735657423_n.jpg

Tyś mi posta zajumał czy tylko Ci cytowanie nie wyszło?
a ten "negatyw" to po co? jakaś sugestia? sam tekst by wystarczył

;)

no dobra - sprawdziłem - kawałek posta

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, many13 napisał:

"Dajcie trumnę bo w siano umrę" - to Waści wierzysz  w propagandę z pisowskiej tuby płynącą?. Trochę powagi i nie dużo własnego myślenia.. Ruski człowiek nigdy nie tchórzy i to jest przekaz syjonistom. To rzydy zdezerterowali w sile ponad 3000 żołnierza na czele z kapralem Beginem z Armii Andersa  podczas stacjonowania  na Bliskim Wschodzie pełniąc zaszczytną służbę ochrony szybów naftowych.

a ci co uciekli przed poborem ??  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v