Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słowa wybitnego polskiego polityka, z którymi powinny zapoznać się współczesne miernoty bardziej dbające o interes Ukrainy niż Polski, Roman Dmowski pewnie w grobie się przewraca widząc haniebną zdradę nasze ojczyzny!!

308683049_5450475561738866_6967808896257

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, many13 napisał:

Słowa wybitnego polskiego polityka, z którymi powinny zapoznać się współczesne miernoty bardziej dbające o interes Ukrainy niż Polski, Roman Dmowski pewnie w grobie się przewraca widząc haniebną zdradę nasze ojczyzny!!

308683049_5450475561738866_6967808896257

cikawe czy Twój dziadek spokojnie leży jak widzi że na powrót nsdap czekasz...

Opublikowano

nsdap  - proszę jaśniej - więcej światła bo nie czaję.

Coraz gorzej dzieje się w Knesecie na wiejskiej - jak można nie zauważać, że ślepa pomoc upadlinie godzi w nasze polskie być albo nie być.

309199361_497840822226440_89249687505279

Opublikowano
5 godzin temu, lemik napisał:

Ta... najlepiej, żeby sam partner decydował bo się mogą nie dogadać

Sam jesteś zarodek i do tego niedorobiony xd 

czopku ciebie to ojciec palcem chyba zrobił bo do niczego sie nie nadajesz 😁

Opublikowano

Prezydent Przemyśla Wojciech Bakun zwrócił w poniedziałek uwagę na zorganizowany system wyłudzania świadczeń socjalnych przez obywateli Ukrainy. „Nie mamy żadnych instrumentów żeby jemu zapobiegać” – podkreślił. „Pytanie dlaczego jeszcze nasze prawodawstwo nie zauważyło problemu drenowania polskiego systemu pomocy socjalnej”

„Nie da się nie zauważyć zorganizowanych transportów kobiet z dziećmi, które na kartkach mają zapisane procedury jakim muszą się poddać żeby otrzymać pomoc materialną i finansową. Osoby te codziennie formują kolejkę przed Urzędem Miejskim, następnie udają się do MOPSu i ZUSu celem złożenia wniosków o świadczenia. Następnie zorganizowanym transportem wracają na Ukrainę”

ZUS poinformował w maju, że wyjazd obywatela Ukrainy z Polski powyżej 1 miesiąca pozbawia go prawa do legalnego pobytu w naszym kraju, co skutkuje utratą prawa do wspomnianych świadczeń. Jednak w sytuacji, gdy obywatel Ukrainy przebywa poza Polską, następnie wróci tuż przed upłynięciem wspomnianego terminu (1 miesiąca), jedynie po to, by nie stracić świadczeń, po czym ponownie wróci na Ukrainę?

308921981_5430656537016382_7896158332639

Opublikowano

jedni zapłacą tyle samo a inni zabulą w h*j . Jak pobierają dużo prądu będą płacić .

Zamrożenie cen ogłosił premier Mateusz Morawiecki w mediach społecznościowych. "Od 1 stycznia – wbrew planom spółek energetycznych – cena energii elektrycznej w Polsce będzie zamrożona. Nie będzie podwyżek do zużycia w wysokości 2000 kilowatogodzin rocznie – a więc dla ogromnej większości polskich rodzin, zwłaszcza na prowincji .

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/rzad-przyjal-projekt-ustawy-zamrazajacej-ceny-pradu/91p6e7r

Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

sperma na mozg bije ?

widać że tobie ,skoro popierasz mordowanie ZDROWYCH nienarodzonych dzieci, obłudniku.

1 godzinę temu, DTaras napisał:

A no to ja Ci odpowiem - dla mnie za***ista. Walka o życie zapada w pamięć.

Twoje fantazje średnio mnie interesują.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

bezrobocie dalej 10 % bez perspektywy spadku .

podatek od nadzyczajnych zysków firm energetycznych czemu nie choć za wielke to nie zmieni bo w najwiekszych firmach pakiet wiekszosciowy ma skarb państwa to mógł by zysk przeznaczyć na dywidende 

8-10% to najzdrowszy dla gospodarki poziom bezrobocia. Poza tym Włochy to biedny kraj bogatych ludzi. Jak można jakiś podatek ominąć albo czegoś nie wykazać to z tego korzystają. 

Podatek od nadzwyczajnych zysków ci  się podoba?  A jak któregoś roku pisokomuna zdecyduje że za dużo się wzbogaciłeś na pszenicy i powinieneś się podzielić? 

To o dywidendzie słusznie spostrzegłeś ale nie pociągnąłeś wątku dalej. Ciemnemu ludowi sprzedadzą bajkę o opodatkowaniu pazernych energetyków. Prawda jest taka że to rząd PIS doi nas poprzez podmioty trzecie które opodatkowuje żeby ludowi pokazać że o niego dba podczas gdy jest dokładnie odwrotnie. Kasa od nas wyciągnięta finalnie ląduje w pazernym socjalnym budżecie a jak wiadomo kto skorzystał ten uczynił. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
23 minuty temu, galan99 napisał:

Tak trzeba kasę zarabiać , budżet będzie pełny kasy .

No i co z tego że będzie kasa w budżecie, wyciągną ją pisowskie i kościelne pijawki, Ty jako patus dostaniesz jakieś ochłapy a nam jako ciężko pracującym jeszcze zabiorą.

• Like 1
Opublikowano

sporo w tym racji-on glupi nie jest tylko glupcami sie otacza,miernymy ,biernymi ale wiernymi. czasami bredzi ale to wynik starosci a nie glupoty. 

2 godziny temu, many13 napisał:

Jaki z Ciebie "normalny czlowiek" jak ciebie rodzina opuściła i sąsiady się śmieją.

cos ci sie znowu pokickalo- kto mnie opuscil ?? corka ktora wyszla za maz i poszla na swoje-to normalna kolej rzeczy, ostatnio wwczoraj i w sobote ja wiadzialem , sasiedzi ??? niechby ktorys sprobowal sie smiac 😂

56 minut temu, witejus napisał:

widać że tobie ,skoro popierasz mordowanie ZDROWYCH nienarodzonych dzieci, obłudniku.

Twoje fantazje średnio mnie interesują.

ja jestem zwolennikiem ochrony zycia narodzonego,was interesuje nienarodzone a potem to wuj z nim.... slyszales o dzialalnosci siostrzyczek z suchej beskidzkiej -ostsatnio glosno bylo jak traktowaly swoich podopiecznych ,

poczytaj o katolickim milosierdziu-wtedu dowiesz sie co to obluda.

ty ile masz dzieci- a co z reszta zycia i wspolzycia ??,uprawiales seks bez poczecia to grzech smiertelny-wies zo tym choc ??uzywales zabezpieczen -tez grzeszyles obludniku 😂

Opublikowano

to przeciez was nazywali arbuzy-z wierzchu zieloni [niby zsl] a w srodku czerwoni.. juz nie pamietasz jak na kwasniewskiego glosowales ??

zadalem ci proste pytanie-taki test na oblude 😂, brak odpowiedzi swiadczy ze sam jestes obludnikiem,

teraz, gdy juz nie mozesz, to swietego udajesz. a tak to zapieprzales na cpn po kondony😂

Opublikowano

Ty jako były ormowiec nawet z wierzchu czerwony jesteś, co cię tłuku obchodzi ile ja mam dzieci ,skup się na temacie  a nie wykręcaj się kondonami.Na kogo i czy w ogóle tego nawet ja nie pamiętam, matołku z Czernichowa a nie żebyś ty wiedział na kogo ja głosowałem.

55 minut temu, jacus napisał:

ja jestem zwolennikiem ochrony zycia narodzonego,was interesuje nienarodzone a potem to wuj z nim.... slyszales o dzialalnosci siostrzyczek z suchej beskidzkiej -ostsatnio glosno bylo jak traktowaly swoich podopiecznych ,

zwolennik się znalazł co by zdrowe nienarodzone dzieci pozwalał zabijać tylko dlatego że jakaś jego córeczka by miała taki kaprys🤦‍♂️.To że jakieś zakonnice z Suchej znęcały się nad niepełnosprawnymi dziećmi to jest powód i usprawiedliwienie by je matki mogły pozabijać?Idź to powiedz tym matkom tych dzieci lub zapytaj dlaczego nie przerwały ciąży.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, jarecki napisał:

.....

podatek od nadzyczajnych zysków firm energetycznych czemu nie choć za wielke to nie zmieni bo w najwiekszych firmach pakiet wiekszosciowy ma skarb państwa to mógł by zysk przeznaczyć na dywidende 

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/nowy-podatek-obejmie-rowniez-prywatne-firmy-oto-szczegoly/vww1fke

to po pierwsze
Po drugie to jaki sens opodatkowywać domiarem firmy państwowe przez państwo? samo to pytanie wskazuje na absurd w jakim żyjemy nie tylko z resztą w Polsce.

tam ktoś wcześniej kontestował stwierdzenie jakoby neofaszyści wygrali w makaroniarni. częściowo słusznie kontestował ale tylko częściowo bo komu bliżej do faszystowskich (narodowosocjalistycznych) idei? Ekipie niemieckiej obecnie u władzy czy Macron-owi czy jednak tej pseudoprawicy włoskiej mafiogennej Orbanovi kacapskiej juncie czy nawet pisowi niż tzw rządom starej unii?
Do Europy wracają demony nacjonalizmów, szowinizmów radykalizmów ideologicznych i podobnego syfu który zawsze kończy się wojnami.

czy to jest tylko odreagowanie po zdegenerowanej lewicy internacjonalistycznej i po tym nastąpi odwrót trendów? czy już zapaść cywilizacyjna gdzie miarą wobec innych będzie etniczne pochodzenie a nie rzeczywista ocena indywidualizmu osobniczego? (pytanie do Ciebie @jarecki bo masz inne postrzeganie rzeczywistości od mojego i ciekaw jestem opinii kogoś takiego a nawet jeśli się z nią nie zgodzę to unikniesz z mojej strony prymitywnych epitetów bo mnie nie interesuje czy inni mają rację a czym się na prawdę kierują i jak postrzegają a przez to wpływają na otoczenie)

jak na razie wiek dwudziesty pierwszy jawi mi się jako wiek ciemny a nie wiem jak daleko trzeba sięgać w przeszłość aby znaleźć analogiczny regres kulturowy i społeczny

a i jeszcze jedno - prawdziwa prawica jest tak samo internacjonalistyczna jak zdrowa lewica tylko prawica ocenia jednostkę po zasługach i ew potencjale a lewica po potrzebach i po niczym innym
no ocenianie po wcześniej wymienionych kryteriach jest wynaturzeniem obydwu gdzie obie wpadają w to samo szambo szowinizmu nawet niekoniecznie etnicznego bo i kastowego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

ty ile masz dzieci- a co z reszta zycia i wspolzycia ??,uprawiales seks bez poczecia to grzech smiertelny-wies zo tym choc ??uzywales zabezpieczen -tez grzeszyles obludniku 😂

A seks bez opamiętania?😂🤣 

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

ja jestem zwolennikiem ochrony zycia narodzonego.

Jacus - wolny wybór jest podstawowym prawem kobiety tak jak twoim siusianie i poranne wizyty w chajdlu za stodołą.

14522905_1249500798425252_5376051798740106238_n[1].png

Opublikowano
6 godzin temu, dysydent napisał:

czy to jest tylko odreagowanie po zdegenerowanej lewicy internacjonalistycznej i po tym nastąpi odwrót trendów? czy już zapaść cywilizacyjna gdzie miarą wobec innych będzie etniczne pochodzenie a nie rzeczywista ocena indywidualizmu osobniczego? (pytanie do Ciebie @jarecki bo masz inne postrzeganie rzeczywistości od mojego i ciekaw jestem opinii kogoś takiego a nawet jeśli się z nią nie zgodzę to unikniesz z mojej strony prymitywnych epitetów bo mnie nie interesuje czy inni mają rację a czym się na prawdę kierują i jak postrzegają a przez to wpływają na otoczenie)

Tak uważam żę to jest odreagowanie , wpychanie na siłe ideologi nic dobrego nie przynosi ogólnie mentalność ludów południa jest trochę inna niż naszej czesci europy z wiekszym naciskiem sielskiego  życia mąją inny klimat i mniej zmartwień dzięki niemu ,  czy ta nowa premier coś zmieni tam gospodarczo to raczej nie choć Załenskiego tez wielu przekresliło  na początku a juz pomijając wojne to zmiany na ukrainie troche pchną przede wszystkim ukraina zaczeła być inaczej postrzegana co zapoczątkowało inwestycje zagraniczne . 

9 godzin temu, Ulman napisał:

8-10% to najzdrowszy dla gospodarki poziom bezrobocia. Poza tym Włochy to biedny kraj bogatych ludzi. Jak można jakiś podatek ominąć albo czegoś nie wykazać to z tego korzystają. 

bezrobocie 8-10 % hamuje rozwój .

Opublikowano

Skąd taka mądrość wziąłeś? Rozwój to hamuje nadmierna fiskalizacja, biurokracja i interwencjonizm państwa a nie bezrobocie.

No ale jeśli według ciebie 10% bezrobocia hamuje rozwój to jaki jest mechanizm tego zjawiska?

Opublikowano

Po ZYDOBOLSZEWIZMIE, który przejął w działaniu rosyjski rasizm, doświadczamy ZYDOBANDERYZMU, który zintensyfikował militaryzację handlu wojną i pokojem w ramach trwającej WOJNY O PIENIĄDZ. Doszło do militarnej konfrontacji, ale Polska jest płatnikiem.

308910198_1260023848152694_2266107177290

Opublikowano

zero jak stracicie władzę, to przepadek mienia i dożywocie.

Bo spowodowałeś stratę (kary) ponad 1,5 miliarda i dale rosną, rozkradasz fundusz sprawiedliwości i pozbawiłeś Polski środków KPO - 770 miliardów, ( taką kwotą chwalił się morawiecki) z czego 5 miliardów euro straciliśmy bezpowrotnie.

Opublikowano

Upadlińce  codziennie formują kolejkę przed Urzędem Miejskim w Przemyślu, następnie udają się do MOPSu i ZUSu celem złożenia wniosków o świadczenia. Następnie zorganizowanym transportem wracają na Ukrainę - czy to nie jest chore i debilizm chazarskiego systemu.  Dlaczego my Polacy mamy to tolerować przecież ONY doją nasze rodzinne budżety. Przecież upadlina to bardzo bogaty kraj. Pomyśleć, że mają elektrownie atomowe a my żadnej. Mają bardzo urodzajne ziemie, bogactwa naturalne w łapkach obcych koncernów. Dlaczego my Polacy mamy ponosić konsekwencje imperialistycznej wojenki pod nosem naszych braci Słowian?. Zniewolony narodzie kiedy się otrząśniesz i zrozumiesz, że niewolnictwo fizyczne być może zostało zniesione ale mentalne i gospodarcze ma się dobrze i dotyka właśnie Ciebie.

309254401_2435015866662579_8817227941660

Opublikowano (edytowane)

Stanieje węgiel i prąd  jak od koryta odsunięty zostanie cały skład okrągłego stołu łącznie z cichym pomocnikiem. Mało z Was wie o kogo chodzi - już mówię: to wszyscy obecni w sejmie: Tuski, Kacze, Macierewicze, Pawlaki i reszta a pomaga Kler po cichu kler, dbając o swoje tłuste brzuszki. Wszyscy od prawych do lewych, oni tylko kolory zmieniają, czy Wy tego nie widzicie? System nie pozwala na zmianę, na świeżość, na nowości - tak to pięknie skonstruowali, ale nie Polacy, to twór zewnętrzny, sami tego nie wymyślili. 

A co do sytuacji politycznej:

mam nadzieję,  że już widzicie skąd mamy takie ceny wszystkiego od paliwa po prąd, gaz, wodę i resztę? Przecież baryłka ropy jest najtansza od lat, to skąd 7 zł za litr? 

Już tłumaczę: spółki skarbu państwa (większość energetycznych), w których rządzą politycy bo przecież z ich nadania trafiają tam prezesi, zerżnęły z nas ogromne miliardy, które skompensowaly na swoich kontach. Ale rząd nie może tak po prostu ich zabrać, wciagnac do budżetu, rozumiecie? Nie ma jak.  ALE RZĄD JUZ WYDAŁ TE PIENIADZE!! . Żeby,  to poszło na obronność  albo drogi to ok, jednak oni to rozdali na socjale, zasiłki, dotacje i Rydzykowi cos wpadło. Między sobą na pensje, premie, TVP, chore kampanie o prądzie, CPK. Można było za to postawić dwie elektrownie po 5GW mocy, albo jedną atomową, zbudować 10 farm wiatrowych, słonecznych, kupić technologie, ogarnąć kopalnie, może szkoły, albo służbę zdrowia. 

Teraz kiedy spółki mają kupę kasy, trzeba ją przelać na konto skarbu państwa. Jak to legalnie zrobić? Patrzcie: 

I wchodzi Sasin i wiecie co chce zrobić? To już zaplanowane było w 2019 roku. Czujecie to? Czy dalej TVP i kłótnia z Tuskiem w tle? Nawet tu na forum jest takie żarcie, że więcej w ten temat nie zajrzę, wstyd mi, kupę wyzwisk, porównań i wyrzutów, ale wiedzy merytorycznej, nauki, mądrości jak na lekarstwo. 

Oto będziemy mieć Podatek od zysków nadzwyczajnych spółek skarbu państwa. A ciemny niewykształcony lud będzie się kłócił między sobą o Tuska Macierewicza Smoleńsk Vaty sraty a oni po cichu swoje robią, dbając o to żeby we narodzie zgody nie było. Otrzeźwienie nam potrzebne, natychmiast!

Edytowane przez ravoj
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v