Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, agromatik napisał:

Tam gdzie jest nas dużo to jest to normą. Z takim samym podejściem spotkałem się w knajpach na wysokości Lyonu.

Tylko tam polskiej migracji jest w ciul od baaaardzo dawna a nie parę miesięcy. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Tylko tam polskiej migracji jest w ciul od baaaardzo dawna a nie parę miesięcy. 

Raczej to są turyści, migranci już dawno się zasymilowali. Zwykłe podejście biznesowe, klient zaopiekowany wróci jego portfel też. Zresztą daleko szukać "Zimmer Frei" ile razy widzicie jadąc drogą. 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
2 minuty temu, agromatik napisał:

Raczej to są turyści, migranci już dawno się zasymilowali. Zwykłe podejście biznesowe, klient zaopiekowany wróci jego portfel też.

Ale to wszystko dzięki migracji. 😜

Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

Każdy chce żyć lepiej no może za  wyjątkiem galana czy marecka

Ale nie kosztem innych. 

Opublikowano
6 minut temu, agromatik napisał:

klient zaopiekowany wróci jego portfel też.

4 minuty temu, Ulman napisał:

Jego potfel jest z twojego potfela

czytanie z, czy bez rozumienia?

1 minutę temu, PRIMO napisał:

Ale nie kosztem innych. 

zawsze jest kosztem innych, na tym polega biznes.

Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał:

A wszystkie dziwki to potrafią po francusku. Czyli jednak  mozna🤣

przypomnial mi sie stary dowcip-

przychodzi onuca do burdelu we francji i zamawia dziewczyne.

za chwile ta wyskakuje  z pokoju i kaze go alfonsowi wywalic,ten zdziwony o co chodzi a ta odpowiada wiesz co on chcial zebym zrobila ?? dala mu za ruble...

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Ulman napisał:
23 godziny temu, Roman176 napisał:

no i zastanawiam się z skont i jaki kocioł kupisz 

Skąd kupię i jaki to nie twoja sprawa.

55 minut temu, Ulman napisał:

No i po co ty kłamiesz, insynuujesz i zmyślasz?  Wczoraj urojony gaz dziś urojony nielegalny kocioł a co będzie jutro?

up    Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Jaka piękna patologia...”

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Rozmawiałem ze znajomą na kasie w markecie k**wa dali im kartki by się nauczy po Ukraińsku mówić przecie to k**wa jest poniżenie Polskiego godności Polskiej .

Tak było, byłem tą kasjerką... A podasz nazwę marketu i lokalizacje? Bo nawet u mnie w okolicznych żabkach nic takiego nie ma, nawet Ukrainki po polsku mówią.

52 minuty temu, PRIMO napisał:

Co ty ku🤬 bredzisz?

Jedź do germańca albo angola to jakim językiem się posługujesz 🧐 polskim?

Kur*a jak w UK byłem to w tamtejszym urzędzie skarbowym po polsku gadałem bo akurat mnie polka obsługiwała zresztą już tu o tym wspominałem, a już o niektórych sklepach nie wspomnę, i co ty na to? Nie szkoda ci nerwów że łykasz każde gówno co tu niektóre typy wrzucą?

1 godzinę temu, many13 napisał:

308174754_796224955053402_11646404379686

595874396141514543686378_1646084307aPBckkFlO5pd9BBPoxdBgK.jpg.317c3864d3440bb480f9a592c7e786f4.jpg

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:
15 godzin temu, Ulman napisał:

Skąd kupię i jaki to nie twoja sprawa. Najciekawsze jest to rwoje urojenie dotyczące gazu.

chyba chciałeś obciągać Putinowi za tanie surowce ?

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Znowu napiszesz, że jeździsz 100tys km roczni

tyle nie cena ale 60 tyś jest Węgry Słowacja Chorwacja wyjazd na  Węgry na usługi 

a ty pewnie walniesz 100tyś spamów ? rocznie ... wiesz ze po podstawówce  takich zatrudniają ?

Fendta pokażesz? 

nie mam fynda ale fajny ciągnik 

Dostałeś po kulach za te twoje urojenia wielokrotnie i nic cie to nie nauczyło

kiedy ?

Czerpiesz z tego jakąś masochstyczną radość ? A może masz tak niska samoocenę że musisz takie głupoty odczyniać i  głosować na lewacki PIS który ci będzie wmawiał żeś ważny?😂

no ja mam ciekawe zżycie nie takie jak twoje od rana do wieczora tutaj wspaniałe Zycie masz 

wkurwiło cie co twoja głupota wmawiana ludziom co dobre ...........   niestety tak jest już ze głupota się odbija i uderza 2 razy mocniej 

1 godzinę temu, racyl napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „OD STYCZNIA DO LIPCA 2022 R. WYEKSPORTOWANO z POLSKI 3,7 MLN ΤΟΝ WĘGLA ZA ŚREDNIĄ CENĘ 1195 ZŁ ZA TONĘ. DLACZEGO POLACY ZA TAKI SAM WĘGIEL MUSZĄ PŁACIĆ PRAWIE 4 TYS. ZŁ ZA TONĘ? epl grupa”

bo styczniu było po 760 na kopalni i tak zarobili według twojej teorii ...................

3 godziny temu, racyl napisał:

Ciekawe kiedy tekewizja zdf ponownie upubliczni to slynne nagranie z Berlina w latach 70. Gdzie wyraznie widac prezesa Kaczyńskiego pijacego drinka w klubie gejowskim. Nie byl sam ... byl podpiety do smyczy ktora trzymal ... 

szkoda ze kłamstwo gebelskie jest do ciebie autorytetem 

W 2013 roku ZDF wyemitował niemiecki serial historyczny pt. Nasze matki, nasi ojcowie, który wywołał w Polsce kontrowersje za sprawą pokazania w serialu antysemityzmu poprzez polskich żołnierzy Armii Krajowej. Żołnierz AK a wcześniej jeden z pierwszych więźniów Pawiaka a następnie KL Auschwitz - 92-letni Zbigniew Radłowski pozwał z tego powodu ZDF do sądu. Telewizja Polska w czerwcu 2013 roku wyemitowała kontrowersyjny serial historyczny ZDF razem z debatą, pomimo protestów środowisk prawicowo-konserwatywnych w Polsce.

W 2016 roku ZDF pozwał do sądu Karol Tendera, były więzień obozu koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau po tym, jak usłyszał w ZDF sformułowanie polskie obozy koncentracyjne. Decyzją polskiego sądu ZDF miał przez ponad 30 dni przeprosić Tenderę na głównej stronie internetowej stacji, jednak przeprosiny pojawiły się w dziale Historia i nauka. Internauci rozpoczęli akcję umieszczania hashtagów #GermanDeathCamps (niemieckie obozy koncentracyjne), m.in. na Twitterze i Facebooku stacji, gdzie ZDF blokował użytkowników, którzy używali tego typu hashtagu. W sierpniu 2018 roku Niemiecki Trybunał Sprawiedliwości w Karlsruhe uznał, że ZDF nie musi przepraszać Karola Tendery, a wyrok polskiego sądu uznał za naruszenie wolności słowa w Niemczech.

W emitowanym na antenie ZDF programie satyrycznym Neo Magazin Royale pokazano teledysk, w którym polska premier Beata Szydło została uznana za faszystkę. W tym samym programie satyryk Jan Böhmermann sparodiował Prezydenta Turcji Recepa Tayyipa Erdoğana, co spotkało to z natychmiastową reakcją tureckiego przywódcy, który zażądał od niemieckich władz ukarania Böhmermanna. W obronie satyryka stanęła m.in. kanclerz Niemiec Angela Merkel.

2 godziny temu, racyl napisał:

Tyle czasu a oni nie znależli przestępcy w PO, czyli tam ich nie ma .

Jarosław nie był internowany bo swoich nie ruszali , a teraz zwala wszystko na Pana Tuska .

Kazał bratu lądować , a twierdzi że to inni są winni katastrofy .

image.jpeg.b8c0e0f85a6b12d653c42e8c2fa88878.jpeg

podać autora FB ?  ładnie to cytować 

2 godziny temu, racyl napisał:

W PiS-ie są sami przestępcy którzy na siebie wzajemnie mają haki .

Każdy boi się wychylić bo straci posadę . Ludzie bez honoru !!!

Tyle czasu a oni nie znależli przestępcy w PO, czyli tam ich nie ma .

Jarosław nie był internowany bo swoich nie ruszali , a teraz zwala wszystko na Pana Tuska .

Kazał bratu lądować , a twierdzi że to inni są winni katastrofy .

twoja strona też robi z Polaka przestępców i ciemnogrodów wklejaj wszystko co dają 

76-rocznica-powstania-warszawskiego.jpg

Opublikowano (edytowane)

we włoszech w niedzielę są wybory, w berlinie i w brukseli już "srają w gacie" ze strachu, że prawica wygra :D 

niemiecka pomoc ukrainie

Zdjęcie

Edytowane przez nie
Opublikowano

@nie majtki już oddałeś ukrainie ? 🤣🤣

Już cierpią polscy rolnicy przez pomoc ukrainie i będzie jeszcze gorzej. ukraince muszą być pozostawieni sami sobie tak jak murzyny w afryce na głód ale pisowskie głupki nie rozumieją że gdzieś musi być gorzej żeby u nas było dobrze

Opublikowano

Jak się chce robić interesy z innym to trzeba się nauczyć podstawowych zwrotów komunikacyjnych  , 2 lata temu znajoma zatrudniła się  w restauracji na warszawskiej starówce to podstawowa znajomość angielskiego była pootrzebna .

59 minut temu, racyl napisał:

@nie majtki już oddałeś ukrainie ? 🤣🤣

Już cierpią polscy rolnicy przez pomoc ukrainie i będzie jeszcze gorzej. ukraince muszą być pozostawieni sami sobie tak jak murzyny w afryce na głód ale pisowskie głupki nie rozumieją że gdzieś musi być gorzej żeby u nas było dobrze

Jak cierpią ? nie ma komu jabłek zrywać ?

Opublikowano

Nasza malina jest za grosze przez te przyjezdną ukraińską

Co z tego że zbiorą jabłka jak nie ma gdzie ich sprzedać po za przetwórstwem w cenie 30 parę groszy

Sasin , Glapiński , sołtys Obajtek to dramat dla normalnej Polski.

Opublikowano
33 minuty temu, racyl napisał:

Co z tego że zbiorą jabłka jak nie ma gdzie ich sprzedać po za przetwórstwem w cenie 30 parę groszy

Przecież dekadę wcześniej była akcja wysyłania na upadlinę sadzonek malin a ONY pomimo rzekomej szczelności granic unijnych postanowieniami w Szengen cały czas dostarczają konkurencyjną pszenicę na uniojne rynki. Dlaczego to jest tolerowane. Ruskie mogły zalewać nas węglem też mimo traktatów. Nie działało i nie działa to w odwrotną stronę bo dusi się i doprowadza do letargu naszą branżę rolną. Taki chłonny rosyjski rynek zabezpieczał nam onegdaj eksport większość produktów rolnych.

Opublikowano
racyl napisał:

Tyle lat i ta sama śpiewka - nasze za tanie przez ukraińskie. Toć bez pomocy, wojny i innych bzdetów to się odbywało. Malina o ile wiem bez mrożenia długo nie pociągnie a robienie dżemu gipsu czy innego badziewia wymaga energii. Nie tylko malina oi nie od wczoraj racyl

Opublikowano

Możemy sobie na forum pobajerować ale już po naszej wolności. Polak jest tak już uśpiony a myślenie w letargu, że wolność, demokracja, nas byt zagrożony to puste słowa. Większość jak nie wszystkie inicjatywy  a ostatnia Czaskowskiego które aktualni powstają na scenie politycznej to odgórne rzydowskie akcje. Naszym się nie chce - o co tu chodzi?

308408317_4986145491485572_6853685831850

https://www.facebook.com/groups/736046746437432/posts/9235953149780040/?__cft__

Dlaczego to jest bunkrowane?

Putin: „Jesteśmy gotowi bezpłatnie przetransportować do krajów rozwijających się 300 tys. ton rosyjskich nawozów spiętrzonych w portach europejskich”. Europa nie wpuszcza rosyjskich nawozów na rynek, więc Europa zostanie bez nawozów. Putin prześlę je do biednych krajów w ramach podarunku. Europa będzie bez nawozow, bez gazu, bez prądu, bez benzyny. Włącza swoje wiatraczki na morzu i będą mieć prąd z wiatraczków. Nic nie będą robić tylko siedzieć i czekać na boskie zmiłowanie.

https://www.facebook.com/groups/736046746437432/posts/9239760349399320/?_

Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał:

we włoszech w niedzielę są wybory, w berlinie i w brukseli już "srają w gacie" ze strachu, że prawica wygra :D 

Noooo bo to prawica pokroju PiS, czyli wiadomo co będzie dalej.😂

Opublikowano
Dnia 21.09.2022 o 23:37, Roman176 napisał:

no i zastanawiam się z skont i jaki kocioł kupisz 

Dnia 22.09.2022 o 08:18, Ulman napisał:

Skąd kupię i jaki to nie twoja sprawa. 

17 godzin temu, Roman176 napisał:

popierałeś ełrokołhoz a teraz nielegalnego pieca bd montował aż ty 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Jaka piękna patologia...”

Fakt -  jesteś Romek patologicznym kłamcą i mitomanem😆

Skąd ci się wziął ten nielegalny piec o którym napisałeś? Może ty po pijaku widzisz nielegalne piece zamiast białych myszek? 

No i znowu dostałeś po kulach 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Tyle lat i ta sama śpiewka - nasze za tanie przez ukraińskie. Toć bez pomocy, wojny i innych bzdetów to się odbywało. Malina o ile wiem bez mrożenia długo nie pociągnie a robienie dżemu gipsu czy innego badziewia wymaga energii. Nie tylko malina oi nie od wczoraj racyl

Siada sprzedaż, ogólnie nic nie idzie albo słabo się sprzedaje. Malina siadła właśnie przez brak spzredazy. Po początkowych wysokich cenach zakłady zorientowały się że ni kija tak różowo nie będzie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v