Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Pytanie jak zostanie to podzielone. Ile w obszarowe ile w inwestycje? Jeśli nawet cały wzrost pójdzie w obszarowe to i tak o ile się nie mylę nie będzie to równe rolnikom z Niemiec czy Francji. Może część tej forsy być przeznaczona na różnego rodzaju dotacje na nawozy czy wapno. Bo coś tak chyba Wojciechowski mówił, że dla tych co inwestują w ziemię co akurat jest nie głupie. Tylko, ze to pewnie wyjdzie tak, ze nawozy będą szybowały z cenami. I Dopłaty zgarną hurtownie i zakłady a nie rolnik.

ogólnie jest chyba mld 40 a te 25 mld to juz tylko na dopłaty ale jak se czytałem te ekoschematy to ich popierdoliło ,bedzie się liczyło eko anie produkcja żywnosci 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

On tego nie rozumie 🤣🤣

no wiem... :D

Opublikowano

a propo niemców i palenia to ostatnio w obozie w Oswięcimiu byłem to sobie inaczej wyobrazałem to miejsce , myslałemn ze bedzie wiecej miejsc zachowanych w orginale a poza jednym barakiem wiele nic nie było .

Opublikowano
5 godzin temu, mirro napisał:

Taaaaa już widze te pytania. 😂 tak samo jak pytania do Anglików i Amerykanów - dlaczego zdradzili Polaków jako sojuszników w wojnie i oddali ich kraj w rosyjską strefę wpływów.  Pierdolenie level master. Świat ma w d*pie Polskę, reparacje i wiele innych spraw.

To nie Angole i Jankesy się dogadały o nowym powojennym podziale świata.  Geszept był pomiędzy ruskimi a yankesami a celem była likwidacja neokolonialna brytoli i państw starej jewropy. Krótko mówiąc nowy porządek świata pomiędzy Ameryką a ruskimi. Dowodem jest wyczekiwanie na atak Japończyków na Pearl Harbol o czym wywiad amerykański wiedział dużo wcześniej ale chodziło o neutralizację żółtków w tej części globu.

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Kto na tym forum zrzeka się reparacji od Niemiec ?

ja. wystarczy mi aby pis mi przestał zabierać, to nic od niemców nie chcę.

Opublikowano
17 minut temu, jarecki napisał:

a propo niemców i palenia to ostatnio w obozie w Oswięcimiu byłem to sobie inaczej wyobrazałem to miejsce , myslałemn ze bedzie wiecej miejsc zachowanych w orginale a poza jednym barakiem wiele nic nie było .

16174381_1967902963437389_4568592941530555852_n.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

ja. wystarczy mi aby pis mi przestał zabierać, to nic od niemców nie chcę.

Jesteś  pasożytem  więc  PiS  ci  więcej  daje  jak zabiera. 

FbouAAHaUAAbzA7?format=jpg&name=small

Opublikowano

mierzysz własna miarą. pis tylko udaje ze daje, zabierając wszystkim więcej.

Opublikowano
42 minuty temu, jarecki napisał:

ogólnie jest chyba mld 40 a te 25 mld to juz tylko na dopłaty ale jak se czytałem te ekoschematy to ich popierdoliło ,bedzie się liczyło eko anie produkcja żywnosci 

Różnie o tym mówią. Słyszałem jak minister mówił, ze to dla małych i średnich gospodarstw pomoc. Oni chyba sami jeszcze nie wiedzą. Właśnie coś chyba w tym kierunku co piszesz. I pewnie dlatego ujnia się zgodziła.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Oglądam polsat i mówią że oprzytomnieli z tym dodatkiem węglowym , 1 adres 1 dotacja i dobrze bo to był sposób na szybki zarobek przez domowników , ludzie po 3, 4 osoby z jednego pieca rzucili się po darmową kasę od PISu  

3-4 osoby ? w jednej gminie u górali na 3 tys pieców złożono 15 tys podań o dotację

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

jedyny sposob w jaki prezes moglby bic niemca to po kasku 😂. sprawdzcie co to znaczy bo wielu z was srednio jest rozgarnietych😂

3 godziny temu, witejus napisał:

NO TY OGŁUPKU, zapamiętaj , są tylko głupki bez nazwy.

🤣bez filtra🤣zależy jaki diagnosta bada

krotka pilka -dostaniemy te reparacje czy nie ????

prosta sprawa wierzysz w to co piszesz czy nie ??

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

ta szopka od Kaczyńskiego, to w jakim ceku? od czego uwagę odwrócić chcą?

od kryzysu ... a o czego ??
raport by gotowy ze 2-3 lata temu, po wyborach nawt na nowo nie powolano nowej komisji sejmowej w tym temacie.

48 minut temu, jarecki napisał:

nasi rozkradli, niemcy zniszczyli-a tak ogolnie to byles w birkenau a nie auschwitz- w auschwitz to byly koszary po ck armii i tam trudno bylo to szybko rozwalic, birkenau to byly zbite z desek przez wiezniow baraki..

popiolami zameczonych zasypywano okoliczne stawy, z kilku podobozow nie zostalo nic.

32 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

a ty wierzysz ze cokolwiek dostaniemy ??? 

ja przyjme pare ojro  z przyjemnoscia nawet paroma tysiacami nie pogardze..

30 minut temu, many13 napisał:

16174381_1967902963437389_4568592941530555852_n.jpg

wedlug statystyki to ze to byl niemiec szansa byla 40 %, wiekszosc zalogi to byli austriacy a potem ukraincy..

Edytowane przez jacus
Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

wedlug statystyki to ze to byl niemiec szansa byla 40 %, wiekszosc zalogi to byli austriacy a potem ukraincy..

A mówi ci coś jakiej prowinencji była firma która szyła nazistom garnitury szumnie zwana Hugo Boss

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

jedyny sposob w jaki prezes moglby bic niemca to po kasku 😂. sprawdzcie co to znaczy bo wielu z was srednio jest rozgarnietych😂

Ja myślę, że jego niemiec już się do tego nie nadaje.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Oglądam polsat i mówią że oprzytomnieli z tym dodatkiem węglowym , 1 adres 1 dotacja i dobrze bo to był sposób na szybki zarobek przez domowników , ludzie po 3, 4 osoby z jednego pieca rzucili się po darmową kasę od PISu  

To ja mam takie pytanie. Nie abym pożądał tej dotacji, ale skoro pod jednym adresem stoją dwie chałupy, moja i teściów i skoro są ogrzewane z jednego pieca to jakim ciulem jest to rozsądne?

54 minuty temu, many13 napisał:

To nie Angole i Jankesy się dogadały o nowym powojennym podziale świata.  Geszept był pomiędzy ruskimi a yankesami a celem była likwidacja neokolonialna brytoli i państw starej jewropy.

Taaaa a Angole aby nie wk***iać ruskich schowali naszych żołnierzy na paradzie zwycięstwa. 😂 Nie wybielaj sukinkotów.  

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

Ja, od Niemiec chcą reparacji a Ukraińcom którzy wyżynali swoich sąsiadów pomagają. Jak to zulugula mawiał: "Polska to być dziwny kraj"

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v