Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Roman176 napisał:

Większe zarobki na 2022 rok przewidziano także dla osób zajmujących się cyberbezpieczeństwem w KPRM. dobrze chyba ?

najpierw Dworczyk
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/afera-mailowa-wiceszef-mon-odmowil-poslom-informacji-o-aferze-e-mailowej/6b6w8vq,79cfc278

później Pegasus i dają się złapać na podsłuchiwaniu wręcz zhakowaniu prywatnych urządzeń nielegalnym hakerskim softem i to jeszcze nie przez siebie napisanym a kupionym za grube miliony u... i tutaj jedni powiedzą - u swoich, drudzy - u obcych co nie zmienia wiele bo i tak pojęcia nie mają jak na prawdę działa skoro nie zatarli śladów po sobie co przecież ten soft umożliwia
   no tu najciekawsze linki jeszcze przed nami i tu nie ma żadnego linka

a Ty się pytasz - "dobrze...?"

no masz szczęście że dodałeś - "...chyba"

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Janusz kowalski :

- Ale jak już będę w tym rządzie PiS, to sam mam to rozwalić od środka?

- Spokojnie Janusz. Sam nie będziesz. Mam tam jeszcze swojego byłego doradcę. On to załatwi

- To co ja mam robić? - Udawaj idiotę dla odwrócenia uwagi

Zdjęcie

Opublikowano
47 minut temu, Ulman napisał:

O kuźwa, ale żeś mi pocisnął🥴 Szkoda tylko że jak zwykle mądrze się nie dało😆

Niechciałem pytać czy już się zaszczepiłeś od wścieklizny podobno leczą cię domowymi sposobami ?

poprawka dot. sprawdzania i obowiazku szczepien dla poslow senatorow zostala odrzucona - czego nie rozumiecie

24 minuty temu, racyl napisał:

Janusz kowalski :

- Spokojnie Janusz. Sam nie będziesz. Mam tam jeszcze swojego byłego doradcę. On to załatwi

Eech....Tęsknię za ośmiorniczkowymi aferami PO i zegarkiem Nowaka.....

24 minuty temu, racyl napisał:

Janusz kowalski :

Eech....Tęsknię za ośmiorniczkowymi aferami PO i zegarkiem Nowaka.....

4 godziny temu, tomek1974 napisał:

131210999_3847729951938681_4182239901758387529_n.jpg

ani to wydupczyć ani to ładne .... ja to widzę tak spalił bym na stosie @jacus  ty podobno się jej kochasz ..... qurwa jak możesz w takim paskudztwie 

Opublikowano

Roman mentalnie jest gdzieś w 5 klasie podstawówki bo wtedy wszystkie dziewczyny wydają się głupie i brzydkie. W porównaiu do średniej z PIS to laska jest super atrakcyjna a porównując do ulicy to po prostu średniak ale wygląda na zadbaną, umie się w miarę ubrać czyli "jakby tego , to  i niech tam"😉

Opublikowano

Nie zjemy już w Viva La Pizza na deptaku w Lublinie.

„Kochani! W związku z horrendalnymi podwyżkami nośników energii i obciążeniami, jakie na nas przedsiębiorców nakłada tzw. Polski Ład restauracja po siedmiu latach kończy swoją działalność” – oznajmiła w weekend pizzeria na Facebooku. Wkrótce post zniknął.

– Ilość hejtu, jaką przyjąłem od wyznawców jedynej słusznej partii sprawiła, że straciłem ochotę na wypowiadanie się w temacie – mówi właściciel restauracji.

– Restauracja na Krakowskim Przedmieściu z dużym potencjałem wysokiego zysku. Duża powierzchnia, nowoczesne wyposażenie i wysokiej jakości nowy sprzęt kuchenny. Świetnie położona w jednej z przedwojennych kamienic, odrestaurowana – czytamy w ogłoszeniu o odstąpieniu ponad 390-metrowego lokalu. Cena: 349 tys. zł. Nowy najemca będzie musiał płacić czynsz w wysokości 31.500 zł oraz opłaty licznikowe. I to właśnie one zdecydowały o zamknięciu lokalu.

Opublikowano
Roman176 napisał:

24 minuty temu, racyl napisał: Janusz kowalski : - Ale jak już będę w   4 godziny temu, tomek1974 napisał:  ani to wydupczyć ani to ładne .... ja to widzę tak spalił bym na stosie @jacus  ty podobno się jej kochasz ..... qurwa jak możesz w takim paskudztwie

Roman, dziecko drogie, dlaczego nie? Przecież na bank ma wzdłuż. Idąc anatomicznie - musi się dać. Może go talent w temacie - próbuj! Pytanie brzmi: czy będzie chciała? Reszta rzecz gustu. Włos ma w porządku a fryzjer potrafi zrobić robotę.

Opublikowano (edytowane)

tak sobie poczytałem do kawy

1 godzinę temu, racyl napisał:

.......

– Ilość hejtu, jaką przyjąłem od wyznawców jedynej słusznej partii sprawiła, że straciłem ochotę na wypowiadanie się w temacie – mówi właściciel restauracji.

.....ogłoszeniu o odstąpieniu ponad 390-metrowego lokalu. Cena: 349 tys. zł. Nowy najemca będzie musiał płacić czynsz w wysokości 31.500 zł oraz opłaty licznikowe. I to właśnie one zdecydowały o zamknięciu lokalu.

1 godzinę temu, racyl napisał:

Wycofany mem .Nowoczesnej : r/Polska

i kilka innych rzeczy w sieci z których jakoś mi do powyższego pasuje to
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-przecietna-rodzina-amerykanska-jest-zadluzona-na-ponad-155-tys-dol/hhp1xgq
sam tytuł wystarczy i
za linkiem... niekoniecznie klikać

jeszcze kawa nie podziałała czy co bo nie wiem dlaczego ale akurat to z moich porannych lektur jakoś ....jakiś ma związek

w razie by mnie świeciło jaki to się do posta odwołam i uzupełnię bo niekompletny

kto by chciał mieć w C V .... być takim "Antosiem żebrakiem"?
Temu dziecku krzywdę zrobiono na całe życie i tu już wiem dlaczego ale z kolei ochrzan dostanę za długą pisaninę a - sądzę - kto trzeba ten i tak wie o co mi chodzi.

a i jeszcze jedno
poezja toto nie jest ale zestawienie tych dwu cytowanych dobrałeś z łącznym sensem większym niż każde z osobna

PS
jeśli to był przypadek to się nie przyznawaj :D

a to se zacytuję z egoizmu bo w oryginale link jest martwy

ale usunąłem i lepiej żebym nie pisał dlaczego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
19 minut temu, racyl napisał:

Cele zbiórek co czasem kompletnie dziwaczne odbiegające od pionierskich form zbiórek pieniędzy np na leczenie, odbudowę domu po pożarze itp

już pomijając cel ale na kogo wyrośnie nawet ktoś kto nawet robił za modela do fejkowej zbiórki gdy .... chodzi mi o upublicznienie wizerunku i co prawda "pies to ogląda" i raczej na ulicy rozpoznawalny nie będzie ale sama świadomość że przez emanację słabości uzyskuje się profity...

eee tam, nie klei mi się dzisiaj i może później... idę ładować fasolę na busa

Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

ani to wydupczyć ani to ładne .... ja to widzę tak spalił bym na stosie @jacus  ty podobno się jej kochasz ..... qurwa jak możesz w takim paskudztwie 

ciekawe gdyby twoja zona poczytaa co tu wypisujesz ??? musial-bys sie na jachire przerzucic😂

Opublikowano (edytowane)

jeszcze wyłapałem to
https://www.tvp.info/57909363/makabra-na-mazowszu-szamanka-od-roku-mieszkala-ze-zwlokami-matki-policjanci-w-szoku

no i mamy w kilku ostatnich postach prawie kompletny obraz polskich skojarzeń

sie mi film przypomniał ... o masz - tytułu zapomniałem
a co za dzień
 jak we mgle, tak jak w tym filmie

noż q..."Silent Hill" ten film jak dla mnie psychodelia no i - jak dla mnie - to nie wiem; film był pierwszy czy to u nas wcześniej się zaczęło?
chodzi mi - które to plagiat?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

i kilka innych rzeczy w sieci z których jakoś mi do powyższego pasuje to
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-przecietna-rodzina-amerykanska-jest-zadluzona-na-ponad-155-tys-dol/hhp1xgq
sam tytuł wystarczy i
za linkiem... niekoniecznie klikać

hmm ostatnio pojawiło się sporo artykułów na temat opuszczania przez polskich pracowników norwegi , kraju z najwiekszymi zarobkami w europie nie koniecznie powrotu do polski ale z norwegi wyjezdzają  , wysokie zarobki nie gwarantują dobrego poziomu życia .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v