Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, wojtal24 napisał:

a Ty też z tych okolic Nikolex 410zl silopol nie nie wiem czy bierze narazie mloci swoją

Tomek a Woźniak z okolic Zdun zabierał od mojego kolegi ?

prawie codziennie latam przez WSC ja z WGS

Nie widzę żeby jakoś w okolicy ostro kosili. Pojedynczy zaczynają. Ale plon ponoć marny. Około 8t/ha.

Opublikowano
27 minut temu, 6465 napisał:

Nie widzę żeby jakoś w okolicy ostro kosili. Pojedynczy zaczynają. Ale plon ponoć marny. Około 8t/ha.

wczoraj kosił graniczący z moim polem naprawdę ładnie kukurydza wyglądała wysoka i w ogóle, w tamtym roku mu dała na tej działce 14t/h mokrej wczoraj 7t/h mokrej wilgotność 32%

• Thanks 1
Opublikowano

na razie tylko szum schnacej kukurydyz na wietrze slychac.. nikt nawet nie mysli o koszeniu..

14 godzin temu, wojtal24 napisał:

ja też mieszkam w centrum i ja będę szczęśliwy jak mi średnia wyjdzie 8t mokrej w tym roku

ale u innych plony sa zawsze wysokie ,nawet 2 miesiace bez kropli deszczu jej nie szkodza 😂

oni na v klasie kosza wiecej niz my na III i to gdy pada porzadnie..

Opublikowano
41 minut temu, Damian24424 napisał:

wczoraj kosił graniczący z moim polem naprawdę ładnie kukurydza wyglądała wysoka i w ogóle, w tamtym roku mu dała na tej działce 14t/h mokrej wczoraj 7t/h mokrej wilgotność 32%

U mnie od kilku lat średni plon miałem około 13t/ha. W tym też się spodziewam koło 7t. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Lewy410 napisał:

Pytanie z innej beczki  ile lat można siac kukurydze po sobie czy są jakieś przepisy mówiące o tym

U mnie znajomy posiał 12 rok i cos tam rośnie.Ale os następnego roku 3 lata i zmiana uprawy

Opublikowano
34 minuty temu, lukasz1995 napisał:

U mnie znajomy posiał 12 rok i cos tam rośnie.Ale os następnego roku 3 lata i zmiana uprawy

Ale od 2024 tylko 3 lata  jak śiałem 2022 i 2023 roku to się nie wlicza

Opublikowano
15 godzin temu, lukasz1995 napisał:

Też miałem w tym roku właśnie 12rok po sobie i ciągle na ziarno , małe kliniaste kawałki.

Plon najwyższy odkąd uprawiam na ziarno.

3 lata i tj wyżej ktoś pisał jakiś międzyplony i mazna następne  3 lata 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v