Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Root Admin
Opublikowano
danielhaker napisał:

34 minuty temu, yacenty napisał:

Miałem kosić w sobotę, ale nie ma gdzie wysuszyć a skupy pracują tylko rano, w niedzielę nikt nie skupuje. Cena już fik na 860.

To w poniedziałek zawieziesz

koledzy mówią że w poniedziałek to możemy bimber robić jak postoi 2 doby na ciężarówkach

Opublikowano
31 minut temu, Damian24424 napisał:

Z tego co mówili to zawozisz wystawiają fakturę i kasa na drugi dzień

Z tego co słyszałem, to za zboża w żniwa w tym roku tak właśnie płacili, znajomy zawiózł im zboże, na wieczór była fakturka na mailu, a w południe następnego dnia przelew na koncie.

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Z tego co słyszałem, to za zboża w żniwa w tym roku tak właśnie płacili, znajomy zawiózł im zboże, na wieczór była fakturka na mailu, a w południe następnego dnia przelew na koncie.

No może tak być dwa lata temu też mówili mi tak samo i kasa była ale po 3 miesiącach i proszeniu się

Opublikowano (edytowane)

Ja tam nic do tej pory nie sprzedawałem i nie wiem z własnego doświadczenia, mówię to co słyszałem od znajomego który tam w tym roku sprzedawał zboże w żniwa.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, Damian24424 napisał:

Z tego co mówili to zawozisz wystawiają fakturę i kasa na drugi dzień

ahhahahah FDS Pasze jeśli to koło sochaczewa to pieniędzy nie będziesz mieć i za rok 😉 ale ktoś bajek ci nagadał że na drugi dzień .

Opublikowano
3 godziny temu, driver24 napisał:

Wlkp też już 950zl, tylko tak jak pisałem suszarnie mało co susza, plony tragedia oscylują w granicach 3t.

Masz może jakieś zdjęcie takiej plantacji , bo ciekawy jestem jak taka kukurydza wygląda. Nie pozawiązywała kolb czy puste?

3 godziny temu, yacenty napisał:

Miałem kosić w sobotę, ale nie ma gdzie wysuszyć a skupy pracują tylko rano, w niedzielę nikt nie skupuje. Cena już fik na 860.

Jedni piszą że cały czas drożeje , drudzy znowu że tanieje .

Opublikowano
3 godziny temu, Damian24424 napisał:

No może tak być dwa lata temu też mówili mi tak samo i kasa była ale po 3 miesiącach i proszeniu się

Brałeś od nich ziarno do siewu? Ja już dostałem SMS żeby zamawiać na przyszły sezon 

Opublikowano
1 godzinę temu, mysza103 napisał:

Masz może jakieś zdjęcie takiej plantacji , bo ciekawy jestem jak taka kukurydza wygląda. Nie pozawiązywała kolb czy puste?

Na gorszej glebie zupełny brak kolb, na trochę lepszej kolby małe, co ciekawe w tych lepszych miejscach rośliny w miarę wyrośnięte, na pewno z odległości nie wyglądają na takie tragiczne plony. Wilgoci starczyło na wzrost rośliny na kolby już zupełnie brakowało wilgoci. W lipcu zupełny brak opadów i upały. W tym czasie rośliny były dosłownie do połowy uschnięte, wyglądały jakby był za chwilę czas do zbioru. To nie na 6 klasie jak tu koledzy piszą, typowe mozaiki jak to u mnie przewaznie 4a-5. Nawet widziałem plantacje która oddała 3 tony na 2-3klasie gleby. Kompletnie nie udany rok na kukurydzę i to już kolejny, ale ten jest rekordowo zły. Większe deszcze przyszły po 20 sierpnia o miesiąc za późno. 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v