Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
58 minut temu, lamboEVO100 napisał:

A czy przypadkiem mleko z Litwy nie przyjeżdzało kilka lat temu za połowę ceny?

Litwa jest w unii to na granicy nie ma odprawy nawet nie zauważasz że przekraczasz granice a z Ukrainy stoisz na granicy 

Opublikowano
21 godzin temu, greg1985 napisał:

To wychodzi że Mlekpol najlepiej w tej chwili płaci ze wszystkich mleczarni 👏👏

Wczoraj znajomy co oddaje do Piątnicy mówił że ma  2.6 netto .  Powiedział że parametry średnie i mleka od 27 sztuk już nie wnikałem dokładnie . Powiedziałem mu że w mlekpolu ponad 3 zł netto jakoś się nie zmartwił bo już od kilkunastu lat tam oddaje ale ci co w tym roku przeszli a było ich sporo są niezłe wkurwieni 😂😂😂😂

a najlepsze jest to że mlekpol nie przyjmuje "uciekinierów" :;P 

3 godziny temu, karolr2 napisał:

Mogło by tak mleko pierdolnac na 1zl w końcu by krowiarze na d*pie siedli i nie latali i dzierżaw nie podbijali każdemu normalnemu rolnikowi 

A ceny świń mogły by spaść conajmniej opołowe i świniopasy lamentowali by że dopłacają do sztuki...

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 10.12.2022 o 13:13, Mieciu24 napisał:

No ale macie ceny🤔🤔🤔 a my w Łódzkim jak mniej mleka nawet 2 zyle nie ma 😞

Mlekovita, oddział Kalisz krąży w łódzkim. Koło samej Łodzi odbierają. Nie, żebym robił im reklamę... Łowicz lub ktoś inny się tam nie kręci?

Co do mleka ze Wschodu - takie coś na razie się nie wydarzy. UA ciągnęła nabiał z Polski, cena mleka w skupie była u nich wyższa niż u nas (przynajmniej jakiś czas temu) no i sporo bydła tam wyrżnęli od lutego.

• Thanks 1
Opublikowano
Bercik92 napisał:

21 godzin temu, greg1985 napisał: To wychodzi że Mlekpol najlepiej w tej chwili płaci ze wszystkich mleczarni 👏👏 .  Wczoraj znajomy co oddaje do Piątnicy mówił że ma  2.6 netto .  Powiedział że parametry średnie i mleka od 27 sztuk już nie wnikałem dokładnie . Powiedziałem mu że w mlekpolu ponad 3 zł netto jakoś się nie zmartwił bo już od kilkunastu lat tam oddaje ale ci co w tym roku przeszli a było ich sporo są niezłe wkurwieni 😂😂😂😂 a najlepsze jest to że mlekpol nie przyjmuje "uciekinierów" :;P 

Słabe masz informacje....jak się Wam udało nas przegonić nas z ceną w tym roku DOPIERO we wrześniu to odrazu lokalny delegat namawiał mnie do powrotu....tylu przez cały rok do nas przyszło z mlekpolu i to takich 2-5-7k na odbiór a nie płotki to chyba w tym mlekpolu nie tak fantastiko i brakuje już łaciatym wyzyskiwaczom mleka.

Opublikowano
7 godzin temu, massey235 napisał:

Skąd???? A mleko to ze wschodu skąd wezmą z Afryki? To nie pszenica że urośnie na czarnoziemach sama .. przy krowach trzeba za***rdalać .za dużo pracy .brak pracowników chetnych do tej branży .i to nie praca dla zdechlakow i mamejakow .a ty jesteś tego idealnym przykładem ....heee 

Piszę czysto hipotetycznie, wiadomo że logistycznie to ciężkie do zrealizowania. Po prostu nie drwijcie ze zbozowcow, że beczą jak tak się dzieje... pomyslcie jak byście srali po kolanach gdyby to tanie mleko szło. I daruj sobie buraku gnojowy te docinki bo nie znasz dnia ani godziny co cię spotka. 

• Like 3
Opublikowano

W mojej okolicy kilku przeszło takich większych co obory postawili i żeby wiedzieli że taka cena będzie w mlekpolu to napewni by się wstrzymali z przenosinami do Piątnicy przynajmniej na jakiś czas. 

A ogólnie sporo ludzi w ogóle kończy z krowami mlecznymi czy to brak następcy czy szukanie lżejszego zajęcia . Chłop krowy żona na etacie raczej kariery z mlekiem się nie zrobi . Przynajmniej dwie osoby potrzebne  a jak jest więcej tym lepiej. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, DanielFarmer napisał:

Słabe masz informacje....jak się Wam udało nas przegonić nas z ceną w tym roku DOPIERO we wrześniu to odrazu lokalny delegat namawiał mnie do powrotu....tylu przez cały rok do nas przyszło z mlekpolu i to takich 2-5-7k na odbiór a nie płotki to chyba w tym mlekpolu nie tak fantastiko i brakuje już łaciatym wyzyskiwaczom mleka.

To są stare informacje. Nie wiem jak teraz jest 

Opublikowano
9 godzin temu, kocmen24 napisał:

Jeszcze nasz prezes ostatniego słowa co do ceny nie powiedział nie bez przyczyny on tyle tych 🏅 medalow orderów nadstawiał oj nie bez przyczyny 👍😁😁

Jednak ma zabrać premie za grudzień? 😄

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Do 3,6 i 4,7 chyba . Sprawdziłem do 3,7 i 4,7. Za białko 2,8 grosza a za tluszcz 1,3 gr 

Za listopad przedział 25-50 tys, bi 3,5 tl 4,4 wyszło 3,01 netto 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
2 godziny temu, piotrek91p napisał:

Mlekpol ilość poniżej 20 tys, bi 3.62 tł 4,6 i wyszło skromne 3,05 netto VAT, niestety za grudzień ta sama cena 

W mlekovicie byś miał z 15 gr mniej 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v