Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A jaka cena na skupie za mleko z certyfikatem EKO . Jest na tu na forum ktoś kto ma certyfikat na ekologie i sprzedaje do mleczarni jako ekologiczne? Znacie jakieś mleczarnie, które skupują mleko Eko? Piątnica ma mleko ekologiczne ale u mnie w okolicy nie odbierają.
Opublikowano

Nie zaglądałem już tu od marca i tak dzisiaj z nudów wszedłem to powiem wam że jestem wniebowzięty że skasowałem krowy i za nic na świecie nie powrócę do nich. Już nie mogę się doczekać kiedy odchowane resztę młodzieży. Także życzę wam wytrwałości!

• Like 3
Opublikowano

Na początku nie jest łatwo, my schodziliśmy stopniowo było ponad 30 krów, a na sam koniec 5-7, człowiekowi aż łezka szła jak się sprzedawało niektóre krowy bo nie mieliśmy samych hf tylko dużo simentali, które dały mniej mleka ale za to zdrowsze były. Teraz 50-55 sztuk opasów i rzutowo się sprzedaje i jako tako to wychodzi, na pewno kasy jest mniej, ale coś za coś.

Opublikowano
Banan3512 napisał:

A jaka cena na skupie za mleko z certyfikatem EKO . Jest na tu na forum ktoś kto ma certyfikat na ekologie i sprzedaje do mleczarni jako ekologiczne? Znacie jakieś mleczarnie, które skupują mleko Eko? Piątnica ma mleko ekologiczne ale u mnie w okolicy nie odbierają.

Znajomy oddawał do Piątnicy jako ekologie to jakiś czas temu (2-3lata) dostawał po 2.5zl za litr ale go niedawno wywalili z mleczarni

Opublikowano
9 godzin temu, Zdzinio napisał:

Nie zaglądałem już tu od marca i tak dzisiaj z nudów wszedłem to powiem wam że jestem wniebowzięty że skasowałem krowy i za nic na świecie nie powrócę do nich. Już nie mogę się doczekać kiedy odchowane resztę młodzieży. Także życzę wam wytrwałości!

Też jesteśmy wniebowzięci 😁

Opublikowano
10 minut temu, HackerHC napisał:

Nowy miesiąc i żadnych wieści z Mlekpolu?

Jak żadnych wieści nie było jak przecież były, cena za sierpień pozostaje bez zmian czyli cena lipcowa.

Przed chwilą, krzychu121 napisał:

Pisałem koło 25 lipca że cena za sierpień bez zmian 

Dokładnie, jeszcze 26 lipca email przyszedł potwierdzający Twoje słowa :)

Opublikowano
3 godziny temu, WitekRolnik napisał:

Jak żadnych wieści nie było jak przecież były, cena za sierpień pozostaje bez zmian czyli cena lipcowa.

Dokładnie, jeszcze 26 lipca email przyszedł potwierdzający Twoje słowa :)

cena za lipiec plus 10gr.

przecież na lipiec był wysyłany nowy cennik. wiec za sierpień zostaje ta nowa lipcowa.

Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

komizmo napisał:

Ale nie każdy ma sto hektarów własnej ziemi i może sobie na to pozwolić 

w tym by wystarczyło 15 ha czarnej porzeczki 😂

to se posadź najpierw potem cwaniakuj....

• Like 1
Opublikowano
Strongman napisał:

Nie wiem, pisałem ze cena na sierpień 10gr do góry na aneksie względem lipca.

to ile ? nie znam Twojej ceny za lipiec

FarmerDyzio napisał:

Porzeczkę;p tak tylko się śmieje przecież. Taki rok się pewnie raz na 15 lat zdarza.

przestałeś hodować bydło i robisz zament i jeszcze się do mnie przypier.... a sam cwaniakujesz ogarnij się 🙋‍♂️

Opublikowano

mlekpolowcy dostajecie cenniki na maila, czy tylko wybrani? bo ja jeszcze ani razu nie dostałem. dodam że maila mojego mają bom vatowiec i na aneksie też był zapisany....

Opublikowano
slawek74 napisał:

Strongman napisał:

to ile ? nie znam Twojej ceny za lipiec

FarmerDyzio napisał:

Porzeczkę;p tak tylko się śmieje przecież. Taki rok się pewnie raz na 15 lat zdarza.

przestałeś hodować bydło i robisz zament i jeszcze się do mnie przypier.... a sam cwaniakujesz ogarnij się 🙋‍♂️

zamĘt. Jak to przestałem hodować bydło 😝cięgle jeszcze jest 😂

Opublikowano
4 godziny temu, pawel2408 napisał:

cena za lipiec plus 10gr.

przecież na lipiec był wysyłany nowy cennik. wiec za sierpień zostaje ta nowa lipcowa.

Przeczytaj jeszcze raz to co ja napisałem bo przecież ja to samo napisałem tylko ubrałem to w inne słowa, więc nie wiem po co się mnie czepiasz.

2 godziny temu, Strongman napisał:

Szczerze mówiąc to nie wiem skąd Ty te 10 gr więcej na aneksie wziąłeś, jak w lipcu premia wynosiła 37 gr. i w sierpniu na aneksie też widnieje 37 gr.

1 godzinę temu, RusiL napisał:

mlekpolowcy dostajecie cenniki na maila, czy tylko wybrani? bo ja jeszcze ani razu nie dostałem. dodam że maila mojego mają bom vatowiec i na aneksie też był zapisany....

Odkąd w marcu podpisałem nową umowę to co miesiąc jest mail z mleczarni więc może warto zapytać swego instruktora czemu tak się dzieje, może coś u nich w systemie jest nie tak.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v