Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Różnica w cenie u Ciebie jak i u mnie wyszła taka sama. To jest przepaść, zwłaszcza w tych czasach gdzie każdy grosz się liczy. Wcześniej coś można było załatwić gdzieś taniej i aż tak się nie odczuwało różnicy typu 5 gr. Aktualnie każdy grosz się liczy a co dopiero ponad 30 gr różnicy. 

Opublikowano
Mateusz1q napisał:

1 minutę temu, Primula94 napisał:

A propo  tego artykułu, na fb ktoś się o to zapytał i tam w obronę mlekpolu staje jakiś Grzegorz, i to nie pierwszy raz. Czyżby to ten sam co na AF "grzesiu"

Mamy go

to nie ten słynny Grześ. Grzegorz ze skanów umieszczonych wyżej to akurat mój sąsiad więc jesteście w błędzie. Chociaż ten też jest słynny, ale jako mistrz świata strongman. Owszem prywatnie jest rolnikiem, produkującym mleko dla mlekpolu

Opublikowano
1 godzinę temu, bronek napisał:

to nie ten słynny Grześ. Grzegorz ze skanów umieszczonych wyżej to akurat mój sąsiad więc jesteście w błędzie. Chociaż ten też jest słynny, ale jako mistrz świata strongman. Owszem prywatnie jest rolnikiem, produkującym mleko dla mlekpolu

O kurła to współczuję, miedzy u takiego sąsiada nie podorasz 💪👊🤪

• Haha 1
Opublikowano
DanielFarmer napisał:

2,15 minus 10gr udział póki co chyba że coś dołoża do marca.Kto ma tel do Giżycka? 🙄🙆

przy dobrych parametrach w piatnicy wyjdzie 2.36 bez udziału na rękę brutto co nie zmienia faktu że w Giżycku w kwietniu wyszło by 2.78 brutto minus udział

Opublikowano
8 godzin temu, Marcin441 napisał:

Sierpczaki nic nie wiecie z ceną? Bo jak z Mazurowskim gadać to takie mieszane uczucia można mieć 

No właśnie o to samo miałem pytać , a mazurowskim to wogule gadać się nie da wieki cwaniaczek.

Opublikowano
11 godzin temu, bronek napisał:

No i ok. Dlatego napisałem Czyżby.  

Co do cen mleka to dla Giżycka wielki szacunek , za tą cenę. I tak naprawdę  to tylko oni (może trochę Piatnica) podnoszą cenę w cenniku , a nie jak reszta premie... teraz jakby ktoś chciał odejść z molocha to bez premi cena , 2-2,2 spadłaby na 1,5 albo i niżej. 

Opublikowano

Rada N. SM MLEKPOL zaproponowala jednorazowa wplate na rzecz uchodzcow z Ukrainy w wys. 30 zl od Producenta z wyplaty za marzec, w przypadku odmowy prosimy o kontakt. 

Dostał ktoś czy to może żart? Jeżeli to prawda to dzwonię i w żadnym wypadku nie pozwalam na taką samowolę. W sklepach zbierają, w kościele zbierają, gdzie nie wejdziesz tam zbiórki. Jeszcze k*rwa moimi pieniędzmi będzie ktoś obcy rozdysponowywał. W żadnym wypadku. Mimo, że dziś 1 kwietnia to kurde nie  jest śmieszne. 

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, karol091193 napisał:

Rada N. SM MLEKPOL zaproponowala jednorazowa wplate na rzecz uchodzcow z Ukrainy w wys. 30 zl od Producenta z wyplaty za marzec, w przypadku odmowy prosimy o kontakt. 

Dostał ktoś czy to może żart? Jeżeli to prawda to dzwonię i w żadnym wypadku nie pozwalam na taką samowolę. W sklepach zbierają, w kościele zbierają, gdzie nie wejdziesz tam zbiórki. Jeszcze k*rwa moimi pieniędzmi będzie ktoś obcy rozdysponowywał. W żadnym wypadku. Mimo, że dziś 1 kwietnia to kurde nie  jest śmieszne. 

mi tam nie przeszkadza ale jak zawsze znajdą się janusze którym wszystko przeszkadza.

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, pawel2408 napisał:

mi tam nie przeszkadza ale jak zawsze znajdą się janusze którym wszystko przeszkadza.

Tu nie chodzi o to, że mi przeszkadza, bo 30 zł to na prawdę nie jest majątek a nawet jak by te 100 zł na to przeznaczyli to nie jest zbrodnia, tylko chodzi o to, że firma obraca grubymi milionami i zamiast z Funduszu Promocji czy po prostu jakąś kwotę na to przeznaczyć z zysku to oni jeszcze pchają ręce do naszej wypłaty. 

• Like 4
Opublikowano

Też dostałem tego SMSa i krew mnie zalewa z tego samego powodu co kolegę powyżej. Kpina w biały dzień! Jak chcą to niech z własnych wypłat dają a nie po moje łapy pchają 😠

Opublikowano
7 minut temu, karol091193 napisał:

Tu nie chodzi o to, że mi przeszkadza, bo 30 zł to na prawdę nie jest majątek a nawet jak by te 100 zł na to przeznaczyli to nie jest zbrodnia, tylko chodzi o to, że firma obraca grubymi milionami i zamiast z Funduszu Promocji czy po prostu jakąś kwotę na to przeznaczyć z zysku to oni jeszcze pchają ręce do naszej wypłaty. 

a skąd wiesz, że nie dali ???

Opublikowano
23 godziny temu, pedro2 napisał:

Tak, ale rozwiązanie umowy następuje za porozumieniem stron, które następuje po naliczeniu kary za przedwczesne rozwiązanie bez okresu wypowiedzenia. Nie wiem dokładnie ile,ale w mlekpolu kara jest liczona na podstawie średniej wypłaty za ostatnie 3 msc, albo równowartość 3 wypłat  za ostatnie msc. Jak ktoś wie to niech napisze. 

Mi Pani kierownik skupu w Grajewie dała do podpisu zgodę na karę w wysokości ostatniej wypłaty. Ale po protekcji instruktora i kierownika z Kolna u prezesa ten zgodził się na odstąpienie od naliczenia kary. Musiałem tylko zanieść papiery ze szpitala, udowodnić że z powodu choroby rezygnuję całkowicie z produkcji. 

Nie był, jak każdy zrezygnował bo nie chciał się szarpać i nie miał kasy. Teraz już nie wiem czy w umowie czy w statucie są zapisy o karze o czym piszę wyżej 👆 

A co byś zrobił jakby zaproponowali aneks do umowy, że płacą za mleko połowę tego co teraz? Albo podpisujesz nową umowę albo nie i następuje jej rozwiązanie (bądz działacie dalej na starych zasadach). U Ciebie był inny przypadek- choroba ale myślę że w sądzie też byś wygrał jakby Ci ewentualnie karę dowalili.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Xawier napisał:

A co byś zrobił jakby zaproponowali aneks do umowy, że płacą za mleko połowę tego co teraz? Albo podpisujesz nową umowę albo nie i następuje jej rozwiązanie (bądz działacie dalej na starych zasadach). U Ciebie był inny przypadek- choroba ale myślę że w sądzie też byś wygrał jakby Ci ewentualnie karę dowalili.

Wszystko zależy od sytuacji. w przypadku kolegi, o którym pisałem nie miało to sensu bo we wrześniu normalnie złożył wypowiedzenie i od stycznia przeszedł do polindusa. Bez żadnej kary ani spłaty udziału. On po prostu szukał pretekstu do ucieczki z mleczarni od tak z dnia na dzień.

A z tej kary by się nigdzie nie wybronił. Wypowiedzenie rzecz święta. Spróbuj zwolnić pracownika z dnia na dzień bez okresu wypowiedzenia, pójdzie do sądu i jesteś w d*pie. 

W czasie kiedy ja zrezygnowałem ktoś z forum do mnie pisał bo też chciał uciec do innej mleczarni... i też gadka w skupie zaczynała się od rozwiązania umowy za porozumieniem stron po zgodzie na karę.

Opublikowano
1 godzinę temu, karol091193 napisał:

Czy tak czy siak pójdzie to z twoich nie zależnie w jaki sposób pobrane. 

Opublikowano

Tych z mlekpolu nieźle p*****ło będą cudzymi pieniędzmi rozdysponowywać pozwolisz teraz to zaraz będą zbierać na wakacje dla prezesa ani myślę im na to pozwalać.

Opublikowano
1 godzinę temu, Marcin441 napisał:

Czy tak czy siak pójdzie to z twoich nie zależnie w jaki sposób pobrane. 

Oczywiście, tylko właśnie tak jak wyżej kolega napisał, pozwolimy im na wszystko i będą posuwać się z swoimi decyzjami jeszcze dalej. Na te pieniądze my zarobiliśmy i my możemy decydować co z nimi zrobić a nie decyzja kilku osób. To tak, jakbym Ci powiedział, że z swojej wypłaty masz mi dać 50zł na flaszkę bo ja tak chce 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v