Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jakie u was ceny w hurcie aktualnie? Zastanawiam się czy dokupić jeszcze z 1000 L, na początku Lutego kupiłem po 5,20 b7 i do żniw mam spokój. Jechalem wieczorem przez miasto to lotos 6,48 - podwyżka 40 gr względem ranka tego samego dnia, nie wiem czy nie lepszą strategia będzie kupić latem - może u ruskich się do tego czasu uspokoi....

Opublikowano

Jedyna szansa ,to zdjęcie sankcji z Iranu ,by mogli sprzedawać swoją ropę.USA w obliczu sytłacji może podejmie takie kroki.Jeśli ktoś ma zapas na źniwa to zbytnio bym nie szalał z zakupami , bo ten rok jest tak zmienny że za pół roku możemy mieć inne ceny , możliwe że większe ,ale kto to może wiedzieć.

• Like 1
Opublikowano

daron64 napisał:

Pojechałem teraz po robocie na cpn - nie ma ropy, nie wiadomo kiedy dostawa 🤦 pewnie jak dojedzie to też już koło 7 się zakreci

Poczekaj jak vat wróci, wtedy będzie szok.

• Like 1
Opublikowano

Jak od tego ma zależeć czy mi zetnie to niech tankuje u mnie zapas mam. A nie stawka z kosmosu bo ropa na giełdzie 120 dolarów baryłka bo jak na wczasy to już nikt tak tego nie przelicza

Opublikowano

Rynek ropy trochę ochłonął po wczorajszym wystrzale. Trzyma się w okolicy 111 - 112  za baryłkę

Opublikowano (edytowane)

To wszędzie to samo tylko chcą każdego wydoić.

W sklepach budowlanych mam kilka kupli to mówią ze ludzie nic nie kupują, albo ze drogie albo boją się robić bo poco jak putin przyjdzie i zabierze wszystko.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

u nas już 6,5-6,8, sam mam zapasu po starej dobrej cenie, ale trzeba się na stacje pare razy wybrać żeby spokojnie do żniwa starczyło, dzwoniłem do hurtownika z podlaskiego to b0 mają po 7zł tylko na lubelskie nie wożą

Opublikowano (edytowane)

Pojechalem po części do skrzyni i obok jest bliska. Zaszedłem spytać - ropa jest, limit 50L, jeśli ciągnikiem, to 100L w bak można, w banki nie można w ogóle, chyba że ma się biznes tank, to można 50w bak i 50 w banki. Kartę gdzieś wygrzebałem i wlałem te 50l - 6.48. Chlopak na kasie mówił, że dzwonili z drugiej stacji z tej miejscowości (chyba primi), to na dziś 6.68

Edytowane przez daron64
Opublikowano

6.86 na stacji 🙆🏻‍♂️

33 minuty temu, Uziu92 napisał:

baryłka już kosztowała kiedyś ponad 150 dolarów i jakoś na CPN nie było powyżej 6 zł , biorąc nawet pod uwagę kurs dolara i niby ten VAT obniżony

Ale godzina pracownika była 5 zł a teraz 20 a ile ludu pracuje, kazdemu dać i musi być 8 litr

Opublikowano

Benzyna po 9 zł? Ekspert prognozuje, kiedy ceny na stacjach mogłyby podskoczyć .

Sankcje na rosyjską ropę coraz bardziej realne

Wraz z wyzbywaniem się złudzeń co do rosyjskich intencji w Ukrainie, gdy tamtejsze wojsko bombarduje miasta, w tym obiekty cywilne, nasilają się głosy, także ze strony polityków wysokiego szczebla, by sankcjami objąć rosyjski gaz, węgiel i ropę.

Opublikowano
58 minut temu, krilan06 napisał:

30-stka pali mniej

jakos nigdy nie wnikalem -wtedy ojciec kupowal na lewo 🤣. jechalo sie do goscia co w firmie transportowej pracowal i 200 lalo-to byl cwany gosc swoim nie sprzedawal tylko obcym zeby nie gadali..

moze trzeba kartki wprowadzic ???😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v