Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Celowe zagranie żeby zmusić do zakupów bo każdy kto może wstrzymuje się z tym. 

Opublikowano
7 godzin temu, mds212 napisał:

Obecnie masz cene brutto z vatem 8%a musisz doliczyc 23% do ceny netto a nie 15% do tej ceny brutto

Kawę na ławę trzeba wykładać i wszystko idealnie rozpisać żeby nie było niedomówień 

41 minut temu, PRIMO napisał:

Celowe zagranie żeby zmusić do zakupów bo każdy kto może wstrzymuje się z tym. 

Gadałem wczoraj z babka co sprzedaje to mówi że nie mieli dawno już taki zapiernicz i nie dają radę rozwozić a pewnie styczeń i luty będzie biedny 

9 godzin temu, Leszy napisał:

7.28 wychodzi cena netto od ceny brutto 7,86.  

Nawet nie całe, zależy jak będą liczyć ale na pewno na naszą nie korzyść 

9 godzin temu, Leszy napisał:

7.28 wychodzi cena netto od ceny brutto 7,86.  

Nawet nie całe, zależy jak będą liczyć ale na pewno na naszą nie korzyść 

Opublikowano

A nie wiem kiedyś jak brałem jeszcze jak dziadki żyli i byli przy gospodarzy to nie było problemu. Potem weszły te zbiorniki i brałem na bieżącą w sumie. A teraz jak już mieszkam na miejscu to bym zalał mauzera sobie ale gdzie nie zapytam to nie przywiozą. A póki co są ważniejsze inwestycje niż zbiornik na paliwo.

Opublikowano
3 minuty temu, KamilJXU105 napisał:

Witam. Jak zamawiacie paliwo i lejecie w mauzera to zgadza wam się ilość z miarka na mauzerze?

Nigdy nie możesz się na tym wzorować. Zależnie od temperatury będzie różna ilość, do tego kosz będzie zgięty lub rozszeżony i kształt mauzer się zmienia.

Chcesz sprawdzić dostawcę to tylko waga prawdę ci powie.

Jak masz elektroniczną platformę 1T to stawiasz, tarujesz i lejesz. Potem sprawdzasz ilość litrów x gęstość i wiesz za ile faktycznie płacisz.

Opublikowano

aż strach pomyśleć jaka by była teraz cena gdyby giełda wydrukowała wzrost jak w pierwszych dniach wojny!

chyba coś koło 125USD wtedy było...

Paliwo na stacji kosztowało nawet 7,8 - 7,9zł

Teraz przy tych wałkach które robią? - strach pomyśleć!😰🙆‍♀️

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, panczo1922 napisał:

Paliwo na stacji kosztowało nawet 7,8 - 7,9zł

I nawet tyle kosztuje bo w okolicy już od długiego czasu mam na poziomie 7.89 i jakoś nie widać spadku... Są trzy stacje i zmowa cenowa bo nikt się nie wychyla aby obniżyć złodzieje nic więcej...

• Like 1
Opublikowano
PanPawel napisał:

Czy zna ktoś firmę z lubelskiego która przywiezie w mauzera? Jak coś to proszę o wiadomość prywatna żeby zaraz nie było 😉

nie zamawia się tak jedynie zamawia się paliwo 🤦‍♂️

a lubelskie to trochę spore sam mieszkam w lubelskim ale w niektóre strony to odemnie daleko daleko....

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, slawek74 napisał:

nie zamawia się tak jedynie zamawia się paliwo 🤦‍♂️

a lubelskie to trochę spore sam mieszkam w lubelskim ale w niektóre strony to odemnie daleko daleko....

Czemu to zawsze muszą się znaleźć tacy czepi d*py? Wszyscy wiedzą o co chodzi ale ten musi swoje 5 gr

Edytowane przez PanPawel
Opublikowano (edytowane)

I co mam zamówić paliwo. Nie mówiąc o tym że lejemy w mauzera? A jak przyjedzie i powie ze nie naleje. To po co mi takie głupoty. Dlatego wolę wiedzieć. Nie lubię robić czegoś jak nie jestem pewny czy będzie dobrze.

Edytowane przez PanPawel
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v