Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, krilan06 napisał:

Przed wojną zmiejszali akcyzę, po rozpoczęciu wojny vat. 

Patrząc na te gesty to naprawdę dobrodzieje Ci nasi rządzący, skąd te ceny na to paliwo takie🙆‍♂️🤔

• Like 2
Opublikowano

Robi się nieciekawie.. dzisiaj przy 2400litrów cena 7,27 za B0 Translot i ta cena jeszcze nie jest gwarantowana, zależy od dnia wysyłki gdy będzie na stanie. Baryłka trochę w górę poszła z 75 na 79 dolarów, ale żeby aż tak cena szybowała w górę? Na Węgrzech podobno było najtańsze paliwo, w przeliczeniu na PLN niecałe 5zł. W ciągu dnia wzrosło do 11zł

Opublikowano

było najtańsze bo ceny były sztucznie zamrożone a teraz zrobili rynkowe i orlen tam pcha dlatego u nas zamiast spadki to drożeje prawo popytu i podaży

Opublikowano
bencyk napisał:

Robi się nieciekawie.. dzisiaj przy 2400litrów cena 7,27 za B0 Translot i ta cena jeszcze nie jest gwarantowana, zależy od dnia wysyłki gdy będzie na stanie. Baryłka trochę w górę poszła z 75 na 79 dolarów, ale żeby aż tak cena szybowała w górę? Na Węgrzech podobno było najtańsze paliwo, w przeliczeniu na PLN niecałe 5zł. W ciągu dnia wzrosło do 11zł

To samo wczoraj rano zamawiałem 1500 cena była 7.19 wszystko dogadane na dziś dostawa później telefon po południu że cena zmieniła się na 7.27 dobra przyjąłem i miało dziś być realizowane. dziś telefon że problemy z dostawą i nie dojedzie ma dawać znać kiedy co i jak też czuje że to się nie skończy szybka dostawa i cena 7.27 wkurwienie spore bo już miesiąc temu pytałem o dostawy ciągle były zapewnienia że cena jeszcze spadnie warto poczekać no widać ...

Opublikowano

Jak kupuję z Hawy, zawsze cena jest dogadania i od razu przesyłają fakturę Pro Formę , robię przelew i czekam na dostawę ,przeważnie na drugi dzień , a cena zablokowana i nie ma kłopotu.Pewnie że tak można robić tylko z pewną firmą .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Baryłka ropy tanieje orlen ma zapasy drogiej więc na stacjach cena stała lub lekka podwyżka

baryłka lekko drożeje natychmiastowa interwencja orlenu i korekta w górę cen paliw niczym rakieta 

przypomnę tylko ze kurs walut i cena baryłki obecnie jest taka jak przed wojną czyli diesel na stacji poniżej 5zł

im więcej zmniejszają podatki na palio tym ceny coraz wyższe

Edytowane przez renovoltage
  • Like 3
Opublikowano
5 minut temu, renovoltage napisał:

Baryłka ropy tanieje orlen ma zapasy drogiej więc na stacjach cena stała lub lekka podwyżka

baryłka lekko drożeje natychmiastowa interwencja orlenu i korekta w górę cen paliw niczym rakieta 

przypomnę tylko ze kurs walut i cena baryłki obecnie jest taka jak przed wojną czyli diesel na stacji poniżej 5zł

im więcej zmniejszają podatki na palio tym ceny coraz wyższe

Takie Czary Mary , Hokus -pokus.

Opublikowano
14 minut temu, logan3512 napisał:

Zwalają na transport morski że niby 70 parę procent ceny

Pewnie mają prąd, gaz i pracownika w tej samej cenie co przed wojną, paliwo mają swoje więc transport darmowy, a tylko my musimy podwyżki znosić...

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

A jakie są ceny w Europie i w Polsce na paliwa tak samo czy bardzo dobiega od normy w Polsce cena ? .

Zestawienie cen co prawa sprzed pół roku ale procentowo nadal tak samo

• Like 2
Opublikowano

Falko 7.26zł b0 ale czekać 2 tygodnie i cena może ulec zmianie.

Olecko 7.30 b0 możliwa w tym tygodniu dostawa.

Jeszcze zadzwonię do regionalnego co ma stację, rok temu u niego 31 grudnia wziąłem 200 litrów, w styczniu przy -15 zamarzło w corsie i mf 255. MTZ miał letni z lipca i jeździł bez problemu przy -22

Opublikowano
2 godziny temu, mikad napisał:

Zestawienie cen co prawa sprzed pół roku ale procentowo nadal tak samo

Niemcy płacą o 14% więcej za paliwo niż Polacy Ale płaca minimalna jest tam o 152% wyższa niż u nas Niemiec za płacę minimalną kupi 839 litrów paliwa Polak za minimalną pensję kupi 379 litrów .

To trzeba w Polsce podnieść zarobki o 200 % i będzie dobrze jak tylko podnoszą , W Polsce płace to k**wa wrzask po jaki h*j to robią . 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, dzikidaniel napisał:

Pewnie mają prąd, gaz i pracownika w tej samej cenie co przed wojną, paliwo mają swoje więc transport darmowy, a tylko my musimy podwyżki znosić...

niestety solidarnosc z ukrami i embargo na rope ma swoje drugie dno

2 godziny temu, jasiuhonda napisał:

Jak brałem dwa tygodnie temu paliwo to dostawca mówił że będzie kłopot z b0.   nie będzie dostępne...

prawie 10 lat jezdziłem na b7 i wszystko było ok także... jedynie kilka lat temu był taki okres ze  w mrozy paliwo mi zamarzało w filtrze ale to może jeszzcze wtedy było letnie/przejsciowe

Edytowane przez Bercik92
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez andrzej1988
      to jeszcze taniej niz u mnie. Niby na mazowszu powinno byc troche drozej a tu guzik. Pewnie tez jakis posrednik takie ceny wystawił? U mnie nawet w kurzarni jest po 580 brutto pszenica i niby nie posrednik tylko pszenice skupuje i wykorzystuje na własne potrzeby dla kur
  • Dodaj nową pozycję...
v