Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

embargo na rosyjski wegiel jest - bo przecie ruski jest zły i cza go nie sponsorować, a na rope nie ma, -dopiero bedzie - BO TAK, a wegiel z 900 na 4000... i bydełko dostało dopłate zeby cicho siedziało

czyli ON , 95 moze byc po  10-12zl

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano

Każdy produkt kosztuje tyle, ile konsument jest za niego w stanie zapłacić. Kiedy jest panika, jest w stanie zapłacić więcej. Jak było ciepło, pellet kosztował więcej, niż teraz kiedy jest zimno. Cena węgla również spada na światowych giełdach i to znacznie. Nie zdziwię się, jak się okaże ze niedługo węgiel na wolnym rynku będzie kosztował mniej, niż ten ze samorządów. 

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, Peron napisał:

Każdy produkt kosztuje tyle, ile konsument jest za niego w stanie zapłacić. Kiedy jest panika, jest w stanie zapłacić więcej. Jak było ciepło, pellet kosztował więcej, niż teraz kiedy jest zimno. Cena węgla również spada na światowych giełdach i to znacznie. Nie zdziwię się, jak się okaże ze niedługo węgiel na wolnym rynku będzie kosztował mniej, niż ten ze samorządów. 

Przeciez pelet teraz około 3 tys?

Opublikowano
7 minut temu, Peron napisał:

Nie zdziwię się, jak się okaże ze niedługo węgiel na wolnym rynku będzie kosztował mniej, niż ten ze samorządów. 

jeszcze moze byc tak ze wegiel bedzie lezał na hałdach i nie bedzie kupującychza 2-4lata

Opublikowano
31 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Tak, ten fantastyczny węgiel który dociera do nas statkami z powodzeniem może leżeć 4 lata szukając kupca...

kto wie może za 4 lata pójdą górnicy na szychte i wydobęda nowy wegiel....

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

PKS Radzyń ON 7.30

To ceny lecą, niedawno 7.65 mieli,  zwalnia gospodarka widać gołym okiem, zapotrzebowanie firm na ON co raz mniejsze, Lidzi bez pracy przybywa i kasa się ludziom kończy.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

3 tysiące u tych, co się posrali i nakupili drogo na handel. Producenci zeszli z ceną już znacznie. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, danielhaker napisał:

W miarę spadku popytu będzie też regulowana podaż. Tym bardziej, że jest okazja przycisnąć zimą

Racja, gdyby nie obniżki wydobycia ropy w krajach OPEC było by pewnie poniżej 5zł, a ke jak to stwierdzili działania te mają na celu ustabilozowanie cen na poziomie dla nich odpowiednim. 

3 godziny temu, radekz200 napisał:

Są już oferty poniżej 2tys, wystarczy przejżeć ogłoszenia.

Opublikowano
3 godziny temu, Peron napisał:

Nie zdziwię się, jak się okaże ze niedługo węgiel na wolnym rynku będzie kosztował mniej, niż ten ze samorządów. 

U mnie na prywatnym składzie jest węgiel po tyle po ile gmina ma sprzedawać, bez żadnego cudowania.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

Tak, ten fantastyczny węgiel który dociera do nas statkami z powodzeniem może leżeć 4 lata szukając kupca...

Nie było węgla - było biadolenie że węgla nie ma , a jak już się trafi to drogi , teraz węgiel jest - to zaczyna się biadolenie że nie będzie kto miał go kupić . Typowy Polak , że jak by nie było dobrze , to i tak jest żle , zresztą sam też na wszystko narzekam , bo to przecież taki polski sport , ale póki co bidy na razie ni ma .

Edytowane przez mysza103
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, mysza103 napisał:

Nie było węgla - było biadolenie że węgla nie ma ,

a co mieli wtedy gadać? że cukier potaniał?

Opublikowano
Przed chwilą, mysza103 napisał:

To po co teraz biadolić że może być za dużo i się nie sprzeda ?

sam ten typowy Polak. nie pasuje ci nic co kto napisze...

Opublikowano

No przecież piszę wyżej że sam też narzekam na wszystko , bo to takie polskie hobby , ale tak popadać ze skrajności w skrajność , że jak ni ma to żle , a pózniej jak jest - to też żle , to trochę nie logiczne , bo kiedy będzie dobrze skoro jak nie ma to jest żle i jak jest to też jest żle

Opublikowano
2 godziny temu, Daro20 napisał:

Stacja Orzeł z Białej koło Radzynia. Oczywiście z dostawą na miejsce.

Rzut beretem mam do nich, przy jakiej ilości te 7.10?? Ciekawe czy chciało by się im bawić ze mną przy 400-600L

37 minut temu, mysza103 napisał:

Nie było węgla - było biadolenie że węgla nie ma , a jak już się trafi to drogi , teraz węgiel jest - to zaczyna się biadolenie że nie będzie kto miał go kupić . Typowy Polak , że jak by nie było dobrze , to i tak jest żle , zresztą sam też na wszystko narzekam , bo to przecież taki polski sport , ale póki co bidy na razie ni ma .

Mam swój las, oprócz tego w maju dokupiłem 2t (w sumie mam koło 5t) dobrego węgla za 1700zł także opał to ostatnie na co mógł bym narzekać, a dopiero dwie szufelki tego węgla spaliłem.

Ilu znajomych wtedy mi mówiło: ja bym czekał na ten węgiel po tysiąc złoty...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez andrzej1988
      to jeszcze taniej niz u mnie. Niby na mazowszu powinno byc troche drozej a tu guzik. Pewnie tez jakis posrednik takie ceny wystawił? U mnie nawet w kurzarni jest po 580 brutto pszenica i niby nie posrednik tylko pszenice skupuje i wykorzystuje na własne potrzeby dla kur
  • Dodaj nową pozycję...
v