Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PRIMO napisał:

@Rolnik1973 Rysiek to po ile płaciłeś?

B0?

We ponoedziałek 7.37 BO stacją pod Radzyniem tankowałem. 

Tego samego dnia w radiu słuchałem że kraje OPEC mają ograniczyć wydobycie ropy bo cena niestabilna była 🙆‍♂️ dziady jawnie przyznają się do działań aby ludzie więcej płacili 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
https://biznesalert.pl/gaz-juz-plynie-przez-baltic-pipe-ale-rosjanie-chca-wznowic-nord-stream-1-i-2-tajemnica-drugiej-nitki/ jak myślicie jaki był sens rzekomego sabotażu Rosji w sprawie uszkodzenia własnego gazociągu i późniejszej deklaracji jego naprawy? 🤭
Opublikowano
30 minut temu, Uziu92 napisał:

ja mam jeszcze kupione po 6.84. Na opryski jak znalazł

To ja B0 po 6,85 i uważam że do żniw powinno starczyć, a może należało wziąć już na cały przyszły sezon 🤔.

Opublikowano

To ile tego paliwa zużywasz że wziąłeś prawie  na rok do przodu? I żałujesz że nie wziąłeś jeszcze na kolejne kilka miesięcy. 

Ja oprócz zbiornika 2,5 tys litrów i mauzera  musiałbym dokupić jeszcze z 12-13 mauzerow 1000 litrów żeby starczyło mi na cały sezon. Nie wyobrażam sobie gdzie miałbym to zmagazynować 

• Like 2
Opublikowano

szukaj na olx starego zbiornika od paliwa jednopłaszczwego. Tylko że to jest nielegalne tak jak i przechowywanie w mazuerach. Musi być od paliwa ten zbiornik. Ze starej cysterny może gdzieś trafisz

Opublikowano
krzychu121 napisał:

To ile tego paliwa zużywasz że wziąłeś prawie  na rok do przodu? I żałujesz że nie wziąłeś jeszcze na kolejne kilka miesięcy. 

Ja oprócz zbiornika 2,5 tys litrów i mauzera  musiałbym dokupić jeszcze z 12-13 mauzerow 1000 litrów żeby starczyło mi na cały sezon. Nie wyobrażam sobie gdzie miałbym to zmagazynować 

nie każdy ma dużo hektarów i dużo paliwa zużywa.

• Thanks 1
Opublikowano

Przy bydle to idzie paliwa....ja na skromne ok 100sztuk na samą obsługę ok 200l no na miesiąc idzie. Też miałem zamawiać a tu dwa dni i 50gr poszło. Lipa jeszcze  z 500mam w tym 200 covidowe....to byla cena😀

Opublikowano
4 minuty temu, Marcin133 napisał:

Przy bydle to idzie paliwa....ja na skromne ok 100sztuk na samą obsługę ok 200l no na miesiąc idzie. Też miałem zamawiać a tu dwa dni i 50gr poszło. Lipa jeszcze  z 500mam w tym 200 covidowe....to byla cena😀

Ja na auto 100 l to mało mi nie mówiąc o polu i zwierzach eh żyć nie umierać może jakieś by dali dofinansowanie

Opublikowano
8 minut temu, kibix napisał:

szukaj na olx starego zbiornika od paliwa jednopłaszczwego. Tylko że to jest nielegalne tak jak i przechowywanie w mazuerach. Musi być od paliwa ten zbiornik. Ze starej cysterny może gdzieś trafisz

Wiem że można kupić taki zbiornik. Ale nie chcę mi się nawet myślec jaka była by kara podczas kontroli. 

7 minut temu, Uziu92 napisał:

nie każdy ma dużo hektarów i dużo paliwa zużywa.

Więc jak ktos ma produkcję tylko roślinna i zużywa 2-3 tys litrów to zaoszczędzi 1500 zł przez rok? To według mnie te pieniądze więcej zarobią obracając nimi niż ,,mrozac '' je w postaci paliwa. Dodatkowo jeszcze jak nie jest przechowywane według przepisów to można ładnie dołożyć do interesu. Inna sprawa że ta cena 6,5-6,7 za b0 jest przynajmniej raz w miesiącu. No może raz na 1,5 miesiąca. I po 8 zł tak samo. Najwięcej tracą ci w gorącej wodzie kapani. Jak cena zbliża się do 8 zł to robią zapasy. Jak cena spada do 6,5-6,7 to czekają aż jeszcze stanieje bo mają też zapas . 

Najtaniej kupiłem po 6,6 zł a najdrożej po 7,3 jak dobrze pamiętam. I nie zbankrutowałem mimo zużywania takiej ilości . Choć nie uważam że.jakos dużo zużywam a niektórzy tutaj panikują jakby przy zakupie 2-3 tys litrów  mieli kredyt brać bo cena wzrosła 50 groszy 

6 minut temu, ursusek1614 napisał:

Dzis zamówione b0 już po 7.90...

Idealny przykład o którym wspomniałem wcześniej. Tydzień temu można było kupić około 1,2 zł taniej na litrze 

Opublikowano
3 minuty temu, krzychu121 napisał:

Wiem że można kupić taki zbiornik. Ale nie chcę mi się nawet myślec jaka była by kara podczas kontroli. 

Więc jak ktos ma produkcję tylko roślinna i zużywa 2-3 tys litrów to zaoszczędzi 1500 zł przez rok? To według mnie te pieniądze więcej zarobią obracając nimi niż ,,mrozac '' je w postaci paliwa. Dodatkowo jeszcze jak nie jest przechowywane według przepisów to można ładnie dołożyć do interesu. Inna sprawa że ta cena 6,5-6,7 za b0 jest przynajmniej raz w miesiącu. No może raz na 1,5 miesiąca. I po 8 zł tak samo. Najwięcej tracą ci w gorącej wodzie kapani. Jak cena zbliża się do 8 zł to robią zapasy. Jak cena spada do 6,5-6,7 to czekają aż jeszcze stanieje bo mają też zapas . 

Najtaniej kupiłem po 6,6 zł a najdrożej po 7,3 jak dobrze pamiętam. I nie zbankrutowałem mimo zużywania takiej ilości . Choć nie uważam że.jakos dużo zużywam a niektórzy tutaj panikują jakby przy zakupie 2-3 tys litrów  mieli kredyt brać bo cena wzrosła 50 groszy 

Powiem tak ropa się kończyła dzwoniłam przywozili teraz można pierdolca dostać cena co tydzień inna... Przy obecnej drożyznie wszystkiego nie wiem na czym mam oszczędzić bo co miesiąc muszę dołożyć do paliwa żarcia a w przyszłym roku opłat na wszystko bo głupie ubezpieczenie czegokolwiek ma parę stów podrożeć moja wypłata jakoś tak szybko nie wzrasta tym bardziej mój dochód z rolnictwa nie wiem czy na 0 wyjdzie

Opublikowano

Ja staram się realnie oceniać sytuację. Dla mnie było jasne że cena nie spadnie poniżej 6,5 zł bo temu rządowi to nie na rękę. Mimo iż mam jeszcze ponad 2,5 tys litrów zapasu to cały czas obserwuje cenę paliwa i jak potrzebuje i widzę że jest dołek to zamawiam. I nie patrzę czy kosztuje 6,5 czy 6,8 albo 7 zł. Tylko nie czekam aż w zbiorniku zrobi się sucho i nagle trzeba zamawiać bo jest potrzeba. Wtedy jak jest i po 8 zł to trzeba zamawiać. Ale do takiej sytuacji jak narazie nie dopuściłem 

Opublikowano
krzychu121 napisał:

Ja staram się realnie oceniać sytuację. Dla mnie było jasne że cena nie spadnie poniżej 6,5 zł bo temu rządowi to nie na rękę. Mimo iż mam jeszcze ponad 2,5 tys litrów zapasu to cały czas obserwuje cenę paliwa i jak potrzebuje i widzę że jest dołek to zamawiam. I nie patrzę czy kosztuje 6,5 czy 6,8 albo 7 zł. Tylko nie czekam aż w zbiorniku zrobi się sucho i nagle trzeba zamawiać bo jest potrzeba. Wtedy jak jest i po 8 zł to trzeba zamawiać. Ale do takiej sytuacji jak narazie nie dopuściłem 

i bardzo dobre podejście wg mnie, ja teraz też zapasu nie robię bo nie chce pieniędzy mrozić i trzymać miesiącami paliwo, po za tym i tak zamarznie i pożytku w zimę z niego nie będzie. Po nowym roku bliżej wiosny się będzie myśleć

• Like 1
Opublikowano

Kupione na stacji 800l po 7,39. Hurt dziś już po 7,9.

My pomagamy Ukrainie, OPEC  pomaga Rosji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v