Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

OK ale 5 tyś wsadzić a 2700 wsadzić że by coś zebrać jest , różnica tak czy nie .

Tak samo sprzedać można było pszenicę po 1590 zł a jak ktoś sprzeda jak teraz u Gruli UDRYCZE  jest cena 1150 za pszenicę i sprzedają . JEST RÓŻNICA CZY NIE TO JEST BIZNES .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

jest cena 1150 za pszenicę 

Zwykły jęczmień paszowy w żniwa sprzedałem po 1120 zł . Ale to tak jest , miała być min.1800 zł i w mojej okolicy nikt pszenicy jeszcze nie sprzedawał . A prawda to że przy granicy kuku po 600 zł ?

Opublikowano
4 godziny temu, przemek28_28 napisał:

Ja sieje mało nawozów bo mało powierzchni ale całe to pierdolenie z tym rozpieszczaniem to dobre dla kogoś ktoś sieje z tonę. Rozumiem jak ktoś ten uff Rcw rozrzucił 

Ja rozrzucałem po 500kg/ha cena 1600 za tone była, czyli wyszło mnie nawożenie azotowe 800zł, plon qq po nim 12,4t/ha. Po moczniku z inhibtorem 250kg/ha cena 4600 za tonę, koszt 1150zł a plon 11,4t/ha.

Opublikowano

Na jednym polu

16 minut temu, Bercik92 napisał:

Jaki mocznik dać przedsiewnie pod qq? Z inchibitorem czy bez? W tym roku sypnalem z po 180kg na ha i qq ładnie wyglądała

Według mnie bez

Opublikowano
5 godzin temu, Gromi napisał:

Znacie jakieś sklepy internetowe na których można kupić nawóz w przystępnej cenie z wysyłką na palecie ? Nie chodzi mi o jakieś super promocje, ale np ktoś pisał, że kupił mocznik w Agroas po 4050 zł za tonę, a w sklepie internetowym mają po 6 tys za tonę 😬

Ja kupiłem, ale ma na skład z  10 km. Agrolok od 4 ton przywozi. Ja Polski chciałem z inhibitorem. Dzisiaj słyszałem że wschodni po 3500 mają. Strzegom.

Na Facebuku widziałem około 3500 worki 700 kg wysyłka kurierem 250 zł worek. Sosnowiec chyba. 

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, mario666 napisał:

Co będzie dobrze ? Po 2700 w tamtym roku kupiłem I klnołem że drogi Za rok jak podniosą do 5 potem zrobią na 3 to jest dobrze ?  

Ludzie to mają pamięć złotej rybki niestety.

• Like 1
Opublikowano
Dnia 10.12.2022 o 21:03, Arab98792 napisał:

A ty to nie potrafisz rozmawiać i wymieniać się doświadczeniami tylko jakieś głupie wywody ? Z tą Choroszcza to co jakiś kolega ci z tego samego oddziału uciekł ?

Ten Chroszczów  to jakiś ekskluzywny ośrodek wypoczynkowy  ? bo pierwsze słyszę i mogę się tylko domyślać  że  niektórzy tam zmierzają  -jak to psychiatryk to dla niektórych już za późno  (bo ani pisać ani czytać ze zrozumieniem nie potrafią  a analizują ceny spot gazu i jej wpływ na nawozy )  

Oferta - GA 10.2022.pdf

Opublikowano
18 godzin temu, galan99 napisał:

3 dni było po 2700 zł też mi się udało kupić , czy w tym roku będzie taka okazja ,może się trafi .

Oo to zrobiłeś biznes życia,    faktycznie trafiłeś na promocję

Opublikowano
18 godzin temu, galan99 napisał:

OK ale 5 tyś wsadzić a 2700 wsadzić że by coś zebrać jest , różnica tak czy nie .

Tak samo sprzedać można było pszenicę po 1590 zł a jak ktoś sprzeda jak teraz u Gruli UDRYCZE  jest cena 1150 za pszenicę i sprzedają . JEST RÓŻNICA CZY NIE TO JEST BIZNES .

1250 netto na porcie i do lutego towar mają

Opublikowano
16 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Zwykły jęczmień paszowy w żniwa sprzedałem po 1120 zł . Ale to tak jest , miała być min.1800 zł i w mojej okolicy nikt pszenicy jeszcze nie sprzedawał . A prawda to że przy granicy kuku po 600 zł ?

Strasznie niska cena za ten jęczmień. W żniwa woziłem bezpośrednio na skup to 1300 netto był jęczmień paszowy 

Opublikowano

Mówisz niska? Ja w żniwa po 1000zl jęczmień sprzedawałem. Takie ceny u nas w Lubelskim były. Ale mimo tego i tak wynik finansowy wyszedł dobry. Plon nadrobił za ceny w skupie. 

Opublikowano
2 godziny temu, v11 napisał:

Ten Chroszczów  to jakiś ekskluzywny ośrodek wypoczynkowy  ? bo pierwsze słyszę i mogę się tylko domyślać  że  niektórzy tam zmierzają  -jak to psychiatryk to dla niektórych już za późno  (bo ani pisać ani czytać ze zrozumieniem nie potrafią  a analizują ceny spot gazu i jej wpływ na nawozy )  

Oferta - GA 10.2022.pdf 208.21 kB · 28 pobrań

Choroszcz - miasto niedaleko Białegostoku, mieści się tam szpital psychiatryczny. Bywał tam miedzy innymi Krzysztof Kononowicz.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, lajkzxc napisał:

Oo to zrobiłeś biznes życia,    faktycznie trafiłeś na promocję

2700 to  według Ciebie  droga saletra, jeśli tak to nie będziesz siał nawozu w tym sezonie

Opublikowano
3 godziny temu, Aroo22 napisał:

Mówisz niska? Ja w żniwa po 1000zl jęczmień sprzedawałem. Takie ceny u nas w Lubelskim były. Ale mimo tego i tak wynik finansowy wyszedał dobry. Plon nadrobił za ceny w skupie. 

W ten sezon lubelskie i podkarpackie najniższe ceny na zboża są , jeśli zboża nie skoczą  lub nawozy nie stanieją to wynik finansowy może być mizerny , NPK pod oziminy i rzepak już dali a azotu jeszcze nikt nie ma i widzę że za dużo nie nakupi się .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, miwigos napisał:

2700 to  według Ciebie  droga saletra, jeśli tak to nie będziesz siał nawozu w tym sezonie

Po pierwsze, odnoszę się do cen sprzed kilku miesięcy.   Po drugie,  niektórzy krzyczeli w poprzednim sezonie nie kupią,   nawozy poszybowały ponad 5 i wróciły do 3,    więc 2700 uważane jest za promocję i okazję. Ale łatwo zmanipulować poglądy 👏 Po trzecie o mój nawoz się nie martw bo czeka na przyszły sezon

Edytowane przez lajkzxc
Opublikowano
5 godzin temu, biznesmen95 napisał:

Choroszcz - miasto niedaleko Białegostoku, mieści się tam szpital psychiatryczny. Bywał tam miedzy innymi Krzysztof Kononowicz.

Dzięki za wyjaśnienie -Przeczytałem życiorys i coś niektórzy z AF chyba są jego naśladowcami tyle że rozgłosu  nie zdobywają (nawet nie wiedziałem że można z niczego stać się taką gwiazdą )

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v