Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

@Bartek933

W szkole też na kumpli donosiłeś pewnie... 🤔 saletra zaksan 32 3800 zł/t polifoska 6. 4500. Detal

Opublikowano (edytowane)

Ja na pierwszą dawkę daje salmag/saletrzak a na drugą saletre 

W tym roku miałem tylko salmag i saletrzak, to na 1 dałem salmag, za 3 tygodnie poszedł saletrzak na 2 dawkę i zboża super 

Żyta  średnio od 5-7t/ha 

Jeczmien ozimy 7ton

I w tym roku się zastanawiam czy wogóle brac saletre czy tylko saletrzak 

Edytowane przez krzysiek277
Opublikowano (edytowane)

Stosował może ktoś na pierwszą dawkę azotu, mocznik na łąki? Zda to egzamin czy raczej średnio? Pytam, gdyż istnieje możliwość zakupu saletry w tej samej cenie co mocznika, a jednak mocznik ma sporo więcej tego azotu..

Edytowane przez TheKrzychu6206
Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

To sporo dajesz na pierwszą dawkę. Chyba że słabo rozkrzewione.

Czy ja wiem czy sporo 

Po prostu widzę że jak zboże dostanie wigoru od samego początku to ładnie rośnie

Opublikowano

Mało kto widzę nie kupił nawozu a większość nie sprzedała jeszcze zboża . Można rzec że jesteśmy bogaci 😊

Taka ciekawostka poza tematem dla osób z lubelskiego. Na złomie w Werbkowicach są profile i rury po 7 zł za kg w drugim gatunku. Laude sprzedaje ten towar firmom a swoim pracownikom po 4 zł za kg. 

Robią profile i blachy wszystko z ukraińskiej blachy . Też mają jakieś nawozy .

Opublikowano
2 godziny temu, TheKrzychu6206 napisał:

Stosował może ktoś na pierwszą dawkę azotu, mocznik na łąki? Zda to egzamin czy raczej średnio? Pytam, gdyż istnieje możliwość zakupu saletry w tej samej cenie co mocznika, a jednak mocznik ma sporo więcej tego azotu..

Ja daję mocznik na wszystkie łąki w tym roku. W zeszłym było bez azotu i też trawy sporo było 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, TheKrzychu6206 napisał:

trawy zawsze i mnie na moczniku i jest co kosic. 

w tym roku w podziękowaniu grupie azoty, będzie importowany mocznik na wszystko. 

Opublikowano
TheKrzychu6206 napisał:

Sąsiad tak robi i widzę że trawa ładnie rośnie u siebie tak spróbowałem to różnicy nie było w porównaniu z saletrą ale to zależy od łąki i pogody

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

trawy zawsze i mnie na moczniku i jest co kosic. 

w tym roku w podziękowaniu grupie azoty, będzie importowany mocznik na wszystko. 

Jaka dawka? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v