Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, melon10641 napisał:

Nie wiem co zrobić ale trochę rozumiem składy nawozów bo oni kupili od producenta z myślą, że taniej niż nie będzie a okazuje się że ceny poleciały w dół i zostali z drogim towarem, którego nikt nie chce kupić. 

Rozumiem, że tak samo rozumiesz składy nawozów, jak w zeszłym roku zostali z tanim towarem i sprzedawali po 2800 ten sam towar co 3 miesiące wczesniej  po 1400. :P 

Opublikowano

Spoko, wielu handlarzy wtopilo już wykupując lipcowe i sierpniowe dostawy. Widzę teraz ich miny, kiedyś to mówili, że narazie nie sprzedają i w zasadzie uczciwie przyznawali, że czekają na wyższe ceny. Dziś, gdy jeździłem pytać o ceny,to sami mówili, że wtopili np z mocznikiem.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, slavvek napisał:

Rozumiem, że tak samo rozumiesz składy nawozów, jak w zeszłym roku zostali z tanim towarem i sprzedawali po 2800 ten sam towar co 3 miesiące wczesniej  po 1400. :P 

Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Ja miałem możliwość kupić rsm po 1500 ale uważałem że to drogo, to potem kupiłem saletrę po 2800 całe auto ;)

Dzisiaj dzwoniłem do firmy z Bydgoszczy co handlują chyba wschodnim mocznikiem 3550 tona ale niestety przedpłata. 

Firma Polish Agro 

Edytowane przez melon10641
Opublikowano
5 minut temu, Marl napisał:

Spoko, wielu handlarzy wtopilo już wykupując lipcowe i sierpniowe dostawy. Widzę teraz ich miny, kiedyś to mówili, że narazie nie sprzedają i w zasadzie uczciwie przyznawali, że czekają na wyższe ceny. Dziś, gdy jeździłem pytać o ceny,to sami mówili, że wtopili np z mocznikiem.

Nie bój się oni żadnej straty finalnie nie będą miały.

• Haha 1
Opublikowano

W magazynie nie mają, większe firmy ilości całosamochodowe są

Opublikowano
23 minuty temu, miwigos napisał:

W magazynie nie mają, większe firmy ilości całosamochodowe są

Firmy boją  się zamawiać na plac bo nie wiadomo co z cenami będzie a całosamochodowo chandlują bo zamówione i sprzedane

Opublikowano

Wiem że tak jest tylko JanKrzysztof twierdzi że maja pełne magazyny

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Wyjdzie 2400 zł za 32 % Azotu .

Nie koniecznie tyle wyjdzie,  bo te 2 literki mówią wiele i może to mieć 22% azotu , jak i może mieć 15% , albo i jeszcze mniej                                                                                                 Mocznik roztwór azotu amidowego w płynie.

Urea CO(NH2)2 o całkowitej zawartość azotu do 22,5 % (N)

• Like 1
Opublikowano

Ktoś nie spojrzy na to do 22% , tylko na same % , przeliczy sobie i uznaje że dobry biznes , a w efekcie może być tak jak w powyższym poście jest ze przywiozą woe skasują i nie masz prawa się od tego odwołać , bo pisze wyraznie że do 22% , i jak będzie 5% to też będzie zgodne z tym co deklarują . Taki towar to powinien być eliminowany z rynku , bo to jest nabijanie ludzi w butelkę , niech by już pisało że do 22% azotu , ale powinno być dopisane , np, ale nie mniej niż 20% 

• Like 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v