Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, Dziad932 napisał:

Też nic nie składam , dziwne to wszystko 

Toż zanim byś się za to zabrał to  powodziowe by płacili. 😉 Przeraża was ten profil zaufany, a zaraz bez tego nic nie załatwi. Takie czasy. Przez bank można założyć, jest tyle zabezpieczeń i autoryzacji, że spokojna głowa.

• Like 2
Opublikowano
45 minut temu, jacek1296 napisał:

Wrzuciłem już to kilka dni temu w pogodzie , chłopaki mnie skrytykowali że sram żarem ...

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Zodiax napisał:

Proszę się nie logować na profil zaufania bo strona się blokuję i nie mogę złozyc wniosku o jałmużną 

do roboty a nie jałmużna  !!!

Edytowane przez stach12
k
  • Haha 1
Opublikowano

Dokładnie jak taka jałmużn dla ciebie to miej trochę honoru i nie bierz tego. A ty siedzisz pół dnia by się zalogować i drugie pół dnia siedzisz na forum i płaczesz że mało dają. Szypą by ci dawali i tak było by mało ! 

Opublikowano (edytowane)

Za węgiel już podostawali i to to samo, pierniczone zapomogi niech nawoź obniżą i zapomóg nie dają

A teraz jeszcze nowe zapomogi ze się składa w gminie wniosek i węgiel taniej można kupić ale tylko 2 tony na chałupę, takie pierdoły.

A te suszowe to od dawna było dla wybranych ale ostatnio w tvp pis podobno wspomnieli i już serwery nie chodzą.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 godziny temu, Dziad932 napisał:

Wrzuciłem już to kilka dni temu w pogodzie , chłopaki mnie skrytykowali że sram żarem ...

Chłopaki dopiero zaczną sr** żarem gdy to wejdzie w życie, a wszystko na to wskazuje że wejdzie.

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, pedro2 napisał:

Sierota login i hasło na odwrót  żem wpisywał 🤦😆 już wypełnione. Wniosek wysłany, teraz logować się aż przyjdzie jakiś odnośnik w tej zakładce status sprawy, jo?

Słuchaj się mnie a ze mną nie zginiesz.  :P

51 minut temu, Strongman napisał:

A te suszowe to od dawna było dla wybranych ale ostatnio w tvp pis podobno wspomnieli i już serwery nie chodzą.

Serwery to nie chodzą jak usłyszeli wszyscy że coś dają, sorry, ale wielkopolska i kuj pom, pomorskie i jeszcze parę innych, suszami są nawiedzane rok w rok, to się k**wa śmiejecie z tego, a teraz dla wybranych? podobno się topiliście a teraz macie suszę też?

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano

Toż zanim byś się za to zabrał to  powodziowe by płacili. 😉 Przeraża was ten profil zaufany, a zaraz bez tego nic nie załatwi. Takie czasy. Przez bank można założyć, jest tyle zabezpieczeń i autoryzacji, że spokojna głowa.

Uważam że ten profil zaufany to podstawa teraz.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, witejus napisał:

Chłopaki dopiero zaczną sr** żarem gdy to wejdzie w życie, a wszystko na to wskazuje że wejdzie.

Będziemy mieli ekologię na całego , zostanie tylko mamki puścić 🤨

Trudno to nie będzie się nic załatwiać , niech spierdalają

Opublikowano
8 godzin temu, Desperado napisał:

Słuchaj się mnie a ze mną nie zginiesz.  :P

Serwery to nie chodzą jak usłyszeli wszyscy że coś dają, sorry, ale wielkopolska i kuj pom, pomorskie i jeszcze parę innych, suszami są nawiedzane rok w rok, to się k**wa śmiejecie z tego, a teraz dla wybranych? podobno się topiliście a teraz macie suszę też?

Masz rację a ja znów wchodząc w tematy pszenica czy rzepak żadnych strat nie widzę bo tam większość na 4b. Pszenica 7-8 a rzepak nie schodzi poniżej 4. Jak byście mieli suszę to na takiej ziemi ozima pszenica 4 by nie złapała a kuku 6.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, tomhim1 napisał:

Masz rację a ja znów wchodząc w tematy pszenica czy rzepak żadnych strat nie widzę bo tam większość na 4b. Pszenica 7-8 a rzepak nie schodzi poniżej 4. Jak byście mieli suszę to na takiej ziemi ozima pszenica 4 by nie złapała a kuku 6.

Lepiej wejdź w temat kukurydzy i zobacz ile tam ludzie koszą na 4 klasie. To nie nasza wina, że 10 ton mokrej qq to dla Ciebie sufit w dobrym roku, a dla innych podłoga. Chętnie się zamienię z tymi mądralami, co "nie wiedzą co to susza". Oni niech biorą sobie suszowe co roku z opadami na poziomie 300 mm, a ja chcę 600 mm deszczu rocznie i wtedy kilka suszowych wyhoduję sobie na polu.

20 minut temu, SawekBraczyk napisał:

Jakie ceny nawozów u was ? Już dawno nikt nie pisał . 

Korn Kali 3250

Mocznik bez inhibitora 4600

Poli 6 4600

Fosdoran amonu 5200.

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano
49 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Lepiej wejdź w temat kukurydzy i zobacz ile tam ludzie koszą na 4 klasie. To nie nasza wina, że 10 ton mokrej qq to dla Ciebie sufit w dobrym roku, a dla innych podłoga. Chętnie się zamienię z tymi mądralami, co "nie wiedzą co to susza". Oni niech biorą sobie suszowe co roku z opadami na poziomie 300 mm, a ja chcę 600 mm deszczu rocznie i wtedy kilka suszowych wyhoduję sobie na polu.

Korn Kali 3250

Poli 6 4600

Fosdoran amonu 5200.

Sromek z youtuba 10t na 6 klasie, a tako na 345 klasie 15-18t w suszy, te 18t to podlewane. 

Trzeba plaże orać i zbierać po 10t

• Haha 3
Opublikowano
53 minuty temu, JanKrzysztof napisał:

Korn Kali 3250

Poli 6 4600

Fosdoran amonu 5200.

nam dojechał omański mocznik po 4700 z inhibitorem zamawiany początkiem września bodaj czy w sierpniu, podobno inhibitor nie przestaje działac po ok. 4 miesiącach jest to prawda?

9 godzin temu, mysza103 napisał:

To u mnie naliczyli strat 56.720 zł . Gospodarstwo 30 ha

a jakie plony poszczególnych gatunków osiągałeś?

Opublikowano (edytowane)

Saletrosan 3600
Zaksan 3800
Rsm 32 3500

Zaprol

ogólnie śmieszna akcja, bo jeszcze do niedawna szefowa mówiła, że u nich ceny takie wysokie, bo kupili drogo a, że ją stać na przetrzymanie to nie schodzi z ceny, a tu bach... trzy smsy przez dwa dni z cennikiem który mocno zjechał w dół :D

Edytowane przez Zetix
Opublikowano
16 minut temu, Tomek90 napisał:

Sromek z youtuba 10t na 6 klasie, a tako na 345 klasie 15-18t w suszy, te 18t to podlewane. 

Trzeba plaże orać i zbierać po 10t

Ja już na te kanały nie zaglądam, bo się nie daje tego oglądać.

Wczoraj mi się na fejsie jakaś kula wyświetliła na głównej i pier**li, że on się buduje, bo wg zasady chłop powinien założyć rodzinę, spłodzić syna i postawić dom. Czubek jak dla mnie. Myśliciele, korzeń z ziemi wyjmie i pokazuje jak mu aminokwasy go wydłużyły.

Ode mnie z okolic znowu jakiś jaro humus wszędzie rozlewa na 6 klasie i mówi jakie plony za***iste, a zamiast nawozu jakiś plonar czorny sypie. No se myśle do łba tego humusu nalej.

• Like 1
  • Haha 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v