Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

kurna.to po niedzieli musze trochę owsa załadować. sie nie wyrobiłem w tym tygodniu.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

kurna.to po niedzieli musze trochę owsa załadować. sie nie wyrobiłem w 

Ja część sprzedałem zbóż, rzepaku mam jeszcze trochę i żałuję że  w żniwa nie sprzedałem, a znajomy mnie przestrzegał że  przez Ukrainę cena spadnie , nie posłuchałem 🤦‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Ja część sprzedałem zbóż, rzepaku mam jeszcze trochę i żałuję że  w żniwa nie sprzedałem, a znajomy mnie przestrzegał że  przez Ukrainę cena spadnie , nie posłuchałem 🤦‍♂️

a weź i zgadnij przyszłość i ceny.

jeden Galan tylko to wie.. 😄

1 minutę temu, jarecki napisał:

Po ile owies Pafnucy ? ja po kupca po 1200 zł ze 2  tony chce .

jakiś czas temu pytałem to 1070 skup.

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

Pafnucy  brutto czy netto ?

raczej brutto , ale nie dopytałem.

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Ile ton Ci wejdzie na przyczepę? 

zależy czego.

Opublikowano
Pafnucy napisał:

Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

a weź i zgadnij przyszłość i ceny.

jeden Galan tylko to wie.. 😄

1 minutę temu, jarecki napisał:

Po ile owies Pafnucy ? ja po kupca po 1200 zł ze 2  tony chce .

jakiś czas temu pytałem to 1070 skup.

Sprzedaj po 1500zl na opał 🤪😁

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Bercik92 napisał:

Sprzedaj po 1500zl na opał

dawaj chętnych.

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Owsa 

pełnej owsa nie sprzedawałem. coś ok 6 t0n było, ale weszło by więcej.

niemal pełna pszenzyta, przeszło 9,5 tony.

Opublikowano
4 minuty temu, Bercik92 napisał:

Wystaw na olx i daj jakiś podchwytliwy tytuł. Ktoś pisał na AF czy grupie na fb że podobno sprzedaje się na pniu

Prawda, na fB widziałem kilka ogłoszeń, widać było zainteresowanie, no i olej przepracowany w tym roku też ma duże zainteresowanie🙆‍♂️

Opublikowano

cza bedzie spróbować.

chyba bezpłatne ogłoszenia płodów rolnych?

az sprawdziłem ogłoszenia. no faktycznie oferują. tylko ciekawe czy ktoś kupuje.

Opublikowano

mój chyba też z Kazachstanu. dziś dopiero sprawdziłem. ładnie się wypala, a widać trochę takie kamieniopodobne, ale się rozwarstwiajace kawałki.

Opublikowano
2 minuty temu, Marl napisał:

Ktoś się odważy i napisze jaka przewiduję cenę saletry na marzec 2023??? Na mojej wsi straszą ze ma być 6500-7000 zl/tona.

Powiedz im że od straszenie to są duchy. Gdybym 2 lata temu miał wiedzę co bedzie w 2022 to dziś miałbym kilka milionów na koncie, także może ktoś wie co bedzie ale napewno nie ma go na tym forum

• Like 3
Opublikowano
4 minuty temu, Marl napisał:

Ktoś się odważy i napisze jaka przewiduję cenę saletry na marzec 2023??? Na mojej wsi straszą ze ma być 6500-7000 zl/tona.

Odważyć to się mogę tylko to będzie królik z kapelusza🤣

Nadal twierdzę że będzie taniej.

Opublikowano

kurna siedzicie na internecie od rana do wieczora i niepotraficiekupic taniego wegla na pgg czy tauronie tylko wschodni kupujecie ??

jakie wy macie te przyczepy ?? na autosanke z nadstawkami 5 ton wchodzi

Opublikowano
23 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Powiedz im że od straszenie to są duchy. Gdybym 2 lata temu miał wiedzę co bedzie w 2022 to dziś miałbym kilka milionów na koncie, także może ktoś wie co bedzie ale napewno nie ma go na tym forum

👍👍 

nie mieli by o czym pyerdolić całymi dniami w temacie więc tworzą wizje i wierzą 🙈 polecam zająć się robotą. Najlepsze lekarstwo na głupoty. I głowa spokojna i pożytek 👍

• Like 1
Opublikowano
jacus napisał:

kurna siedzicie na internecie od rana do wieczora i niepotraficiekupic taniego wegla na pgg czy tauronie tylko wschodni kupujecie ??

No to zamów. Jak mając kilka zakładek i ciągle odświeżając stronę ni można nawet sklepu otworzyć a gdzie reszta?

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

Ja mam taką.

https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.roltechnika.com.pl%2Fadvert%2Fjoskin-trans-cap-18t-przyczepa-skorupowa-tandem%2F&psig=AOvVaw0NU7K4lAzIatqfNL7TYDAD&ust=1663996777738000&source=images&cd=vfe&ved=0CAoQjhxqFwoTCKDWn5-VqvoCFQAAAAAdAAAAABAD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v