Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CEN NIE ZNAM bo nie pytałem ale byłem w Rybienku koło Wyszkowa w wegrowie i w phu borek stoczku nawozów nie zabraknie , Kaza z Klembowa czy z ostrówka był na rynku z nawozem , 

14 minut temu, KlimekPL napisał:

W jakich skladach patrzyles i jakie ceny?

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, toooomaszewski napisał:

Skąd ten wynik?

17000 kopiejek ukraińskich po 13 groszy to 2210zł za bb 600kg... a 2210/600=3,68*1000kg=3680zł za anwil a za azoty jeszcze taniej.... Niemniej za jaja powinni powiesić i Anwil i Azoty za takie coś... Ponad 1200zł/t dla polskiego odbiorcy.

Edytowane przez WiesiekTraktorzysta
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

CEN NIE ZNAM bo nie pytałem ale byłem w Rybienku koło Wyszkowa w wegrowie i w phu borek stoczku nawozów nie zabraknie , Kaza z Klembowa czy z ostrówka był na rynku z nawozem , 

Nawozy to są i nie zabraknie. Wszystko tylko kwestia ceny. Ten co na targ w Radzyminie przyjeżdża z nawozem to podobno ma powyżej 6000 saletre i polifoskę. Ale to już powtarzam słowa znajomego, który zawsze się u niego zaopatruje, osobiście się nie dowiadywałem.

Opublikowano
19 minut temu, margoo78 napisał:

To może opłaciło by się przywieść nasz nawóz z ukry?

Na tej stronie saletra jest niedostępna. Od kiedy? Nie wiadomo. Te 3500 zł to może cena sprzed 3 miesięcy, a może sprzed 2 tygodni. Dla porównania mają dostępna polifoske 6... za 6300 zł. Więc raczej się nie opłaca.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, WiesiekTraktorzysta napisał:

17000 kopiejek ukraińskich po 13 groszy to 2210zł za bb 600kg... a 2210/600=3,68*1000kg=3680zł za anwil a za azoty jeszcze taniej.... Niemniej za jaja powinni powiesić i Anwil i Azoty za takie coś... Ponad 1200zł/t dla polskiego odbiorcy.

Przecież od dawana wiadomo, że pisowska dojna zmiana doi rolników. Azoty same chwaliły się rekordowymi zyskami. 3 tony pszenicy nie starczy na tonę nawozów. Ot tak rządzi partia wspierająca rolnika i pro wiejska jaką mieni się pis. A jeden z wice prezesów dwa dni przed zamknięciem produkcji nawozów na jesieni dostał pół miliona premii. Bo oczywiście tymi firmami rządzą pisowscy nominaci.

To pis was doi a nie Putin. Rodnik musi zacząć płacić na te plusy i nastki a nie tylko brać.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 3
  • Thanks 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, margoo78 napisał:

Agrobiznes podaje ceny nawozu mocznik 4400 saletrzak 4200 a saletra chyba 4820.

ciekawe skąd te ceny mają albo z jakiego okresu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v