Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mało tego. wszystko jest ,a niby dopiero produkcję wznawiają w tym tygodniu. 

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Tomek90 napisał:

Nie wiem o co chodzi nawozy normalne dostępne, cena jest jaka jest. RSM w sumie grubo w dół i to 32 którego miało nie być. 

Zima idzie nie każdy ma gdzie 32 przechować. Ale może trzeba coś popytać przed zimą może ktoś z ceny zejdzie. W garażu mógł bym przechować. Na wiosenny drugi strzał. Kupujesz gdzieś w okolicy czy autami zamawiasz? I po ile?

Tak z ciekawości zważywszy na to, że 1 tys litrów to 1,32 tony wychodzi całkiem fajna cena. O ile ogłoszenie to nie jakiś wał.

https://www.olx.pl/d/oferta/plyn-noxy-adblue-z-dostawa-do-firmy-luzem-i-paletopojemnik-mauzer-CID5-IDR21p7.html

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

No niby tak.  Tak na szybkiego na olx widzę po 4200 za 32 już widać lekko tanieje. A tak ogólnie skąd kupujesz? To ty kiedyś o Ołdakowskich pisałeś?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

No tam gdzie taniej szepietowo, sokóły, Puławy, litwa czy Białoruś. 

Nie pytałem o ceny, tak mi się rzuciła cena gdzieś i ze potaniało. 

Edytowane przez Tomek90
Opublikowano

Nie wiem jak Wy to widzicie, ale wydaje mi się, że cena trochę spadnie. Tylko nie rwać się z wydawaniem zaliczek jak tylko wpłyną. @Agrest jak myślisz?

Nie jest to porada inwestycyjna, wystarczy zimowe "przypadkowe rozszczelnienie" w instalacji lub "awaria" i cena strzela w kosmos.

Opublikowano
29 minut temu, PanAres napisał:

Nie wiem jak Wy to widzicie, ale wydaje mi się, że cena trochę spadnie. Tylko nie rwać się z wydawaniem zaliczek jak tylko wpłyną. @Agrest jak myślisz?

Nie jest to porada inwestycyjna, wystarczy zimowe "przypadkowe rozszczelnienie" w instalacji lub "awaria" i cena strzela w kosmos.

Nie doradzam , bo moje prognozy opierają się bardziej na przeczuciu jak pewnych informacjach.

Uważam że na azocie jest pole do obniżek.

Potas i fosfor niekoniecznie.

1 godzinę temu, Vitasem napisał:

Saletra amonowa francuska 4600 , przy 24 tonach.

A witaj.

Coś nie udzielasz się w cenach pszenicy. W ubiegłym roku ładnie wszystko odczytałeś z przesłanek rynkowych👍

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Zima idzie nie każdy ma gdzie 32 przechować. Ale może trzeba coś popytać przed zimą może ktoś z ceny zejdzie. W garażu mógł bym przechować. Na wiosenny drugi strzał. Kupujesz gdzieś w okolicy czy autami zamawiasz? I po ile?

Tak z ciekawości zważywszy na to, że 1 tys litrów to 1,32 tony wychodzi całkiem fajna cena. O ile ogłoszenie to nie jakiś wał.

https://www.olx.pl/d/oferta/plyn-noxy-adblue-z-dostawa-do-firmy-luzem-i-paletopojemnik-mauzer-CID5-IDR21p7.html

Jak 3790zł za 15% to dobra cena to ja jestem księdzem.

Opublikowano

powyżej 46.

nikt kto badał wschodnie nawozy od lat, nie mógł podważyć ich składu. zawsze było powyżej z górką by nikt się nie przyczepił. 

Opublikowano
16 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Dzieciaku ja mam  fotkę jak dwa tiry rozładowuje w tamtym roku na 90 ha ...😁😋

Masz fakturę może bo to pewnie zeszloroczna fotka 🤔

Jakbym miał 90ha to 3xtyle nawozu by było a fotka tegoroczna w ubiegłym sezonie kupiony był azot w workach na wszystko są faktury.

Opublikowano

6 tirów na 90 ha?

13 godzin temu, Bercik92 napisał:

Ja jakoś nie jestem przekonany do importowanych słabo znanych nawozów no bo np ultra to jeszcze jeszcze ale jak ktoś pisał o moczniku z omanu to jakoś podchodzę do tego sceptycznie

Pytanie czy taki mocznik ma antyzbrylacz, żeby się potem na wiosnę nie okazało, że trzeba go młotem zbijać

Opublikowano
3 minuty temu, sylwek23111 napisał:

6 tirów na 90 ha?

Nie tyle co mam x3 a 2 tiry to zgoda z Bogdanem na 90 ha. Mam na razie 26 ha i nie zanosi się na więcej i zapasu nawozu na 2 lata nie robię i paliwa też bo do stacji mam 1 km.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v