Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, margoo78 napisał:

Kolejny sezon jeszcze się jakoś ślizgniemy z nawozami. Za rok będzie ciężko a kolejnego roku w moim rolnictwie może już nie być. Taka smutna prawda🙁

Dlaczego może już nie być ? 

Opublikowano
SawekBraczyk napisał:

1 godzinę temu, margoo78 napisał:

Kolejny sezon jeszcze się jakoś ślizgniemy z nawozami. Za rok będzie ciężko a kolejnego roku w moim rolnictwie może już nie być. Taka smutna prawda🙁

Dlaczego może już nie być ? 

Bo nie wiem, czy finansowo dam radę to udźwignąć.

Opublikowano
1 godzinę temu, VonVegans napisał:

Kurła wyngiel 4700

Gdzie ?

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

Każdy się rzucił na wapna bo myśli że zmniejszenie nawożenia przy wapnowaniu spowoduje zwyżkę plonu - iluzja .

jak ktoś ma słabe pH to po co walić npk jak i tak słabo będzie pobierany. Trochę takie od dupy strony

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, VonVegans napisał:

Kurła wyngiel 4700

W środę przywiezione z bogdanki 3 tony groszku po niecałe 1300zł/t. Zapisałem się tydzień temu w poniedziałek, po tygodniu telefon, że w środę awizo na odbiór. Aktualnie zapisów brak bo już rozpisane na cały wrzesień. Możliwe że pod koniec września znowu coś ruszy.

Opublikowano
Dnia 9.09.2022 o 22:53, yacenty napisał:

nie znam

wejdź na stronę kopalni, kiedyś widziałem. teraz po prostu dzwonię i mówię poproszę wapno z magnezem 4 fury

nie ma na stronie kopalni. Strasznie nie intuicyjna ta ich strona. Dodatkowo trzeba przez dystrybutora zamawiać nie ma możliwości samemu odebrać. 

Opublikowano
17 godzin temu, SawekBraczyk napisał:

A jak zwiększy się PH to i pobieranie składników i finalnie plon jak dobrze wszystko spasuje . 

Tylko jak nie ma pozostałych składników w glebie bo zostały juz wydojone to takie oszukiwanie samego siebie tym wapnowaniem. W tym roku i u mnie w okolicy nie jeden przerzucił sie z npk na wapno twierdąc że co roku sie coś sypie npk to teraz trzeba bardziej ,,odblokować" tych składników, nie wspomne o tym że w mojej okokicy plony były bardzo dobre, więc z pola sporo składników wyjechało

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v