Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1 godzinę temu, oregano napisał:

Jakby rozdawali nawozy po kosztach to są na to paragrafy i takiego prezesa z całym zarządem można wsadzić za kratki za niegospodarność i działania na szkodę firmy.

Weź nie rozśmieszaj, tyle razy było działanie na szkodę różnych firm i nie słyszałem by jakiś prezes poszedł siedzieć

Edytowane przez witejus
  • Like 2
Opublikowano

bo już doszło do tego że z drugiego końca świata opłaci się sprowadzić, jak u nas produkować. 

to już zbyt długo trwa, aby ktoś nowy nie wszedł na rynek. 

Opublikowano

Zakupy azotowe będę robił pod kontrakt jaki uda mi się podpisać pod rzepak. Pewnie ma przełomie stycznia lutego. No chyba że pszenica skoczy w którymś momencie mocno do góry i magazynek się opróżni to na N1kupie. 

Opublikowano

Z tydzień temu byłem w punkcie sprzedaży, nawozów nie ma, sprowadzają pod zamówienie bo się boją że wtopią. Jedynie mają ściągnąć Tarnogran 4-10-20 za 3400/t ...

Opublikowano
7 minut temu, Bartek933 napisał:

SMS że płynie ameykański mocznik 4,5tys za tone realizacja październik-listopad i termin płatności 12dni 

Wczoraj kupiłem na lokalnym składzie po 4600 tyle że bez inhibitora więc oficjalnie będzie dolistne stosowany. Jak termin październik to jeszcze nie płynie i nie wiadomo czy w ogóle wypłynie🤣

2 minuty temu, tracker napisał:

Z tydzień temu byłem w punkcie sprzedaży, nawozów nie ma, sprowadzają pod zamówienie bo się boją że wtopią. Jedynie mają ściągnąć Tarnogran 4-10-20 za 3400/t ...

U nas na płn mazowszu to już po 3600 jest

• Haha 1
Opublikowano
57 minut temu, tracker napisał:

Jakby Donaldo rządziło to by nie dawano dopłat do nawozów tylko darmowe gumowe kulki.

Zakłady wstrzymują produkcje bo ceny gazu wysokie, magazyny pełne, a produkować z drogiego gazu i potem co ... maja poniżej kosztów sprzedawać?

Ta jak magazyny pełne nawozów z taniego gazu zrobione to kiego grzyba nowe cenniki windują w górę?

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Ta jak magazyny pełne nawozów z taniego gazu zrobione to kiego grzyba nowe cenniki windują w górę?

Żeby potem Ci mogli dopłacić pińcet do hektara

• Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, Bartek933 napisał:

SMS że płynie ameykański mocznik 4,5tys za tone realizacja październik-listopad i termin płatności 12dni 

To już wiadomo kto maczał rączki aby taki stan utrzymał się w Europie 😎

4 minuty temu, Murphys napisał:

Żeby potem Ci mogli dopłacić pińcet do hektara

Jeszcze trochę to będzie tak że jak nie kupimy ustalonych artykułów do produkcji to żadnych dopłat nam nie dadzą 🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

To już wiadomo kto maczał rączki aby taki stan utrzymał się w Europie 😎

szukaj go we Warszawie. taka stara willa a w koło dużo policji. 

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

szukaj go we Warszawie. taka stara willa a w koło dużo policji. 

Jak ten gang Olsena zwany opozycja wygra wybory to dalej będą nas jeb....ć tylko pod innym szyldem niestety

Opublikowano

I tak nas rozgrywają, ani się obejrzeć przez 40 lat zaraz będzie 🤣

npk tylko z pryzmy. mocznika trochę doplatowego zostało, a saletra po nowym roku. 

nie mam zamiaru uczestniczyć w tym szaleństwie. 

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

I tak nas rozgrywają, ani się obejrzeć przez 40 lat zaraz będzie 🤣

npk tylko z pryzmy. mocznika trochę doplatowego zostało, a saletra po nowym roku. 

nie mam zamiaru uczestniczyć w tym szaleństwie. 

No mam trochę Poli 6 pod zboża ale poszedł obornik i myślę że zostawię to na wiosnę pod kuku

Opublikowano
37 minut temu, tracker napisał:

Jak Tarnogran tyle kosztuje to polifoska 6 powinna kosztować 6000 zł/t.

Opublikowano
1 godzinę temu, maczopestka napisał:

Jak ten gang Olsena zwany opozycja wygra wybory to dalej będą nas jeb....ć tylko pod innym szyldem niestety

Tak jak teraz jeb.ą to jeszcze historia nie widziała...

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

TDAgro

Ja nadal twierdzę że wiosną będzie taniej i import się pojawi.

Z anwila saletra wyjeżdża na Niemcy po promocyjnej cenie. U nas cena zabójcza.

Dziś zapłaciłem za 750kg mocznika po 4990. Taka ilość bo szwagier miał mi 500kg oddać, a żeby nie machać darmo workami to wolałem dokupić na pełną zafoliowaną paletę🤭

Azot na sezon zmagazynowany w ilości 145N na ha przy założeniu obsiania 100% ozimym. Ale chyba coś gryki i łubinu się wsieje .

Nawożenie też raczej w przedziale 100- 130N zrobię.

Opublikowano

narzekanie zostawcie sobie na zime  jak będziecie siedzieć przy świeczce ,bez  nawozu , paliwa , ogrzewania haha albo doić krowy ręcami i lać mleko w kanał

przy obecnych cenach płodów rolnych i cen otrzymywanych z hodowli powodów do narzekania na  ceny nawozu być nie powinno , tym bardziej że wojna po sąsiedzku  i do nawozów w poprzednim roku były dopłaty i ci którzy kupili taniej zrobili zapasy na przyszły sezon

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Dziś zapłaciłem za 750kg mocznika po 4990. Taka ilość bo szwagier miał mi 500kg oddać, a żeby nie machać darmo workami to wolałem dokupić na pełną zafoliowaną paletę🤭

Azot na sezon zmagazynowany w ilości 145N na ha przy założeniu obsiania 100% ozimym. Ale chyba coś gryki i łubinu się wsieje .

Ceny gazu i nawozów nie dotyczą tylko Europy, jedyny import który byłby tańszy to kierunek wschodni i jak wiemy niemożliwy, u nas produkcja wstrzymana do czasu aż gaz stanieje czyli do maja, oby się moje prognozy nie sprawdziły ale w przypadku mroźnej zimy może być problem nie tylko z węglem i gazem w Europie ale także z prądem

9 minut temu, stach12 napisał:

narzekanie zostawcie sobie na zime  jak będziecie siedzieć przy świeczce ,bez  nawozu , paliwa , ogrzewania haha albo doić krowy ręcami i lać mleko w kanał

przy obecnych cenach płodów rolnych i cen otrzymywanych z hodowli powodów do narzekania na  ceny nawozu być nie powinno , tym bardziej że wojna po sąsiedzku  i do nawozów w poprzednim roku były dopłaty i ci którzy kupili taniej zrobili zapasy na przyszły sezon

Ponad 3 tony pszenicy za tonę saletry to bardzo ch*j...a proporcja i mamy na co narzekać, i skończ Pan z tą propagandą dopłatową bo ja i wielu rolników gówno dostało i nie wiadomo kiedy coś dostanie a jak już to może starczy na tonę saletry, która w zasadzie jest już nie dostępna i tyle z tej j**anej dopłaty, kupa propagandy i nic więcej

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

nawóz w twoim przypadku azot prawie 2 000  ,  PK podejrzewam 1000 jest już 3000 do tego pozostałe koszty 3000 braknie i pytanie czy jest sens ten nawóz siać  ????????? 

mając 3000 w kieszeni za nawóz i 1500 do 2000 dopłat  tylko głupek może sobie pozwolić na sianie nawozu , ale PIS dał dopłaty i dlatego nie tylko głupki posieją haha a wszyscy , mało tego nawalą tego azotu jeszcze więcej bo o następnych dopłatach do nawozu  rozważają hahaha

AGREST podejrzewam że ten nawóz co masz byś sprzedał po 4500 nawet ten mocznik za którego dałeś 4990 haha tylko z kupcem będzie problem 

• Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, stach12 napisał:

2,2 za litr mleka to muszę na tone mocznika udoić 2,500 l x 2,20 = 5500 zł ,jak miałem mleko w zeszłym roku 1,20 to wystarczyło 1,500 l żeby kupić t. mocznika . Ja tu nie widzę powodu do uśmiechu i entuzjazmu ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v