Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, witejus napisał:

Z ciebie nie?Ty nie rolnik?nic nigdzie nie kupujesz?vatu nie płacisz?na bezludnej wyspie mieszkasz?

nie bo ja z tej grupy 90% co kupiła zapas na dekadę xD , oczywiście że tak ale ja chociaż dostałem już dawno i kupiłem mocznik po 4 tysie 

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
3 godziny temu, driver24 napisał:

Część rolników nadal twierdzi że  wapno granulowane w ilości 500kg/ha działa cuda,  a sypkiego Trzeba tonami sypać. Co nie zmienia faktu że przy tych cenach nawozów na pH trzeba zwrócić szczególną uwagę i wapnowania to najtańsze nawozenie. 

Uwagę to trzeba zwracać cały czas, regularnie. A nie jak trwoga to do Boga

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorr6441 napisał:

Miał ktoś doczynienia z mocznikiem z Kazachstanu ?

brałbym w ciemno,

jaki region , czy sprzedają na południu [nie całe auta]?

kiedys widziałem z Uzbekistanu  oferty

Opublikowano
4 godziny temu, youn81 napisał:

Jak nie macie azotu to już go nie kupicie za "normalne" pieniądze .........jeżeli wogóle bedzie dostepny....... to juz było wiadomo 2 miesiące temu ale niektórzy z was żyją  płonną nadzeją ze bedzie inaczej....

to po ile będzie teraz azot ?

Opublikowano

Może to celowa podwyżka wszystkich nawozów głównie azotów na przyszłe nowe nabory zwrotu na zakup nawozów, środek lata, to teraz niby powinno być w miarę korzystnie, a saletra cena z Wigilii.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, roni9411 napisał:

czy 5 tyś za mocznik litweski to dobra cena jak ma ten czas?  myślę kupić pod qq 

Ile on ma N? Ja kupiłem wczoraj nasz polski za 4900 w agroas 

Opublikowano
2 godziny temu, jan88 napisał:

Przecie napisał że nie będzie azotu🤔

4 godziny temu, witejus napisał:

Czego nakupiłeś, smalcu?

Jak na dekadę nakupił to i tak zjełczeje🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jan88 napisał:

Pytanie czy wogole będzie..... A jak bedzie to jego koszt bedzie tak wysoki że uprawa bedzie nieopłacalna,  szczerze to myślałem że ceny za RSM po 5000 są nierealne  ale to już się powoli dzieje...... 2 miesiące temu kupowałem po 3000 i po 3200 wtedy gaz na giełdzie był po 80 dolarów, dzis jest po 240....

3 godziny temu, Andpol napisał:

Jak się wojna skończy to ceny gazu się ustabilizują trzeba poczekać do wiosny.

Tak po wojnie wszyscy będą kupować od ruska gaz, żeby nazbierał na nową operacje specjalną na Litwie Lotwie albo Estonii....... Panie ten sklep już został zamknięty..... Ustabilizują się na wysokim poziomie i takie będą dopóki europejskie gospodarki przestawia się na inne źródła energii, 

Edytowane przez youn81
  • Like 2
Opublikowano
Już na ten sezon 2022 gdy saletra osiągnęła cenę 2500-3000 zl/t to powstał bunt rolników i mieli nie siać nawozu. A wyszło, że każdy kupił "azot" i plony przyzwoite zebrał ( była susza). Ceny zboża, rzepaku są też zadowolajace. Zobaczymy jak będzie z cena mokrej kukurydzy.
Opublikowano

Czy cena rzepaku jest zadowalająca to bym nie powiedział.

Sam nie uprawiam, ale 2600-2800, bo o takich cenach słyszę , to przy tych kosztach wydaje się że trochę słabo

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Czy cena rzepaku jest zadowalająca to bym nie powiedział.

Sam nie uprawiam, ale 2600-2800, bo o takich cenach słyszę , to przy tych kosztach wydaje się że trochę słabo

ech kolejny raz powtarzam, było podpisać kontrakty w marcu/kwietniu/maju po 4-4,5k pln. Chytry dwa razy traci, znajomy co roku kontraktuje połowę ilości zboża, resztę zostawia na żywioł. I nigdy może tyle nie zarobi ale też tyle nie straci i wie na czym stoi.

Opublikowano
10 godzin temu, youn81 napisał:

Jak nie macie azotu to już go nie kupicie za "normalne" pieniądze .........jeżeli wogóle bedzie dostepny....... to juz było wiadomo 2 miesiące temu ale niektórzy z was żyją  płonną nadzeją ze bedzie inaczej....

Jesteś tego pewien?

Bo ja wiem jedno prorocy co ziemniaki jedzą to gówno wiedzą 🤣🤣

• Like 2
Opublikowano
7 godzin temu, GABBER85 napisał:

brałbym w ciemno,

jaki region , czy sprzedają na południu [nie całe auta]?

kiedys widziałem z Uzbekistanu  oferty

Po 4200 za mocznik , to też bym raczej kupił parę ton , bo jednak do saletry czy rsm wychodzi sporo korzystniej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v