Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W czwartek wznowiono dostawy gazu z Rosji do Niemiec gazociągiem Nord Stream 1 po trwających 10 dni pracach konserwacyjnych – powiadomiły agencje za operatorem rurociągu, spółką Nord Stream AG. Aktualnie wykorzystywane jest około 30 proc. przepustowości tego połączenia – podała niemiecka Federalna Agencja ds. Sieci Przesyłowych, powołując się na komunikat Gazpromu.

Gazociąg podmorski Baltic Pipe został połączony z systemami przesyłowymi Polski i Danii – poinformował w czwartek Gaz-System. Jak zaznaczył prezes spółki Tomasz Stępień, gazociąg podmorski Baltic Pipe jest pod względem technicznym elementem krajowego systemu przesyłowego.

Więc może nie będzie tak drogo. 

Edytowane przez poosa21
Opublikowano

Kupiłem mocznik 4100, po tyle samo prawie była saletra, dziś przyszła dopłatą pełna kwota do powierzchni jaką miałem w dopłatach a składałem późno bo gdzieś 25 mają, pewnie zależy od danej jednostki agencji bo nie w każdej jest tylo samo roboty

3 godziny temu, poosa21 napisał:

W czwartek wznowiono dostawy gazu z Rosji do Niemiec gazociągiem Nord Stream 1 po trwających 10 dni pracach konserwacyjnych – powiadomiły agencje za operatorem rurociągu, spółką Nord Stream AG. Aktualnie wykorzystywane jest około 30 proc. przepustowości tego połączenia – podała niemiecka Federalna Agencja ds. Sieci Przesyłowych, powołując się na komunikat Gazpromu.

Gazociąg podmorski Baltic Pipe został połączony z systemami przesyłowymi Polski i Danii – poinformował w czwartek Gaz-System. Jak zaznaczył prezes spółki Tomasz Stępień, gazociąg podmorski Baltic Pipe jest pod względem technicznym elementem krajowego systemu przesyłowego.

Więc może nie będzie tak drogo. 

Może i wznowione ale gdzieś pisało że tylko 40% przepustowości, ruskie chcą wymusić otwarcie ns 2

Opublikowano
2 godziny temu, robert123farmer napisał:

Agrolok już za rsm 3640 mimo że był ustalany 200 zł taniej . Podziękowałem za współpracę 

Też z nimi nie współpracuję. Pazerność nie zna granic... 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ach to co może być do wiosny i co tu się podniecać  ceną 3800 zł za saletrę . Może będzie taniej .

Teraz dają po 3 tyś na węgiel .

A na wiosnę dadzą do 20 ha na nawozy po 10 tyś i też będzie dobrze bo przez brak gazu nie mogli rolnicy kupić nawozu .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

6 minut temu, youn81 napisał:

Tu na wiosnę będziesz u Niemca tyrał, a nowozy kupisz za kredyty w farmingu.... 

A myślałem, że żadna praca nie hańbi. Rozumiem, żeby naśmiewać się z kogoś kto trwoni majątek, ale naśmiewanie się z czyjejś pracy jest zwyczajnie żałosne.

• Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, GABBER85 napisał:

przecież ten cały zielony  ŁAD  to chce zeby były ugory [łaki kwiatowe], i teraz jest na kogo zwalić wine że to Putin narobił problemów.......

Dobrze że są jeszcze osoby które to widzą, nie dali sobie oczów zamydlić. 

Saletra 32% 3,8tys

Saletrzak 27% 3,45tys

Saletrosan 26% 3,4tys

Nawozy na zapisy bo nie ma na magazynie i nie wiadomo jaka cenę się dostanie w czasie dostawy. 

• Haha 1
Opublikowano

Kiedy GA wystawi cennik ? Co się wczoraj na skupie nasłuchałem o nieopłacalności produkcji i drogich nawozach to głowa boli, ponarzekali na rząd i powsiadali do nowych FYNDTÓW i Dżondyrów  jeszcze z folia na siedzeniach i pojechali xD.

• Like 3
  • Thanks 2
  • Haha 5
Opublikowano

Ja uważam że ten co narzeka to niedorajda życiowa jest ale

Polak tak ma 

20 minut temu, Dastan napisał:

Kiedy GA wystawi cennik ? Co się wczoraj na skupie nasłuchałem o nieopłacalności produkcji i drogich nawozach to głowa boli, ponarzekali na rząd i powsiadali do nowych FYNDTÓW i Dżondyrów  jeszcze z folia na siedzeniach i pojechali xD.

• Like 2
Opublikowano
45 minut temu, Dastan napisał:

Kiedy się śmiać z tych głupot?

• Confused 2
Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Kiedy się śmiać z tych głupot?

Chyba nie wyczułeś ironi... Na zabawki kasa jest, ale jak trzeba kupić nawóz czy zapłacic podatki to płacz do rządu, że sie nie opłaca, a place u dilerów  maszyn wymiecione ze sprzętu? Siadać na starego Ursusa bez dżojstika, gps i rypac do rana w pocie czoła i kurzu.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v