Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

będzie to samo co na wiosnę dojdzie podwyżka i magiczna obniżka dotacją z limitu de minimis, tak że na 2023 każdy będzie miał po de minimis że nawet na zwrot akcyzy się nikt nie załapie

Opublikowano
25 minut temu, boo45 napisał:

za to zwiększam nawożenie organiczne.

Jak? Kilku już mówi, że nie kupi nawozów ale da więcej obornika? Skąd? Kupisz? Zazwyczaj sprzedawałeś a teraz nie sprzedasz? Bo wyprodukować więcej za bardzo nie idzie a i tak zawsze szło wszystko. 

• Like 1
Opublikowano
boo45 napisał:

będzie to samo co na wiosnę dojdzie podwyżka i magiczna obniżka dotacją z limitu de minimis, tak że na 2023 każdy będzie miał po de minimis że nawet na zwrot akcyzy się nikt nie załapie

ale bzdury piszesz zwrot akcyzy do paliwa nie jest z de minimis.

dofinansowanie do nawozów też nie jest de minimis limit de minimis to około 300 milionów euro na cały kraj, dopłaty do nawozów to 3,9 miliarda

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

coś będzie taniej rząd pokocha rolników .

tiaaaa, a rolnicy znowu uwierzą...

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

tiaaaa, a rolnicy znowu uwierzą...

Jak kto powie, że da za do darmo to uwierzą. Jak powie, że trzeba zapracować to powiedzą, że tak tylko garba da się dorobić. 

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

Nawozów nie zabraknie zrobi się żniwa będzie wiadomo co ile jest jak cena będzie a w tedy pomyślimy co by tu kupić idą wybory może coś będzie taniej rząd pokocha rolników .

Europa SIĘ SPRZEDAJE Ruskowi wiec wiele może być zmian .

Skąd bierzesz  te swoje ANALizy ?? 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 1.07.2022 o 22:48, yaroslaw napisał:

Wszedłem  tu  zobaczyć  czy  jakaś  promocja  na  nawóz  się  pojawiła  ale  przejrzałem  kilka  stron  i  chyba  kredyt  wezmę   bo  to tu widać  temat wiodący  a  życie  bez  kredytu  takie  monotonne 

to niestety prawda. Chyba nic tak nie motywuje do pracy jak kredyt , hehe.

• Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, Shaun napisał:

Skąd bierzesz  te swoje ANALizy ?? 

Bo mam oczy i widzę co się dzieje jaką durnotę wciskają  Polakom , świat wraca do normalności tylko nie w Polsce .

• Haha 1
Opublikowano
dzidzia202 napisał:

A wiecie wogole że grupa azoty większość fosforu, potasu zaopatruje się w kopalniach w Afryce. A embargo im na rękę bo cena do góry. 

Transport też 🤪 przynajmniej więcej kasy trafi do budżetu państwa na ich plusy

Opublikowano
Dnia 2.07.2022 o 14:46, Marl napisał:

Morawiecki kupił dwa typy obligacji: 3 letnie oparte o WIBOR i 4 letnie indeksowane inflacja ale w pierwszym roku sztywne 1.3% a dopiero potem stawka inflacji. Kupić każdemu wolno ale podobno te indeksowane inflacja nie każdy mógł kupić.

Mógł każdy. Co to za brednie? Nawet ja kupiłem jakiś czas temu i dokupiłem jeszcze w tym roku. 

Czteroletnie mają pierwszy rok stały ustalony % a dopiero od drugiego roku jest np 1% + inflacja. Wystarczy wejść przeczytać zamiast powtarzać bzdury i domysły. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Nintendo napisał:

Mógł każdy. Co to za brednie? Nawet ja kupiłem jakiś czas temu i dokupiłem jeszcze w tym roku. 

Czteroletnie mają pierwszy rok stały ustalony % a dopiero od drugiego roku jest np 1% + inflacja. Wystarczy wejść przeczytać zamiast powtarzać bzdury i domysły. 

W czym problem? Oprocentowanie napisałem zgodne z tabela, która potwierdzasz. Co do dostepności, to nie były " co dzień" w sprzedaży. spoko, wrzuć screna z zakupu z datą. To, ze Ty kupiłes nie oznacza, ze zawsze tak było. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Marl napisał:

W czym problem? Oprocentowanie napisałem zgodne z tabela, która potwierdzasz. Co do dostepności, to nie były " co dzień" w sprzedaży. spoko, wrzuć screna z zakupu z datą. To, ze Ty kupiłes nie oznacza, ze zawsze tak było. 

Pierwsze obligacje kupiłem dwa lata temu. Miałem brać jeszcze w tamtym roku, ale jakoś nie było mi po drodze do banku i wyszło ostatecznie że kupiłem w tym roku. (Obserwowałem w między czasie ich oprocentowanie) Cały czas byly dostępne bez problemu.  Kupiłem je w banku PKO BP. 

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano
3 minuty temu, Ceres2 napisał:

Saletra 34- 4300 zł

Saletrzak - 3800 zł

Brawo , nic tylko kupować , susza niszczy uprawy , rzepak już po 2900 zł zboże co dzień to tańsze , kogo oni chcą złapać na taki drogi nawóz , dopłaty trochę klienta przyciągnęły bo zboża też każdy liczył na ponad 1500 zł , rzepak łapał 5000 zł a dziś co z tego zostało , marne plony i tyle .

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Brawo , nic tylko kupować , susza niszczy uprawy , rzepak już po 2900 zł zboże co dzień to tańsze , kogo oni chcą złapać na taki drogi nawóz , dopłaty trochę klienta przyciągnęły bo zboża też każdy liczył na ponad 1500 zł , rzepak łapał 5000 zł a dziś co z tego zostało , marne plony i tyle .

A co ty chciales 2 tyg przed zniwami rekordowych cen? Co roku na zniwa cena za płody jest głodowa bo kredyciarze i ludzie bez magazynow i tak musza wypchnac.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, mds212 napisał:

A co ty chciales 2 tyg przed zniwami rekordowych cen? Co roku na zniwa cena za płody jest głodowa bo kredyciarze i ludzie bez magazynow i tak musza wypchnac.

Tylko co roku w żniwa azoty były najtańsze, a w tym jakoś nie chcą dołować, a i paliwo na górce

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Morawiecki przepraszam morawiecki kupił obligacje, niesamowite 😮

Ceny pszenicy i rzepaku przed żniwami spadają, niesamowite, co się dzieje 😮

Edytowane przez tracker
Opublikowano (edytowane)

Chwila przerwy co się dzieje .

Zwalczamy  inflację tak to dział tanio sprzedajemy drogo kupić tak to dział i trzeba powiedzieć że tak może być na kilka lat .

Saletra 3,5 tyś a pszenica i rzepak ile komu się spodoba tyle da .

33 minuty temu, mds212 napisał:

Na bieżące  wydatki też trzeba 80 % gospodarstw nie ma odłożonego kapitału by tylko z niego żyć .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

Tylko co roku w żniwa azoty były najtańsze, a w tym jakoś nie chcą dołować, a i paliwo na górce

Obserwujac cene gazu to moze one sa najtansze.

I teraz juz tylko do gory.

• Thanks 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v