Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, rocknrollnik1 napisał:

nie chcę się czepiać , ale...

No co Ci poradzę, że cennik i warunki są, a towaru nie ma jak za komuny. :D Pablo się czepiał, że nie wiadomo za ile by przywieźli itd., ale warunki EWENTUALNEJ sprzedaży są jasne. To państwowa firma więc raczej reguł się trzymają i nie ma ukrytych opłat jak w Januszexach.

13 minut temu, Damianek20 napisał:

Słyszałem w radiu dziwna rozmowę minister Moskwy i byłego ministra na tym stanowisku który jasno stwierdził że ona kłamie a zapasy gazu są na max 50 proc i jazda zacznie się dopiero jesienią wtedy ludzie zobaczą braki i kryzys. 

No ciekawie to zabrzmiało i może się okazać że saletra w tym roku za 3 tys to może być strzał w 10 jak jej zakup w ubiegłym w żniw .

Gdyby azoty miały tanieć, to nie kisiliby towaru... Jutro w Agrobiznesie Heniek będzie piał, że Agrochem oferuje najtańsze nawozy w Europie, tyle że nie można ich kupić. ;) 

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano
25 minut temu, Tomek90 napisał:

W żniwa zawsze było tanio. 

Tyle że  w te żniwa tanio to za zboże, a reszta ? Oby się jeszcze nie okazało że zboża będziemy magazynować nie Tyle aby nie sprzedać za bezcen a dlatego że nie ma komu go kupić.

16 minut temu, Damianek20 napisał:

Słyszałem w radiu dziwna rozmowę minister Moskwy i byłego ministra na tym stanowisku który jasno stwierdził że ona kłamie a zapasy gazu są na max 50 proc i jazda zacznie się dopiero jesienią wtedy ludzie zobaczą braki i kryzys. 

No ciekawie to zabrzmiało i może się okazać że saletra w tym roku za 3 tys to może być strzał w 10 jak jej zakup w ubiegłym w żniw .

Noo, nawet tej saletry miało zbraknąć już tej wiosny I odziwo wszędzie była dostępna 🤔

28 minut temu, przemek28_28 napisał:

A gdzie tam. Teraz w mojej okolicy ktoś roznosi ulotki po 2500 za hektar dzierżawy bez względu na klase

Oddam choćby dziś🙋‍♂️

Opublikowano

No trudno powiedzieć co oni planują. Zabraknąć może nie zabraknie a jaka będzie cena na wiosnę . O ile jeszcze uda się wszystko zebrać, rzepaki zaczynają lipnie wyglądać, zboża to samo a nawet po te 3 tys to nie mała kasa kupić nawóz 

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Popatrz co w cenach pszenicy się dzieje🤦‍♂️ pszenica że wschodu już po 600zł do nas oferty spływają ponoć.

Ja dostałem ofertę za 300 zł, przekaż dalej... 

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, przemek28_28 napisał:

800kg saletry?????

Na ha?

Co w tym niesamowitego? Jak masz dobre klasy ziemi i zbierasz zawsze koło 4 t z ha rzepaku to warto tyle dać, choć nie ukrywam  ze w tym roku dałem mniej bo 2x 300kg i widać że za mało. 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, VonVegans napisał:

Już mówiłem ponad miesiąc temu że Putin wybierze się z misją humanitarna do Kaliningradu.

Suwałki teraz  będą sławne na cały świat już 2 kraje wkraczają do gry robi się cieplej a Putek patrzy na przesmyk .

Nawozy jak zwykle załadują rolnika w h*ja jak zwykle nawciskają kitu a rolnik  łyknie jak małpa kit .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, FarmerDyzio napisał:

galan Ty się tutaj marnujesz.

Przesmyk suwalski na ustach świata. Dwa kraje wchodzą do gry .

Rosja coraz śmielej grozi krajom bałtyckim, w tym ostatnio Litwie i Estonii. To prawdziwy test dla NATO. – To kwestia być albo nie być tej organizacji – mówi Onetowi Bartosz Chmielewski z Ośrodka Studiów Wschodnich. W tle pojawia się tzw. przesmyk suwalski, niewielki obszar na terenie Polski, który natowskim planistom spędza sen z powiek.

Przesmyk suwalski. Dwa kraje wchodzą do gry

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, gustaww napisał:

Co w tym niesamowitego? Jak masz dobre klasy ziemi i zbierasz zawsze koło 4 t z ha rzepaku to warto tyle dać, choć nie ukrywam  ze w tym roku dałem mniej bo 2x 300kg i widać że za mało. 

Nie wiem, nie siałem nigdy tyle co Ty. Ja daje około 600 kg ale do tego siarka i magnez i głodu nie widziałem.

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, galan99 napisał:

Suwałki teraz  będą sławne na cały świat już 2 kraje wkraczają do gry robi się cieplej a Putek patrzy na przesmyk .

Nawozy jak zwykle załadują rolnika w h*ja jak zwykle nawciskają kitu a rolnik  łyknie jak małpa kit .

Suwałki to centrum zadupia ale tak militarnie to teren ciężki do opanowania- góry, jęziora, rzeki, bagna, doliny. A tamtejsza  jednostka wojskowa to śmiech na sali.

Opublikowano
18 godzin temu, slavik80 napisał:

Stosujesz kolego od nich nawozy? Jak to Tobie to wychodzi? Mniejsze dawki dajesz czy poprostu plon jest lepszy.

Ja zwykle stosowałem fosforan ok 150kg/ ha amonu i sól potasową ok 200kg/ha pod oziminy - rzepak i pszenicę,teraz myślę dać 350-400kg polifoiski6 na ha , strasznie drogo to wychodzi.mysle nad obniżeniem do 200-250kg/ha.

Ekwiwalent polifoski6 w timac Agro co jest ? I jaki koszty na ha?

Jesienią kupiłem pod kukurydze ale wtedy cena była coś ponad 3200. Brałem na próbę żeby zobaczyć co to jest warte. Jesli chodzi o sam sklad to nie ma szalu i gdyby nie to że mam obornik to chyba bym odpuścił ten nawoz. Natomiast sama kuku na ta chwilę wygląda ładnie nawet bardzo ale nie ma większej różnicy między nawozeniem ich nawozem A tradycyjnie polidap. Zobaczymy co będzie w kolbie.  

Opublikowano
1 godzinę temu, gustaww napisał:

Zbieram 4-4,5 tony rzepaku na średnich glebach i nigdy nie przekraczałem 180-190kg/N na ha. Więc nie rozumiem  twojego nawożenia.

Opublikowano
9 godzin temu, przemek28_28 napisał:

A gdzie tam. Teraz w mojej okolicy ktoś roznosi ulotki po 2500 za hektar dzierżawy bez względu na klase

U mnie gościu dał 5ton pszenicy agencji za dzierżawę, takich to powinni wykluczać ze wszystkich dopłata i jeszcze obciązyc podatkami jak każdą firmę skoro tyle płacą. 

• Like 2
Opublikowano
przemek28_28 napisał:

5 minut temu, tommy66692 napisał:

Myślę że skończą się głupie stawki za dzierżawę 

dawaj go do mnie bardzo chętnie bym puścił

• Like 1
Opublikowano

Zamawiał ktoś wapno z nordkalku standardcal? Podobno mocno do góry poszło

Opublikowano
1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Nie wiem, nie siałem nigdy tyle co Ty. Ja daje około 600 kg ale do tego siarka i magnez i głodu nie widziałem.

Ja nie potrzebuje magnezu bo wszędzie mam b. wysokie zawartości, Ph w granicach 5.5 do 6.5 , Na jesieni azotu nie daję a z tego co tu piszą ludziska to sypią  saletrzak na jesieni na rzepak a na ścierń RSM więc sumując to na jedno wychodzi. Słoma zawsze zostaje, obornik co 4 lata na tą samą działkę. Pszenica po rzepaku jest fajna ale rekordów nie mam, na pszenicę nigdy nie dałem więcej jak 2x 200kg.

Rozumiem że liczysz cały azot od zasiewu do zbioru?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v