Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Rura ci mięknie? Przykro mi bardzo. Widzę, że frustracja w twoim przypadku daje znać o sobie i tu przylazłeś szczęścia szukać. CO miałem napisać o osadach to napisałem reszta kto co na pole zawiózł mnie nie interesuje.

Nie skończyłeś o państwowych pieniądzach wiec co mieszasz w to osady 

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, PAN88 napisał:

jaki naród taka władza, jedni czekają 500+, inni 13 i14, a chłopy to suszowgo to ch wie czego jeszcze no to dostają

tylko czy wyborcy pisu czy po czy psl jeden ch.... dalej będzie tak samo, 

od razu zaraz zakaz uboju rytualnego, dopłaty w czerwcu wypłacą 

tu ich trzeba by było  od radnego gminnego po posła wymienić i to wszystkich dosłownie, wprowadzić ludzi którzy szlachetnych honorowych którzy marzą o silnej Polsce ale czy światowe mocarstwa by na to pozwoliły wątpie

Drudzy na doplaty i kolejny prow. :D

Opublikowano
1 godzinę temu, mds212 napisał:

Te weganskie lewaki nawet trawe zezrą :D

W czasach o których pisał  Strongman to nawet nie lewaki, ale przykładne chłopskie katolicy żywili się jak dzisiejsi trawożercy. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, kulczer napisał:

Jak tam wyznawcy PiSu? Cieszycie się jak Brudna Pała was rżnęła na paliwie od lutego a teraz udaje wielmożnego łaskawcę?

A może myślicie że z nawozami będzie tak samo jak z paliwem? Nie nie będzie. Ceny brutto z Vatem u mnie na wsi na składzie

mocznik 4560 zł/t

saletra 4150 zł/t

saletrzak 3880 zł/t

polifoska 6 4970 zł/t

polifoska 8 5000 zł/t

No i jak tam czekacie na obniżki czy kupujecie?

Ale Cię tam ładuja ,pisowcy z tymi cenami nawozów. Chyba nie siadasz cały dzień 😂 

Edytowane przez Paramonov
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

CHEMIROL DOLNY SLASK 3240 NETTO RSM 32. Agrochem kiedy publikuje nowy cennik? Ludzie coraz bardziej kumaci z cenami nawozów i grają na przetrzymanie a gaz idzie ku ziemi...  Zaraz będą robić zatory z dostawami aby STARY  wypchać, tylko czy zagranica nie spuści pierwsza ceny bo francja jedzie z nawozem chyba w styczniu i czym bliżej polski to będzie juz posiane do marca...

Kilka lat temu miałem tańszy rsm z niemiec chyba o 50 zl tylko nie pamiętam jaki rok...

Edytowane przez mtz55
Opublikowano

Agrochem opublikował cennik 22.12.22 wiec nie szybko zobaczymy nowy. Jakby gaz poszedł na 240 euro to pewnie zaraz by dali nowy cennik ale jak poleciało w dół to czekają. Presją dużej zimy narazie jest odroczona, za 1.5.miesiaca już w zachodniej Polsce będą siać azot pod rzepak. GA i Anwil nadal myślą, że powtórzy się sierpien 2022 i będą sprzedawac wielkie ilości saletry w cenie 4400zl/t, rozmawiałem wtedy z "naganiaczem" z firm nawozowych i mówił, że schodzi wszystko...

Opublikowano

A mzoe tak mowil zeby wzbudzic poploch i wywolac efekt stada. Bo przeciez jakby powiedzialz e ludzie nie kupuja to Ty tez zbys sie zastanowil ze mzoe jednak nie warto teraz i lepiej poczzekac.

• Like 1
Opublikowano

Firmy produkujące nawozy i pośrednicy tak się przyzwyczaiły do bajońskich zysków w krótkim czasie, że teraz ciężko będzie ich od tego odzwyczaić, faktycznie ludzie muszą nie mieć pieniędzy na nawozy i mały popyt, inaczej nie widzę by szybko coś się zmieniło.

Opublikowano
8 minut temu, Jurniczek napisał:

Ja nie mam deka N i jest mi to obojętne czy kupie czy nie

Czyli nie żyjesz z rolnictwo , to Twoje hobby

Opublikowano

ale jak chcieli wstrzyma. produkcję nawozów gdy gaz był bardzo drogi bo było to bez sensu żeby produkować po tej cenie i sprzedawanie saletry później po 4.5k toście płakali że GA wsytzymuje produkcję. to teraz musicie ten drogi nawóz kupić i wtedy będzie tańszy

• Like 1
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v