Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Pitraszek napisał:

a jak by nie taniało to kupię mocznik z importu

to się pospiesz z kupnem bo to el dorado długo nie potrwa, cło na import  nawozów z poza unii (- z wyjątkiem Rosji i Białorusi) jest zawieszone na krótko, krócej niż pierwotnie planowano a głębokie zaniepokojenie, wręcz oburzenie wyraził europejski związek producentów nawozów.

Opublikowano
EmilPlayP napisał:

8 godzin temu, Marl napisał:

Oglądał ktoś wyklad Cerazego Wincenciaka, w niedzielę miał mówić o swoich prognozach cen nawozów, rzepaku, kuku i pszenicy. Może ktoś napisać?

Oglądałem, ostatnio tylko o zbożach było i to takie wróżenie z fusów bo sam mówi, że to tylko jego zdaniem. Ogólnie wywnioskowałem, że jeśli pójdą ceny w górę to Kwiecień/Maj. Nawozy to wieloskładnikowe oraz samo P i K nie ma za bardzo co liczyć na jakieś obnizki, ale za to na azoty mogą być jeszcze delikatne korekty w dół. 

Ok, dzięki. Mam jeszcze do zakupu trochę mocznika pod kukurydzę, poczekam jeszcze trochę. Zobaczymy jak z vatem w przyszłym roku, jak zmieni się cena. Ja vatowiec więc zaryzykuje.

Opublikowano

Nie śledzę cen zbóż za bardzo bo co miałem na sprzedaż to poszło prosto z kombajnu i od razu nawozy kupiłem tzn jakieś 70%, ceny nawozów w sumie takie same były i są jeśli chodzi o saletrzak - kupiony po 3400, kizeryt po 1980. W Grudniu do kupiłem npk import 7-19-29 i KK. Na tym koniec zakupów. Póki co to wygrali Ci co sprzedali w Październiku, bo u można było złapać cenę nawet pod 1800 ale kto wiedział, że to tak szybko jeb... Z drugiej strony łatwo obok stanąć i powiedzieć aby poczekać.

• Like 2
Opublikowano
14 godzin temu, Kobi napisał:

Saletra amonowa Anvistar 3700 saletrzak 3300 Superfosfat prosty 1760 sól potasowa 4330

W jakiej cenie jest siarczan potasu ? Bo mi krzyknęli 6 tys.

Kalisop przed świętami z agroloku 4400. Z dwa tygodnie wcześniej było koło 4100-4200.

Opublikowano

Cezary to jest fachowiec . Pszenica jęczmień owies rzepak groch bobik słonecznik soja buraki kukurydza trawy . Kazda uprawa w małym palcu. Analiza rynku i prognoza cen zbóż nawozów ? Dla niego nie ma rzeczy niemożliwych 

Opublikowano

Fachowcem to może i jest ale od upraw. Natomiast od przewidywania cen nie... bo nikt tego nie wie, nawet jasnowidze. Kupiłem już nawóz na przyszły sezon bo każdy sprzedawca mówi że wraca vat od stycznia i na bank ceny w górę o ten właśnie vat. Także jeżeli ktoś się łudzi że cena na wiosnę spadnie poniżej 3 tyś to jest w błędzie to akurat każdy bez wróżenia powinien wiedzieć bo jak podniosą 300zł na tonie od stycznia a w marcu zejdą nawet o 400zł to i tak na to samo wyjdzie...

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

to się pospiesz z kupnem bo to el dorado długo nie potrwa, cło na import  nawozów z poza unii (- z wyjątkiem Rosji i Białorusi) jest zawieszone na krótko, krócej niż pierwotnie planowano a głębokie zaniepokojenie, wręcz oburzenie wyraził europejski związek producentów nawozów.

Cło jest zawieszone na 6 miesięcy więc spokojnie zdąży kupić, a ty oamieszasz się po raz kolejny i na twoje następne posty każdy będzie patrzył conajwyzej z politowaniem jak na galana

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Ja już temat ceny nawozów mam za sobą. Nawóz zamówiony opłacony czekam na dostawę. Szukałem po całej Polsce a dogadałem się z lokalnym sprzedającym.

Saletra 3610zl przy 10t i mocznik import 3650zl przy 14t.

Jarek podeślij na priv namiar na sprzedającego bo ceny bardzo dobre 

Opublikowano

Przy dzisiejszej cenie gazu nawozy azotowe powinny być tańsze niż w czerwcu. I mimo że gaz prawdopodobnie i tak nie jest kupowany po wartościach giełdowych to ruchy giełdowe w odniesieniu do cen nawozów są widoczne gdy gaz drożeje...

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Mateusz1q napisał:

Cło jest zawieszone na 6 miesięcy więc spokojnie zdąży kupić, a ty oamieszasz się po raz kolejny i na twoje następne posty każdy będzie patrzył conajwyzej z politowaniem jak na galana

Czym się ośmieszyłem? samcu owcy,półanalfabeto

Opublikowano
1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

Teraz będą argumentować wyższymi płacami czy wyższą cenę za energię mimo że wcześniej mówili że 80%to ceny gazu 

Jak ludzie kupują to nie spadnie. Jedynie import obniżyć może ceny, ale tu już nasu zaczynają problemy robić. Dziś znajomy przewoznik mówił mi że na Białorusi kolejka ciężarówek z nawozami, celnicy mocno utrudniają szybki wjazd towaru. Także sraczka jest wśród naszych producentów.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, MalyRolnik18 napisał:

Fachowcem to może i jest ale od upraw. Natomiast od przewidywania cen nie... bo nikt tego nie wie, nawet jasnowidze. Kupiłem już nawóz na przyszły sezon bo każdy sprzedawca mówi że wraca vat od stycznia i na bank ceny w górę o ten właśnie vat. Także jeżeli ktoś się łudzi że cena na wiosnę spadnie poniżej 3 tyś to jest w błędzie to akurat każdy bez wróżenia powinien wiedzieć bo jak podniosą 300zł na tonie od stycznia a w marcu zejdą nawet o 400zł to i tak na to samo wyjdzie...

Czyli kupiłeś nawóz co będziesz siał po  żniwach 

1 godzinę temu, seba836 napisał:

Ile u was saletra netto kosztuje ?

3690 detal

U mnie RSM 32 -3410 , a wy piszecie że poniżej  3000

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

Anvistar Saletra ANWIL - 3605zl Zaksan 33,5 - 3685 zl AS 21 MACRO - 2360 zl AS 21 SELECT - 2445 zl AS 21 KRYSTALICZNY - 2300zl Mocznik gran - 3495 zl Mocznik gran z inhibitorem - 3895 zl Pulan Macro - 3615 zl Saletrosan 26- 3480 zl Saletrosan 30 - 3570 zl Dzisiejsza oferta

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Dojechał siarczan magnezu siedmiowodny Caldena.

62,5zł/25kg

Edytowane przez Agrest
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v