Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

no urosło, żeby zapłacić za kombajn ;) Nie ma co się oszukiwać jak nie nawieziesz to i nie zbierzesz

Nawiozłem pół, zebrałem to samo, a nawet lepiej bo podpasowało z opadami. Ot mecyja

Opublikowano
12 godzin temu, Rokas napisał:

Wielkopolska przy całych autach. Cena z dzisiaj dzwoniłem

RSM 32-3240

Polifoska 6 -4245

Saletra 34 3590

Saletrzak salmag canvil 3200

Mocznik Polski 4090

tel. 885331669

Przy tej cenie mocznik bez konkurencji

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

widocznie robisz coś źle. może pH słabe. może pk brak. no i co to znaczy pół. zawsze dawałeś 90 azotu teraz dałeś 45. Czy może zawsze 200 a teraz 100

Masz rację, robię coś źle dlatego że do tej pory sypalem za dużo... Do zeszłego roku nawet pod owies po ziemniakach na oborniku szło 120-150kg polifoski... nie znam się, ale takie pomyłki mi się podobają jak na pół nawozu rośnie to samo 😂 na dniach powinny przyjść wyniki to się zobaczy czy coś zubożało... a Ty ładuj dalej oporowo bo jutubery mówią żeby nie ograniczać 😁

Edytowane przez pedro2
  • Haha 1
Opublikowano

jak jesteś taki człowiek sukcesu to jeszcze bydłu ujmij pół dawki. Na pewno będą rosły tak samo, a przy Twojej fantazji może i lepiej. Żeby mieć rzetelny wynik to powinieneś zrobić pół pola że zmniejszona dawka a pół z pełnym nawożeniem. A nie porównujesx rok do roku ;) Zrozumiano?

• Like 4
Opublikowano

jak dasz bykowi kiszonki i paszy do żłobu to rośnie żre   leży i sra

byk na łące musi się starać szuka robi większy brzuch więcej żre silniejszy zdrowszy i  wcale nie musi być lżejszy od tego 1  itd

podobnie ze zbożem mniej nawożone robi lepszy korzeń , wydziela kwasy korzeniowe które dostarczają mu dostępnych składników których badania gleb nie widzą  . mocniejszy korzeń jest również  pomocny w suszy i normalne że jak dłuższy to więcej znajdzie

Opublikowano
20 minut temu, FarmerDyzio napisał:

jak jesteś taki człowiek sukcesu to jeszcze bydłu ujmij pół dawki. Na pewno będą rosły tak samo, a przy Twojej fantazji może i lepiej. Żeby mieć rzetelny wynik to powinieneś zrobić pół pola że zmniejszona dawka a pół z pełnym nawożeniem. A nie porównujesx rok do roku ;) Zrozumiano?

Idź suafka ortografi ucz, a nie mnie gospodarzenia 😁 mi w kieszeni się zgadza i to najważniejsze 💪

Opublikowano

wszystko zależy od tego jak się dbało wcześniej i jakie plony sie zakłada, jeden rolnik prowadzi produkcje bardziej intensywną fungicydy itp. wiec musi więcej dać nawozu  żeby mu urosło. Przede wszystkim trzeba zbadać zasobności gleby a potem sypać a nie gdy strzela sie na oko. Poza tym 30 t obornika to 0,5T POLIFOSKI 

• Like 1
Opublikowano

Jak dopier**li ci susza , skwar ze 3 tyg . To ci urosną oczy że h*ja będzie z plonu a koszta zostali poniesione .

wszystko zależy od tego jak się dbało wcześniej i jakie plony sie zakłada, jeden rolnik prowadzi produkcje bardziej intensywną fungicydy itp. wiec musi więcej dać nawozu  żeby mu urosło.

• Like 1
Opublikowano

Dziś pytałem Mazowieckie zachód saletra 3780-3990

Saletrza 3480-3600

Saletrosan 26 - 3750-3780

Polifoska 6 - 4420-4500

Lubofos 4-12-12 - 3000-3100

Kiseryt na zamówienie 2050 

Opublikowano
46 minut temu, RolAnonim napisał:

wszystko zależy od tego jak się dbało wcześniej i jakie plony sie zakłada, jeden rolnik prowadzi produkcje bardziej intensywną fungicydy itp. wiec musi więcej dać nawozu  żeby mu urosło. Przede wszystkim trzeba zbadać zasobności gleby a potem sypać a nie gdy strzela sie na oko. Poza tym 30 t obornika to 0,5T POLIFOSKI 

Dokładnie. A jak ma się 50% zapuszczonych dzierżaw to bida. Ojciec nie żałował PK, ja też. Teraz wychodzi. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v