Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@rolnik039Konkretnie to 10 tys ha[Polska] na sezon jest brane ok 2 tys t nawozów, cos z tego idzie jeszcze za Bug

27 minut temu, jan88 napisał:

z kim ta umowa podpisana ?

z  regionalnym przedstawicielem zakładów Azotowych

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Kuleje w dużej mierze z winy rządu. Dolar na wiosnę był po 4 zł a ropa po 140 dolców baryłka i było taniej. Teraz ropa poniżej 100 dolców a dolar 4,8. Czyli 140 x 4 daje 560 a było 100 razy 4,8 daje 480. Czyli na wiosnę jak baryłka kosztowała w przybliżeniu 560 zł paliwo na stacji było po 7 - 7,5 nawet i poniżej 7. Teraz jak baryłka kosztuje 480 zł paliwo jest po ponad 8. Pis dlatego ma takie poparcie, że większość jego wyborców to idioci, którzy nawet prostych działań matematycznych nie potrafią przeprowadzić. Z nawozami i prądem czy gazem was tak samo dymają.

Dobrze piszesz , ale trzeba dodać że ty też się dajesz dymać , bo jak dawali nawozowe to też rękę po socjal wyciągnołeś , i zadowolony byłeś że dali 

Opublikowano
9 godzin temu, Desperado napisał:

Ty masz 10 tys ha.?   xD

Członek rodziny jest zarządcą w jednym z gospodarstw wchodzącego w skład całości,  ja jestem biednym żuczkiem gospodarującym na kilkanaście ha

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, mysza103 napisał:

Dobrze piszesz , ale trzeba dodać że ty też się dajesz dymać , bo jak dawali nawozowe to też rękę po socjal wyciągnołeś , i zadowolony byłeś że dali 

A no wyciągnąłem. Płacę tyle podatków na ten burdel, ze jak by mnie zwolnili z nich i z zusu to bym nie wyciągał. A za zus to bym jeszcze emerytury rodzicom popłacił i by mi zostało. Niestety producenci nawozów czy paliw czy prądu to w zasadzie monopol. Jak masz mało ziemi nie masz wyjścia. Tylko jest taka różnica, że ja tych dymających na siebie nie ściągałem i na nich nie głosowałem bo wiedziałem czym to pachnie. Bardziej wydymani są ci co na tę ponoć pro wiejską partię jaką się mienił pis głosowali.

• Like 5
Opublikowano (edytowane)

Tylko co ciekawe z kim by się nie rozmawiało u nas na wschodzie czyli bardziej południe Podlasia to nikt nie głosował a ciągle pokazuje ten ich podział że wschód ich 🤔 

Edytowane przez Roki212
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Wielu zaczyna się wstydzić, że głosowało. Bo wstydzą się jak bardzo dali się oszukać i wkurwu tych co nie głosowali a co cierpią teraz razem z tymi co głosowali. Ja też południe Podlasia.

Kaczyński wam zabierze a potem może coś da. A potem kitują, że ropa droga bo dolar drogi.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, hubertuss napisał:

Ja też południe Podlasia.

Wiem okolice Siemiatycz, ja okolice Kleszczel więc rzut beretem  😉

U nas jako powiat po wynikach to ani Duda ani tam pis nie byli na pierwszym miejscu, reszta wiadomo na kogo głosowało 

Edytowane przez Roki212
Opublikowano

Nikt ze wschodu nie głosował a 90-80% poparcia mieli. Lepiej niech się opamiętają ludzie ostatni dzwonek. W Wielkiej Brytanii ostania premier 45 dni tylko u nas dobrobyt i wybawicielem trwają i zaklinają rzeczywistość. Jak jest źle to nikt u sterów długo się nie utrzyma a u nas na odwrót. Jeszcze ten minister propagandy chce żeby przyszłe pokolenia uczyły się tylko religii a poziom edukacji jest taki jak udział w budżecie...40mld 500+ edukacja i szkolnictwo wyższe 28 mld śmiech na sali, w 2018 było 25 mld bida z nędza a gdzie wzrost inflacji...takich wyborców władzy trzeba

Opublikowano

były lata ze i w polsce premier zmieniał się co miesiąc , sam Pawlak był kilka razy premierem .

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

A no wyciągnąłem. Płacę tyle podatków na ten burdel, ze jak by mnie zwolnili z nich i z zusu to bym nie wyciągał. A za zus to bym jeszcze emerytury rodzicom popłacił i by mi zostało.

Bóg by Ci zrobił psikusa i kazał do 100 lat zyć by oszczednosci zabraklo , 

• Haha 1
Opublikowano

Pani Daria Studzińska ( rzecznik prasowy ANWIL ) napisała na Twitter, ze zaktualizowany cenni trafił do dystrybutorów. Rzecz się działa 20 pażdziernika. 

Narazie nikt go nie udostepnił dla rolników, Anwil na swojej stronie nie zamieścił.

Opublikowano

Polakowi stałe będzie źle nawet deszcz jest za mokry. Dają źle, nie dają też źle.myślicie że jak wejdzie Idiota Tusk to się poprawi i manna z nieba poleci. Polak jak ma biedę to mu pasuje a jak ma za dobrze to nic nie pasuje.

• Thanks 1
Opublikowano
43 minuty temu, tomhim1 napisał:

Polakowi stałe będzie źle nawet deszcz jest za mokry. Dają źle, nie dają też źle.myślicie że jak wejdzie Idiota Tusk to się poprawi i manna z nieba poleci. Polak jak ma biedę to mu pasuje a jak ma za dobrze to nic nie pasuje.

No nie poleci. Obecni idioci tak wydrenowali kasę, że trzeba będzie spłacać ten bal obecny. Zadłużenie poza budżetem to już 422 mld którego roczna obsługa np odsetki kosztuj nas około 66 mld. A jest jeszcze co roczna dziura budżetowa itd.

2 godziny temu, Dziad932 napisał:

@NowyRolnik2  nie przeszkadzaj 😅, tu temat polityczny ...🙆‍♂️

Tego nie rozdzielisz. Nawozy gaz prąd paliwo to wszystko państwo trzyma w łapie. Tłumaczy się ludziom, że tych firm nie można sprzedać (państwo musi mieć kontrolę) bo gwarantują nam bezpieczeństwo. A tym czasem każda z nich wali ceny jakie chce. Tauron od tak sobie wypowiada ludziom umowy na gaz. Orlen wali ceny z czapy to samo Azoty. Te firmy działają jak każda prywatna na wolnym rynku a bezpieczeństwo to gwarantują partyjnym nominatom. Tymi wszystkim firmami zarządzają pisowscy nominaci i w dużej mierze oni odpowiadają za to co się dzieje na rynkach. I wam niektórym niewygodnie się to czyta bo okazuje się, że głosując na pis jako partię pro wiejską głosowaliście za drogimi nawozami prądem czy paliwem. A obiecywali wam zdaje się coś innego.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Rządzi PiS to są ich ludzie a jak rządziło PO to byli ich ludzie nie wiem co w tym dziwnego. A to jesteś zwolennikiem sprzedać wszystko Niemcowi ,Francuzowi i ruskowi? I być na ich łasce! Nie mówię że ten rząd idealny ale patrząc na tych wszystkich złodziei,kłamczuchów i łapówkarzy to jest lepsze zło.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

A co to za różnica komu sprzedasz jak teraz Polak doi Polaka. Co my mamy z tego, że to państwowe. Tylko banda durni na tym się pasie i tyle. Za po tak ceny nie wariowały. Ja wiem sytuacja na świecie ale ten rząd dokłada swoje w dojeniu obywatela co pokazałem na przykładzie paliwa stronę czy dwie temu. Jakie to mniejsze zło. Jak to najgorsze zło jakie rządziło do tej pory.

Po ma swoje za uszami i to całkiem nie mało. Ale takiego bajzlu nie było. Nie było uzależniania kraju od ruskich na taką skale nie było psucia wszystkiego nie było nakładania nowych podatków i golenia ludzi. No i nie było takiej bandy złodziej w tych spółkach co to niby sa państwowe a golą nas nie gorzej jak te niemieckie czy francuskie.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 2
Opublikowano
9 minut temu, tomhim1 napisał:

Rządzi PiS to są ich ludzie a jak rządziło PO to byli ich ludzie nie wiem co w tym dziwnego. A to jesteś zwolennikiem sprzedać wszystko Niemcowi ,Francuzowi i ruskowi? I być na ich łasce! Nie mówię że ten rząd idealny ale patrząc na tych wszystkich złodziei,kłamczuchów i łapówkarzy to jest lepsze zło.

A przypadkiem Moravetzki nie był doradcą Tuska i jeszcze kilku z platformy nie są teraz w pisie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v