Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, SawekBraczyk napisał:

Szklana kula potrzebna 😁

ch*ja da ta kula…

nawet wróżbita Maciej w reklamie nie wie co będzie🤣🤣🤣🤣🤣🤣

14 minut temu, farmerss34 napisał:

ja zrobiłem próby azotanowe i wyszło  ,że zasobności bardzo wysokie ... czyżbym był szczęśliwcem i nie muszę  w tym sezonie kupić azotu😀

Napewno. Ja co 2-3 lata daje obornik, wpada pomiot ptasi i w tym roku poszedł rzepak bez azotu. Właśnie zaczal robic sie blady. 

Opublikowano
30 minut temu, farmerss34 napisał:

ja zrobiłem próby azotanowe i wyszło  ,że zasobności bardzo wysokie ... czyżbym był szczęśliwcem i nie muszę  w tym sezonie kupić azotu😀

I kiedy je zrobiłeś teraz, to masz bardzo wiarygodny wynik, TY wiesz kiedy takie coś się robi i jak , nie sądze, albo jaja sobie robisz

Opublikowano

Ja co 3 lata robie próby, w ciemno to na randke można iść , ale też ryzykowne

Opublikowano
2 godziny temu, SawekBraczyk napisał:

Od którego roku chca zakazać ? Tez słyszałem tylko i widać jak wycofują środki i chemie to dwa lata i nic nie będzie . Niby ze bardziej w biologiczne środki chca by szli . 

Biologiczne też będą zakazane. Jak wprowadza plan timermansa nad którym będą niedługo głosować. Także chyba najwyższa pora się obudzić i odejść z uni 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, miwigos napisał:

I kiedy je zrobiłeś teraz, to masz bardzo wiarygodny wynik, TY wiesz kiedy takie coś się robi i jak , nie sądze, albo jaja sobie robisz

próby pobierali sami z OSCH dwa tygodnie temu przed samym siewem , raczej powtórzę je przed pierwszą dawką N , po konsultacjach  na pewno  i tak  będę siał N . dla mnie te badania  trochę ciekawość i daje coś do myślenia 

Opublikowano
39 minut temu, przemek28_28 napisał:

ch*ja da ta kula…

nawet wróżbita Maciej w reklamie nie wie co będzie🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Napewno. Ja co 2-3 lata daje obornik, wpada pomiot ptasi i w tym roku poszedł rzepak bez azotu. Właśnie zaczal robic sie blady. 

Ja na polu którym mam obecnie rzepak sialem od kilkunastu lat przemiennie kukurydza- pszenica i zawsze pod kukurydzę sporo obornika. Teraz poszedł rzepak 250 kg Poli 6 i dolistnie 6 kg mocznika 3,5 odżywki 12-12-36 , 1 litr P+Si oraz po 0,5l molibdenu i manganu. I na drugi dzień 2 l boru i rzepak pokazuje miejscami jeszcze braki  przebarwienia kolorowe 

Opublikowano

znalazlem w szpargalach wyniki badan gleby ktore ojciec robil w 83 r-porownalem z tymi ktore robilem niedawno-tyle ton nawozo wysiane przez lata i niewiele sie zmienilo 😂,

jak wynika z badan oschr wiekszosc gleb u prawdziwych rolnikow ma zapas p i k na lata .

8 minut temu, VonVegans napisał:

Nawozy będą po 3 tak samo jak węgiel po 2.

ja kupilem wegiel po 1 to n powinien byc po 1,5 ??

najwiekszym problemem w nawozeniu nie jest jego cena tylko brak wody, zakwaszenie i brak zycia bilogicznego w glebie, do tego niska jakosc gleby i mozna sypac tonami i nic z tego .

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, farmerss34 napisał:

próby pobierali sami z OSCH dwa tygodnie temu przed samym siewem , raczej powtórzę je przed pierwszą dawką N , po konsultacjach  na pewno  i tak  będę siał N . dla mnie te badania  trochę ciekawość i daje coś do myślenia 

Na azot próby robi się wczesną wiosną kolego

Opublikowano
8 godzin temu, SawekBraczyk napisał:

Kurczę wszystkiego jak zakaz zrobia to lipa na całego jak uj . 

Zależy jaką będzie nasza reakcja . Jeżeli zrobi się zadymę i pojedzie po timermansa i wojtka rudego to coś podziała a jak każdy głowę schowa w piasek to ukraiński rząd nie pomoże. Sami widzicie że oni sprowadza wszystko z Ukrainy. Taki zakaz dla Polski byłby idealny. Samo procedowanie ograniczeń o połowę środków przy jednoczesnym sprowadzaniu syfu z UA powinno wywołać wściekłość i zmasowana akcje blokowania przejść 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Damianek20 napisał:

Biologiczne też będą zakazane. Jak wprowadza plan timermansa nad którym będą niedługo głosować. Także chyba najwyższa pora się obudzić i odejść z uni 

Polska sama była by zasłaba , moze gdyby nasz kraj był winnej lokalizacji z dala od rosji i Niemiec to tak , jest jeszcze opcja połączenia się  z  Ukrainą to wtedy 80 mln ludzi cos by znaczyło w geopolityce , na razie byciu w Uni zyskujemy 

Edytowane przez jarecki
  • Confused 1
Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał:

Polska sama była by zasłaba , moze gdyby nasz kraj był winnej lokalizacji z dala od rosji i Niemiec to tak , jest jeszcze opcja połączenia się  z  Ukrainą to wtedy 80 mln ludzi cos by znaczyło w geopolityce , na razie byciu w Uni zyskujemy 

No chyba nie wiesz co mówisz o łączeniu polski z Ukrainą. Wolał bym iść do łóżka z diabłem niż żeby Ukraińcy tutaj mogli więcej niż my. A w czym ci ta unia tak pomogła ? Myślisz że to co dali kasy to za darmo ? Chyba nie jesteś tak naiwny . Idź do bogatego żeby dał ci coś za darmo zobaczymy ile dostaniesz jak nie będzie biznesu 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

Czy kiedykolwiek zastanawiałes sie gdzie by teraz była polska gdyby nie akcesja z unią , na jakim etapie gospodarczo ?  Tak sobie szukam kraju , państwa które jest samodzielne bez zadnego przynalezenia do wiekszego obszaru  gospodarczego i jakoś zaden mi do głowy nie przychodzi gdzie ludziom zyje sie w miare dobrze .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Po euro kołchozie wszystkiego można się spodziewać
12 godzin temu, Pafnucy napisał:

taaaa. będzie. dalsze obietnice i zwalanie winy na ... ufoludki... 😄

Na Putina. Kiedyś na nie zaszczepionych a teraz wina Rosji... 😏 

11 godzin temu, Damianek20 napisał:

chrome_screenshot_1665775113222.png

Z tego co pamiętam to na Sri Lance zakazano użycia nawozów sztucznych... 

Opublikowano
54 minuty temu, jarecki napisał:

Czy kiedykolwiek zastanawiałes sie gdzie by teraz była polska gdyby nie akcesja z unią , na jakim etapie gospodarczo ?  Tak sobie szukam kraju , państwa które jest samodzielne bez zadnego przynalezenia do wiekszego obszaru  gospodarczego i jakoś zaden mi do głowy nie przychodzi gdzie ludziom zyje sie w miare dobrze .

Polska jest tylko siłą roboczą i i rynkiem zbytu dla uni. Ich obłuda względem Polski mnie przeraża.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v