Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u nas poszli w rzepak i kukurydze- wiec niektorzy sieja 3 rok z rzedu.ciekawe co z tego wyjdzie.. 

dostal ktos sms-a z pwr z cenami nawozow z polish agro ??
mocznik gruby- 4750

saletra[prill ] 4750

can[prill] 4299

siarczan amonu[gruby] 3299

cena netto z dostawa, przedplata.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek90 napisał:

Trudno. W następnym tygodniu jadę w okolice Wrocławia jeśli w twoja stronę to ja mogę nadłożyć parę km. 

Wódki też nie zabraknie. 

IMG_20220616_083125.jpg

Bimbru nie pijam. Obrzydza mnie jego odór. 

Opublikowano

Kolega w ciągu 6 lat zasiał 5 raz rzepak. Pole wyglada jak jeden samosiew, mam wrażenie że to co siał zostało zagłuszone właśnie przez samosiewy…. Nawet orki nie robił tylko po talerzówce 

2 minuty temu, bezbarwny napisał:

Dobry bimber nie smierdzi i ma lepszy smak niż wódka, No chyba że ktoś kombinuje. Są filtry i naprawdę można zrobic petardę 

Opublikowano (edytowane)

Ceny nawozow będą rosły będziemy się pewnie jeszcze męczyć z tymi ch.... Do kwietnia 2024roku ciekawe co będzie pozniej 

Edytowane przez rolnik039
Opublikowano
21 minut temu, przemek28_28 napisał:

Szkło. To do alkoholu, a plastik to….

W szkło to w domu możesz rozlać przecież, mówię różnica w cenie. Jak kupisz rozlane, wcześniej tez było w plastiku pewnie. 

Mam znajomego co 3 czy 4 lata rzepak po rzepaku, w tym roku średnia 4.2t/ha, wszystko odrazu na skup, zaolejenie 42.

23 minuty temu, bezbarwny napisał:

Niewiem o jaki odór chodzi, ale tu drożdży nie czuć tylko rabarbar z cytryna albo jabłko z mięta 😅

Sklepowe to u nas na Podlasiu nie schodzą zbytnio. 

Opublikowano
36 minut temu, bezbarwny napisał:

Boś pewnie nie pił nigdy dobrego bimbru , więc i wnioski masz takie 

36 minut temu, przemek28_28 napisał:

Dobry bimber nie smierdzi i ma lepszy smak niż wódka, No chyba że ktoś kombinuje. Są filtry i naprawdę można zrobic petardę 

Nic dodać, jak fachowo zrobiony to lepiej wchodzi niż czyściocha ze sklepu 

44 minuty temu, jacus napisał:

u nas poszli w rzepak i kukurydze- wiec niektorzy sieja 3 rok z rzedu.ciekawe co z tego wyjdzie.. 

dostal ktos sms-a z pwr z cenami nawozow z polish agro ??
mocznik gruby- 4750

saletra[prill ] 4750

can[prill] 4299

siarczan amonu[gruby] 3299

cena netto z dostawa, przedplata.

Ja dostałem przed południem , ale jak tylko widzę że przedpłata , to nawet takich rzeczy nie czytam 

Opublikowano

Wódki ,,komercyjne” nie mają prawa stac koło dobrego bimbru. Wujas jak robi bimber 70% do tego szyneczka od rzeźnika,  wypijemy tego dużo ale na drugi dzień każdy zdrowy a po sklepowych nie raz głowa spuchnięta. Warunek musi byc dobrze zrobiony, 

Opublikowano
8 godzin temu, przemek28_28 napisał:

Bimber w plastiku? Szkło. 

Zależy od klienta. Kto chce dużo i tanio bierze w plastiku. Kto lubi dobre i kto robi dobre leje od razu do szkła.

8 godzin temu, bezbarwny napisał:

Widać nigdy dobrego nie piłeś. Odór to ma wódka ze sklepu a nie samogon. Generalnie jak ktoś umie zrobić dobry bimber to to co sprzedają w sklepach nawet najbardziej markowe czyste wódki to jest szajs.

Opublikowano
46 minut temu, andrzej224 napisał:

jak komuś alkohol smakuje to chyba już ma jakiś problem xD ja ostatnio kieliszek wódki przed studniówką piłem, 12 lat temu

A najlepsi ci co ich największym osiągnięciem w życiu to chwalenie się ile to nie wypiją, a gdy powiesz że nie pijesz to im styki w mózgu przepala, mali ludzie którzy potrzebują alkoholu żeby się bawić

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, andrzej224 napisał:

jak komuś alkohol smakuje to chyba już ma jakiś problem xD ja ostatnio kieliszek wódki przed studniówką piłem, 12 lat temu

Tylko cory i trevor piją wódkę 

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Widać nigdy dobrego nie piłeś. Odór to ma wódka ze sklepu a nie samogon. Generalnie jak ktoś umie zrobić dobry bimber to to co sprzedają w sklepach nawet najbardziej markowe czyste wódki to jest szajs.

Chyba nigdy dobrej wódki nie piłeś skoro takie teorie kreujesz...

Edytowane przez Taurus83
Opublikowano

slowo klucz- umie- a jeli nie umie ?? wiekszosc tych co pedza -przynajmniej u nas- to takze smakosze, zanim zrobia to spora czesc zdegustuja a potem smierdzacy szajs wychodzi...

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

A najlepsi ci co ich największym osiągnięciem w życiu to chwalenie się ile to nie wypiją, a gdy powiesz że nie pijesz to im styki w mózgu przepala, mali ludzie którzy potrzebują alkoholu żeby się bawić

Najlepsi są ci komentują że ktoś pije. Nie mozesz albo nie lubisz, Ok, twoja sprawa. to po ch*j komentujesz że ktoś pije? O stykach i małych ludziach?

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, turtojs napisał:

jak ktoś jest chory na coś i nie może pić to już inna kwestia jest Andrzeju a tak to alkohol wcale taki niezdrowy nie jest w rozsądnych ilościach go pijąc

Ale szczęścia to on w życiu nie daje 

Opublikowano
11 minut temu, przemek28_28 napisał:

Najlepsi są ci komentują że ktoś pije. Nie mozesz albo nie lubisz, Ok, twoja sprawa. to po ch*j komentujesz że ktoś pije? O stykach i małych ludziach?

A po co Ty komentujesz, że ktoś komentuje, tak samo usprawiedliwiasz jak ktoś daje here po kablach? Wątpię xD

Opublikowano
31 minut temu, przemek28_28 napisał:

A dlaczego nie? Skoro wszyscy tak pragną wolności, nie zależności to czemu odbierac człowiekowi prawo do hery?

chyba jego życie, jego wybor.

Ja tępie patologie a ty ją usprawiedliwiasz, wszystko do tej pory to twoje wybory- Jan rapowanie 

Opublikowano

Trochę was od tych używek odciągnę i zapytam czy ktoś miał do czynienia z mocznikiem Tureckim , bo cena z odbiorem w porcie 3400 po ok 2 tygodniach od zamówienia i bez żadnych przedpłat , tylko płatność w dniu odbioru , chodzi mi o to zbrylanie czy nie robi się skała , bo cena jakaś taka wydaje się niska , ale być może wszyscy w takich cenach biorą , a u pośredników robi się z tego 4700-5000 zł. Niby jakąś tam specyfikacje mi podesłał , ale sie mogę się dopatrzeć z tym zbrylaniem , o ile oczywiście jest to gdzieś uwzględnione.

Opublikowano

@mysza103 : Ja to bym był ostrożny z tymi nawozami z importu w obecnym czasie. Dawniej import z Rosji ( Phosagro-  ultra 8 )czy nawet nawozy blendowany z Bielska Podlaskiego było dobrym nawozem i tańszym.  A teraz to juz troche loteria. Juz przypływa węgiel z całego swiata do nas i okazuje sie, ze słaby jakościowo.

Ten mocznik z Omanu to wedle mojego znajomego ( przedstawiciela firmy handlujacej nawozem ) to tak naprawde to nawóz z Irak/Iran ( nie pamiętam dokładnie) . Przez Oman to tylko przejezdza bo Irak/Iran ma sankcje i zakaz exportu nawozów. Jest to jednak informacja wymagająca potwierdzenia. Ogolnie był ten nawóz w Polsce w tym roku , w porcie ale odbiorcami były firmy z Czech i Niemiec. 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, mysza103 napisał:

Trochę was od tych używek odciągnę i zapytam czy ktoś miał do czynienia z mocznikiem Tureckim , bo cena z odbiorem w porcie 3400 po ok 2 tygodniach od zamówienia i bez żadnych przedpłat , tylko płatność w dniu odbioru , chodzi mi o to zbrylanie czy nie robi się skała , bo cena jakaś taka wydaje się niska , ale być może wszyscy w takich cenach biorą , a u pośredników robi się z tego 4700-5000 zł. Niby jakąś tam specyfikacje mi podesłał , ale sie mogę się dopatrzeć z tym zbrylaniem , o ile oczywiście jest to gdzieś uwzględnione.

Jaka ilosc zeby moc odebrac w porcie? Jak masz takie mozliwosci to bym ryzykowal. Nawet jak sie czesciowo zbryli to rozlac to jako RSM. Za UFF juz prawie tyle wolaja, a tam nie dosyc, ze pyl zbrylony to mniej azotu i duzy problem z ewentualnym rozpuszczeniem.

UFF rok temu mozna bylo brac pod uwage, bo kupowalem po 1300 i zaoszczedzilem troche mocznika, ktory byl po 3950, a teraz za to gowno wolaja duze pieniadze.

Edytowane przez asus921
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v