Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

W tamtym roku miałem azot dosyć tani , bo kupiony latem , teraz jednak nie mam i raczej kupno odkładam na późniejsze czasy , co już będzie , już mi po głowie chodzi żeby na wiosnę dać po 120 kg N i ma starczyć , tylko wówczas trzeba zmienić całkowicie plan nawożenia . Z tamtego roku zostało mi 1200 litrów rsm , to do doglebowki na rzepak będzie po 70 litrów , a później to się zobaczy , albo będzie gorzej , albo lepiej , tym bardziej że wybory będą i rozdawnictwo jakieś nie będzie wykluczone.

Edytowane przez mysza103
Opublikowano

Co by nie było , to jedno jest pewne że na przyszłe żniwa na orlenach paliwa będą z 50 gr tańsze niż hurt będzie miał , i z innymi rzeczami pewnie będzie podobnie . Machina z kiełbasą wyborczą na pewno ruszy.

Opublikowano
10 minut temu, mysza103 napisał:

W tamtym roku miałem azot dosyć tani , bo kupiony latem , teraz jednak nie mam i raczej kupno odkładam na późniejsze czasy , co już będzie , już mi po głowie chodzi żeby na wiosnę dać po 120 kg N i ma starczyć , tylko wówczas trzeba zmienić całkowicie plan nawożenia . Z tamtego roku zostało mi 1200 litrów rsm , to do doglebowki na rzepak będzie po 70 litrów , a później to się zobaczy , albo będzie gorzej , albo lepiej , tym bardziej że wybory będą i rozdawnictwo jakieś nie będzie wykluczone.

wiele wskazuje na to że w przyszłym roku też dadzą dopłaty do nawozów wiec warto kupować teraz kiedy jest najtaniej bo i tak jakąś część pewnie zwrócą 

• Haha 2
Opublikowano

Ale gówno robicie w tym temacie,nic o cenach nie można się dowiedzieć

W maju zakupiłem npk białoruski z resztek po 3500, jeśli za rok taka cena się utrzyma to pójdą jakieś minimalne dawki w tym od 200-300kg/ha 

Mocznik po 4100

Saletra 32 3400 

Mazowieckie 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jan88 napisał:

chyba każdy pisze to co ma na polu

A ta jak tam pracują ludzie z miasta i pszenżyta od pszenicy przy kontroli na miejscu nie potrafią rozróżnić więc te główne uprawy da się ominąć,qq nie ominie bo nie wmówi ze to zboże.

A areały wiadomo ze muszą się zgadzać choć w mapach dopłat widać takie zakreskowane działki co nikt nie składa.I co niektórzy mają chęć na nie składać.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Papkin napisał:

Ale gówno robicie w tym temacie,nic o cenach nie można się dowiedzieć

W maju zakupiłem npk białoruski z resztek po 3500, jeśli za rok taka cena się utrzyma to pójdą jakieś minimalne dawki w tym od 200-300kg/ha 

Mocznik po 4100

Saletra 32 3400 

Mazowieckie 

to super cene masz jeszcze na saletre

co tu o cenach pisać jak w ciągu jednego dnia podnieśli sobie cenę o 600 zł  na zbożu jakoś tak to nie działa 

Edytowane przez jan88
  • Like 1
Opublikowano
11 minut temu, jan88 napisał:

wiele wskazuje na to że w przyszłym roku też dadzą dopłaty do nawozów wiec warto kupować teraz kiedy jest najtaniej bo i tak jakąś część pewnie zwrócą 

Jeśli ktoś jest przy kasie to raczej powinien kupić chociaż z połowę potrzebnych nawozów ,  bo jeśli kasy brak a Zboża i rzepak dołują , to w moim przypadku wszystko ładuje na kupę i trzeba liczyć że później ewentualną podwyżka zbóż , zniweluje wzrost cen nawozu .

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, jan88 napisał:

Jeszcze w tym roku nic nie dali a ja mam kupować pod przyszłe? 😂

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, RU68 napisał:

to napisałem że mam na 5 lat a z tą firmą mam nadzieje już tylko spotkam się w sądzie ogólnie przestrzegam bo niedługo prawdopodobnie się zwiną  a maja kapitału 10 000

Stąd DZIAD wypisz wymaluj bynajmniej się nie ukrywasz i bez urazy na zaczepki i podsmiehujki  zwykle odpowiadam

Lepiej cwaniakiem niż gołodupcem i wszystko załatwiać na pandę

Bo ja wiem z czego te nadęcie -a z tymi ha  ze pisałem nie bądź taki pewien bo byście srali z radości czy smutku

Nawóz to majątek nie wprowadzaj w błąd proste powiązanie

Naprawdę uważasz że ktoś Ci tu czegoś zazdrości? 

• Like 1
Opublikowano

no jeśli chcesz zaoszczędzić to kupuj, w zeszłym roku wygrali Ci co kupili w lipcu  a potem w maju  kupili na nowy sezon pod dopłaty i śpią spokojnie 

14 minut temu, krilan06 napisał:

Jeszcze w tym roku nic nie dali a ja mam kupować pod przyszłe? 😂

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, mysza103 napisał:

Jeśli ktoś jest przy kasie to raczej powinien kupić chociaż z połowę potrzebnych nawozów ,  bo jeśli kasy brak a Zboża i rzepak dołują , to w moim przypadku wszystko ładuje na kupę i trzeba liczyć że później ewentualną podwyżka zbóż , zniweluje wzrost cen nawozu .

Też tak uważam. 

Opublikowano (edytowane)

@jan88 - no ja właśnie kupiłem w zeszłym roku w czerwcu, a teraz pod koniec kwietnia pod dopłaty. Ale nie zamierzam nabijać im znowu kabzy w nadziei że coś dadzą tym bardziej że jeszcze ani złotówki nie dostałem

Edytowane przez krilan06
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, krilan06 napisał:

@jan88 - no ja właśnie kupiłem w zeszłym roku w czerwcu, a teraz pod koniec kwietnia pod dopłaty. Ale nie zamierzam nabijać im znowu kabzy w nadziei że coś dadzą tym bardziej że jeszcze ani złotówki nie dostałem

spokojnie akurat dopłaty od nawozów wypłacą na 100 % 

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jan88 napisał:

to jak masz samą kukurydze to masz mniejsze dopłaty wtedy bo nie  spełniasz  dywersyfikacji upraw

no i? te kilka stów na ha w porównaniu ze stabilnością plonowania to  żadne pieniądze 

1 godzinę temu, karolek12 napisał:

święta prawda 

Zrozum człowieku tobie jest potrzebny dobry specjalista

Przecież tu tylu specjalistów i znawców ? A jak mówią każdy psychiatra to trochę wariata  .Mój specjalista takim jak ty nie pomoże bo na ból d*py to proktolog

46 minut temu, GRZES1545 napisał:

Naprawdę uważasz że ktoś Ci tu czegoś zazdrości? 

Mi to zwisa czy kogoś zaczepiam wpierw durnie pytają a jak brak argumentów to zaczepki i dopierdalanie .A jak durny łeb jeden z drugim  nie ogarnia to wyzwiska i odnośniki po co to .Prawie wszyscy "najmądrzejsi" a tak naprawdę przemądrzali a smród inteligencji się wlecze Primula94

Opublikowano

Na Lubelszczyznę widzę już hiperinflacja dotarła, 5 milionów złotych za tonę Polifoski... Myślcie trochę co piszecie, bo później włazi tutaj kukurydziany milioner Szczepan spod Opola w przepoconych gumofilcach i ma pożywkę widząc, jakie androny wypisujecie.

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, pawelek98 napisał:

My barany wprowadzany embarga na białoruskie nawozy, a ukraińcy kupują, ten akurat chciał zaoszczedzić i kupił za 18000  hrywien tona, nawóz 15-15-15, i okazało się że 0 azotu, fosforu i potasu tylko jakas maczka

Cena tego nawozu na uk około 24000 hrywien czyli okolo 3800 zl

I widzicie Panowie ich atakuja i nawozy skad biora, 

Ale my pomozemy i tylko polifoske kupic mozemy

Bo my tak bardzo pomagamy że aż sobie szkodzimy😆

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, RU68 napisał:

no i? te kilka stów na ha w porównaniu ze stabilnością plonowania to  żadne pieniądze 

Przecież tu tylu specjalistów i znawców ? A jak mówią każdy psychiatra to trochę wariata  .Mój specjalista takim jak ty nie pomoże bo na ból d*py to proktolog

Mi to zwisa czy kogoś zaczepiam wpierw durnie pytają a jak brak argumentów to zaczepki i dopierdalanie .A jak durny łeb jeden z drugim  nie ogarnia to wyzwiska i odnośniki po co to .Prawie wszyscy "najmądrzejsi" a tak naprawdę przemądrzali a smród inteligencji się wlecze Primula94

Ru, zluzuj majty, bo nie Ty pierwszy, nie ostatni. Jesteś duży i masz dużo. Robisz gówno burze o duperele.biedny bogatego nie zrozumie i odwrotnie. I najważniejsze, pieniądz robi pieniądz. Jak nima to i Salomon nie naleje... Jakbym napisał, że z 40 ha 4AB swojego +10 dzierżawa mam w 2021 postawioną hale 18x36 murowaną i pół bańki na koncie dziś to napiszą że debil i dzban. Ale tak jest, nawet rodzina uważa że na kradłem... 

Opublikowano

No coś ma pewnie ruszyć a żeby wyrównać sobie te dopłaty do nawozów to cena cyk i 500-700zł na tonie w górę.. lata ciężkie a rolnika dymają z każdej strony jak chcą.. widzieliście Pany co rolnicy robią w Holandii?  Są protesty po wprowadzeniu przepisów związanych z redukcją gazów w rolnictwie czyli po chłopsku redukcją pogłowia a u nas ekoschematy przeszły bez żadnego stęknięcia i nikt nie wchodził w ich szczegóły a to dotrze i do Nas a wtedy ile jest ha tyle sztuk w oborze,  nie ma ha nie ma sztuk..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v