Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, kubamako66 napisał:

jakby poniżej 3tyś dało się kupić rsm lub saletrę trzeba kupować bo chyba taniej nie będzie a po drugie ogólnie azot u nas ciężko kupić wszędzie pustki na magazynach 👌

Oglądałem dziś agropierdoły to rzepak spadł i to mocno pszenica spada to nawozy też powinni spadać? GA ładny zysk wypracowała to niech się z nami podzieli.:)😜

Opublikowano
Andpol napisał:

24 minuty temu, kubamako66 napisał:

jakby poniżej 3tyś dało się kupić rsm lub saletrę trzeba kupować bo chyba taniej nie będzie a po drugie ogólnie azot u nas ciężko kupić wszędzie pustki na magazynach 👌

Oglądałem dziś agropierdoły to rzepak spadł i to mocno pszenica spada to nawozy też powinni spadać? GA ładny zysk wypracowała to niech się z nami podzieli.:)😜

ogólnie npk mam i 2.5 t azotu też mam już jeszcze mi trzeba z 6 t rsm ale z tym mi się nie spieszy ale jak potanieją to trzeba będzie coś kupić bo szkoda pieniędzy teraz na koncie trzymać za dużo 😅 tydzień temu do wniosku kupiłem mocznika po 4800 a ciekawe ile teraz potaniał po wnioskach do dopłat na nawóz ale na 20 ha złożyłem dopłaty do nawozów więc cena chociaż część się zwróci 👌

Opublikowano
32 minuty temu, Andpol napisał:

rzepaku zasiane jest bardzo dużo tak samo soi  i kuku .

Opublikowano

I pszenicy i jęczmienia i buraków- te same się rozsiewają.  Mamy pola z gumy.

Opublikowano
8 godzin temu, mysza103 napisał:

Nie jestem za Po ani za PiS ,i sam w tych czasach kiedy Pawlak podpisywał ta umowę głosowałem właśnie na PSL, ale myślę że to była zła umowa jak na tamte czasy , bo mieliśmy najbliżej na transport tego gazu , a w realu płaciliśmy zdecydowanie najwięcej w całej Europie

Dopisze tylko tyle że czas tej umowy Pawlaka jeszcze się nie skończył , więc czemu w tej chwili gaz nie idzie po cenie z tej umowy , bo akurat w tej chwili była by to cena bardzo atrakcyjna

Bo twój kolega Janusz Kowalski z SP wynegocjował zmianę ceny w arbitrazu z uśrednionej na bieżącą. A Władimir Władimirowicz zapłacił parę miliardów kary i odbił sobie z nawiązką stratę. Jakby podpisali nowe długoterminowe umowy jak chce Rosja było by inaczej. Ale oni z wszystkimi sie naparzać i kłamać, kraść tylko jak najdłużej!!

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, kulczer napisał:

Bo twój kolega Janusz Kowalski z SP wynegocjował zmianę ceny w arbitrazu z uśrednionej na bieżącą. A Władimir Władimirowicz zapłacił parę miliardów kary i odbił sobie z nawiązką stratę. Jakby podpisali nowe długoterminowe umowy jak chce Rosja było by inaczej. Ale oni z wszystkimi sie naparzać i kłamać, kraść tylko jak najdłużej!!

No patrz mówisz kolega , a ja gościa wcale nie kojarzę 

Opublikowano
8 minut temu, Frontier napisał:

Dziś nowy cennik na wieloskładniki. Podobno w tym sezonie taniej już nie będzie.

npk-8-maj-724x1024.jpg

A po co ma być taniej jak są bajońskie dochody dla państwa, wystarczy wmawiać że będzie tylko drożej i chłopki szaleją z zakupami.

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/nawozy/27017-doskonale-wyniki-finansowe-grupy-azoty-w-i-kwartale-br-sprzedaz-nawozow-nakreca-wplywy-panstwowej-spolki

• Like 2
Opublikowano
22 godziny temu, Rrolniik napisał:

Panowie i Panie, orlen przebimbał prawie 2mld na giełdzie spekulując limitami CO2, stratę podzielono na spółki które należą do orlenu i musiały ją odrobić :)

22 godziny temu, Rrolniik napisał:

Szkoda, że zapomniałeś jeszcze zamieścić ten artykuł z tego samego źródła: https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/rekordowe-wyniki-pkn-orlen-w-iv-kw-2021-olbrzymie-zyski-na-wzroscie-ceny-praw-do-co2/ef4yy85

Podsumowując, Orlen nic nie przebimał. Orlen kupił limity CO2, na których zarobił 1,7 mld zł w 4 kwartale 2021 r. i potem w 1 kwartale 2022 r. ceny tych limitów zaczęły spadać. Więc Orlen sprzedał je w ostatnim możliwym momencie, tracąc zarobione wcześniej w ten sam sposób 1,7 mld zł. Czyli wyszedł na zero.

• Haha 2
Opublikowano
9 godzin temu, damian303 napisał:

Sam jesteś naiwny. Rakiety nie wybuchają w ruskich miastach, bo jakby zaczęły, to ukrole by gówno sprzętu wojskowego i pomocy dostały ze świata.

A do palenia pól nie trzeba sprzętu wojskowego. Z tych paru mln ukroli mieszkających w Rosji, podejrzewam że by się sporo dywersantów znalazło.

Syberia płonie, to czemu nie mają płonąć pola.

czyli jak złodziej kradnie to ok a jak złodzieja okradają to już beee?  Ja bym najpierw w Moskwie w metrze wywinął jakiś numer a później po kolei to teatr opera itd Jak się bawić to zabawa na całego i dla wszystkich

Opublikowano

tez mnie zastanawia dlaczego nie widzimy czegos takiego,  jakis wybuch w kinie, sklepie metrze itp   . ciekawe czy wtedy ludnosc rosyjska tak by popierala wojne jakby poczula ja na wlasnej skorze

Opublikowano

zaraz cały świat by ochoczo potępił zamachy terrorystyczne niczym nie sprowokowane i szybko skończyłaby się pomoc militarna i humanitarna .A ruscy jeszcze bardziej by byli za wojną . Mam wrażenie ,że Niemcy ,Francja i Bruksela tylko na to czekają. Mieliby  powód do pozostawienia Ukraińców na pastwę ruskich hord .

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, kubamako66 napisał:

Przecież masz u fabrockiego pod nosem, saletra po ok 4 tys, sól 4 tys, polifoska 6 po 4150 tys

Opublikowano
RU68 napisał:

...   Ja bym najpierw w Moskwie w metrze wywinął jakiś numer a później po kolei to teatr opera itd Jak się bawić to zabawa na całego i dla wszystkich

Wczoraj czytałem na Interia.pl że ten główny dowódca czeczeńskich karydowcow ma plan ( militarny) na Polskę. Ma być odwet za ten atak na dyplomatę rosyjskiego.

Opublikowano

Onet - źródło "rzetelnych" informacji 😁

masa24 napisał:

tez mnie zastanawia dlaczego nie widzimy czegos takiego,  jakis wybuch w kinie, sklepie metrze itp   . ciekawe czy wtedy ludnosc rosyjska tak by popierala wojne jakby poczula ja na wlasnej skorze

Teatr na Dubrovce, szkoła w Biesłanie, pamiętasz ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v