Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Zawsze tak było najpierw zarabiali bo covid ,teraz wojna, nie zmienimy tego, musimy za tymi trybikami podażać

Opublikowano

Niby dla czego ma tak być?

Na wszystko się będziesz godził bo ktoś tak mówi?

Każdy ma swój rozum i myśli samodzielnie a nie jak ktoś karze.

Jak uszy skulisz to nic nie osiągniesz. Trzeba przeciwstawić się systemowi.

NIE DAJMY SIĘ

My jesteśmy dla nich, a nie oni dla nas.

Ale jak tak będzie podchodzić większość, to będziemy sługusami systemu.

• Like 3
Opublikowano
8 godzin temu, szymon1105 napisał:

Najwidoczniej tak, w tamtym tygodniu ledwo kilka osób było w agencji, więc nie wiem jak mogą ludzie się nie wyrobić. Prosty wniosek chwila roboty, sztuczne przedłużanie czasu żeby później się tłumaczyć dlaczego przeciągają wypłacanie bo musieli przedłużać terminu na składanie itp...

Wczoraj byłem na przetargu z KOWRu nie mogłem wcześniej złożyć wniosku obszarowego a tym bardziej nawozowego.

Opublikowano (edytowane)

I jak się możesz nie dać. Jak większość wybierze np taki komunistyczny pis. Który musi dawać tej większości nierobów kosztem tych co pracują by dalej na pis głosowali. Bo Pinokio powie, że trzeba się dzielić. Otumanią ludzi, że im dają. Ludzie się cieszą a potem płacą za to co im niby dali. Bo rząd dolicza sobie tu tam. I wszystko drożeje. Przecież na tym co się działo z nawozami jak ceny z d*py po podnosili to rząd na te dopłaty zarobił i jeszcze im zostanie. A rolnik się bezie cieszył, żę dopłatę dostanie. Jak ma fakturę oczywiście. Bo wielu brało bez faktury a rząd to wszystko wie ile było nawozów ile faktur itd.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 4
Opublikowano (edytowane)

No dokładnie ludzie myślą, że to co rząd im niby daje to nie wiadomo skąd się bierze. I jakimś dziwnym sposobem rząd ma forsę by dawać im. A prawda jest taka, że rząd albo drukuje, albo zadłuża kraj albo ściąga z ludzi innych źródeł kasy na rozdawanie nie ma.

Za wszystkie te drogi płacimy my w tym też ciemni wyborcy pisu. Za dodruk płacimy inflacją i zwyżką cen i tu rząd np na vat zarabia. Np chleb podrożeje o złotówkę już rząd ma ileś tam groszy więcej z vatu. Za długi płacić będziemy później my i nasze dzieci. Ale wtedy pis już nie będzie rządził i powie ciemnocie patrzcie teraz nie ma pieniędzy. No a z ludzi to wiadomo jak ściągają. Wszystkie podatki. Państwowe spółki jak Orlen podnoszą ceny zarabiać rekordowe marże w historii. To samo fabryki nawozów czy inne branże jak elektrownie. Rekordowe marże. A ciemnota pieje z zachwytu, że 500plus jest. A oni na te 500 plus oddają rządowi 600 albo 700. Tylko rząd bierze to od nich różnymi ścieżkami by się nie mogli połapać.

Powiedzmy rok temu tona moczniku kosztowała 2500 teraz 5 tys to sobie policzcie ile więcej pis z vat u od rolnika wyciąga. Po prostu uznali, ze rolnik musi zacząć też dokładać się do tych plusów a nie tylko brać. A wiele gospodarstw to ryczałt i plączą i płacą na te 500 plusy.

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano

Co do prostoty tego wniosku, to tak, jest dość prosty. 

Ludzie wypełniają każdą kratkę, a później siedzą parafkują. 

Dziś składałem i kobicina się cieszyła że pierwszy w którym niczego nie trzeba poprawiać. 

Mówiła że woli jak przyniosą pustą kartkę i razem wypełnią bo tak jest szybciej. 

Ludzie mają ciekawe fv, ilość zakupionego nawozu podana w bb. 

Później wielce zdziwienie że agencja nie chce tego przyjąć 

Opublikowano

PO nie dawało i jak było ,lepiej czy gorzej, sam sobie odpowiedż

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, miwigos napisał:

PO nie dawało i jak było ,lepiej czy gorzej, sam sobie odpowiedż

Gorzej nie było a i kraju nie zadłużali tak jak ci. Inflacji takiej nie było. Była jakaś stabilność i przewidywalność. A teraz jest tylko propaganda. CO z tego, ze ci teraz lepiej bo ci dadzą to czy tamto jak potem ty i twoje dzieci za to będziesz musiał zapłacić. Teraz ci lepiej jak za Gierka na kredyt przyszłych pokoleń. I właśnie tego większość ludzi nie rozumie. Bo teraz im dalii teraz im lepiej.

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, AS2 napisał:

Ale wiesz, że w tej chwili nie ma Vatu na mocznik i inne nawozy?🤣🤔

No właśnie nie ma vatu, To jest ta propaganda. Nie ma vat u a sobie i tak tę forsę wezmą A człowiek się cieszy, ze nie ma vat u. A nawóz dwa razy droższy ale jest radocha, ze vatu nie ma. Tak jak znosili vat na żywność czy akcyzę na paliwo. Najpierw wszystko podrożało odpowiednio a potem niby znieśli. A i tak człowiek więcej połci. Ale niektórzy się cieszą, że niema vat u i nie wnikają, że płacą więcej. Bo im rząd powiedział, że nie ma vat u.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Gorzej nie było a i kraju nie zadłużali tak jak ci. Inflacji takiej nie było. Była jakaś stabilność i przewidywalność. A teraz jest tylko propaganda. CO z tego, ze ci teraz lepiej bo ci dadzą to czy tamto jak potem ty i twoje dzieci za to będziesz musiał zapłacić. Teraz ci lepiej jak za Gierka na kredyt przyszłych pokoleń. I właśnie tego większość ludzi nie rozumie. Bo teraz im dalii teraz im lepiej.

Tamci wszystko wysprzedali ,nawet lasy chcieli tylko im nie wyszło,jakby do teraz PO rządziło to covida bym nie przetrwali, nie wiesz jak mówił rostowski, pieniędzy nie ma i nie będzie ,chyba skleroze masz , albo klapi na oczach

Opublikowano
25 minut temu, hubertuss napisał:

I jak się możesz nie dać. Jak większość wybierze np taki komunistyczny pis. Który musi dawać tej większości nierobów kosztem tych co pracują by dalej na pis głosowali. Bo Pinokio powie, że trzeba się dzielić. Otumanią ludzi, że im dają. Ludzie się cieszą a potem płacą za to co im niby dali. Bo rząd dolicza sobie tu tam. I wszystko drożeje. Przecież na tym co się działo z nawozami jak ceny z d*py po podnosili to rząd na te dopłaty zarobił i jeszcze im zostanie. A rolnik się bezie cieszył, żę dopłatę dostanie. Jak ma fakturę oczywiście. Bo wielu brało bez faktury a rząd to wszystko wie ile było nawozów ile faktur itd.

wiesz co mnie wkurzyło ostatnio? moje dziecko nie dostało się do przedszkola tam gdzie chciałem bo pierwszeństwo miały swietłany oraz dzieci których oboje rodziców nie pracuje 

saletra 3850.

Przed chwilą, miwigos napisał:

Tamci wszystko wysprzedali ,nawet lasy chcieli tylko im nie wyszło,jakby do teraz PO rządziło to covida bym nie przetrwali, nie wiesz jak mówił rostowski, pieniędzy nie ma i nie będzie ,chyba skleroze masz , albo klapi na oczach

a teraz to niby pieniądze są?

Opublikowano
Przed chwilą, miwigos napisał:

A gdyby babcia wąsy miała to wiesz co dalej. Nastraszyli cię tym co by było żeby było po to byś nie wnikał co jest bo jest.

Opublikowano
1 minutę temu, Rrolniik napisał:

wiesz co mnie wkurzyło ostatnio? moje dziecko nie dostało się do przedszkola tam gdzie chciałem bo pierwszeństwo miały swietłany oraz dzieci których oboje rodziców nie pracuje 

saletra 3850.

Bo masz się dzielić. Pracujesz to możesz sobie dzieci wozić do przedszkola bo masz za co. A oni nie mają za co bo nie pracują i mają dlatego pierwszeństwo. Tak działa socjalizm jaki oferuje Polakom pis.

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, Rrolniik napisał:

saletra 3850.

a teraz to niby pieniądze są?

Dokładnie u nas taka sama sytuacja z przedszkolami ,moje też się nie  dostało .Juz się zygac chce tym wszystkim ,nie mieć dzieci nie dobrze ,mieć jedno też nie dobrze a upaina ma pierwszeństwo 

Opublikowano

Gierkiem też się naród zachwycał. Potem wiadomo jak było. Za Gierka też było lepiej jak za Gomółki. Jak się skończyło wiadomo. Tak samo się skończy po pisie. Ale wielu teraz jest lepiej na kredyt.

Opublikowano
4 minuty temu, Rrolniik napisał:

Znajoma w klinice pracuje to Ukrainki wydzwaniaja żeby już natychmiast im spirale zamontować.pewnie im to teraz najbardziej potrzebne.

Opublikowano
22 minuty temu, hubertuss napisał:

Powiedzmy rok temu tona moczniku kosztowała 2500 teraz 5 tys to sobie policzcie ile więcej pis z vat u od rolnika wyciąga. Po prostu uznali, ze rolnik musi zacząć też dokładać się do tych plusów a nie tylko brać. A wiele gospodarstw to ryczałt i plączą i płacą na te 500 plusy.

6 minut temu, AS2 napisał:

Ale wiesz, że w tej chwili nie ma Vatu na mocznik i inne nawozy?🤣🤔

3 minuty temu, hubertuss napisał:

No właśnie nie ma vatu, To jest ta propaganda. Nie ma vat u a sobie i tak tę forsę wezmą A człowiek się cieszy, ze nie ma vat u. A nawóz dwa razy droższy ale jest radocha, ze vatu nie ma. Tak jak znosili vat na żywność czy akcyzę na paliwo. Najpierw wszystko podrożało odpowiednio a potem niby znieśli. A i tak człowiek więcej połci. Ale niektórzy się cieszą, że niema vat u i nie wnikają, że płacą więcej. Bo im rząd powiedział, że nie ma vat u.

Najpierw pomyśl. Potem pisz. Bo ta nienawiść do PiS to cię już w szybką demencję wpędziła.😅

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, miwigos napisał:

Kolego a czy się orientujesz ile naszego lasu przez ostatnie 6 lat poszło w świat?

Bardzo byś się zdziwił.

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v