Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, kulczer napisał:

Dzwonione wczoraj do ARiMR. Przyjmowanie wniosków o dopłaty do nawozów tylko na podstawie faktur lub dowodów imiennych. Na żadnym paragonie nie ma imienia i nazwiska. Także głosujcie dalej na PiS i wyliczajcie sobie tutaj ile to dostaniecie czy macie faktury czy nie!

W czym masz problem? Jak obniżali VAT na paliwo, nawozy, materiał siewny itd to ryczałtowcy się śmieli z vatowcow że dobrze im tak. Że już się przez tyle lat ,,nachapali''. Ryczałtowców nie obchodziło że vatowcy na tym nic nie zyskali. A teraz masz problem ze nie bierzesz faktury i sobie nie odliczysz dopłaty do nawozów? To jest tylko i wyłącznie twoja wina a nie rządu. A rząd dobrze wie że najlepiej rządzi się społeczeństwem podzielonym więc jest kolejny pretekst do podziału. Chociaż według mnie bardzo dobrze że wymagają faktur. Dlaczego ktoś ma dostać kasę za free mimo że nie kupił wcale nawozu. 

• Like 2
Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

7 minut temu, lolq1660 napisał:

no dobra czyli jeżeli kupiłem saletre po 2850zl/t a średnia stawka z tamtego roku to 1235,8zl/t czyli roznica wynosi 1614,2 razy 24t= 38749,8zl do zwrotu a nie sory...1614.2×24=25000zl zwrotu🤔😏 dobrze psze pani?

Jak masz  50 ha i więcej to dobrze liczysz... 25 tys  to max.... 

no ale widzicie jaka to jest matematyka, chłopy sobie mnożą, wychodzi im po 40kk a się okazję że 25max i chłopy gupiejooo🤔😅

Opublikowano
24 minuty temu, krzychu121 napisał:

W czym masz problem? Jak obniżali VAT na paliwo, nawozy, materiał siewny itd to ryczałtowcy się śmieli z vatowcow że dobrze im tak. Że już się przez tyle lat ,,nachapali''. Ryczałtowców nie obchodziło że vatowcy na tym nic nie zyskali. A teraz masz problem ze nie bierzesz faktury i sobie nie odliczysz dopłaty do nawozów? To jest tylko i wyłącznie twoja wina a nie rządu. A rząd dobrze wie że najlepiej rządzi się społeczeństwem podzielonym więc jest kolejny pretekst do podziału. Chociaż według mnie bardzo dobrze że wymagają faktur. Dlaczego ktoś ma dostać kasę za free mimo że nie kupił wcale nawozu. 

To ze wymagaj faktur to oczywiste. U nas przy zakupie nawozu fakture daja z automatu. Mowa o doplatach do nawozow byla juz dawno, wiec kto kupowal i myslał to fakture wział.

A mysleliscie ze na jakiej podstawie bedzie doplata. Na piekne oczy?

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, artek27 napisał:

Po co to liczyć ile kasy bedzie? Ja nic nie wyliczanki dopiero jak będzie na koncie to wtedy będę się cieszył a narazie trzeba czekać a nie już liczyć pieniądze. 

Ja już te pieniądze wydałem

• Haha 1
Opublikowano
mysza103 napisał:

... A dla przykładu , ktoś tu wczoraj pisał że ludzie brali tira nawozu na 3- 4 osoby a fv pisana była na jedną...

Taka faktura to oszustwo podatkowe. Wyłudzanie nienależnego vatu. W sumie teraz Ci którzy nie wzięli faktury dostana karę za kombinowanie... Juz dawno jaskółki mówiły, że nie dobre są spółki...

Opublikowano
27 minut temu, Sunf napisał:

Na 1 ha grunty rolnego ile trzeba mieć zakupionego nawozu aby otrzymać 500 zł zwrotu?

zależy po ile kupiony ten nawóz, przynajmniej trzeba mieć 333 kg na ha ale to przy założeniu że każdą tone nawozu kupiłeś o 1500 zł drożej od tych cen (Lp. Typy nawozów cena z VAT zł/t 1 Azotowe do 20% N 2081,78 2 Fosforan amonu 18% N 46% P2O5 2081,78 3 Mocznik i inne od 38%N 1580,38 4 Nawozy wieloskładnikowe NPK 1852,62 5 Nawozy NPK z mikroelementami 2227,20 6 RSM i inne 25-30%N 929,48 7 Saletra amonowa i inne od 30%N 1235,80 8 Saletrzak i inne 26-28%N 1108,20 9 Siarczan amonu i inne 20-21%N+S 1025,16 10 Siarczan potasu 3042,22 11 Sole potasowe 1617,02 12 Superfosfat do 20% P2O5 964,84 13 Superfosfat 24-46%P2O5 1629,51) a  jeśli taniej kupiłeś  to trzeba więcej nawozu

Opublikowano
3 godziny temu, krzychu121 napisał:

Kto się śmiał zacytuj .  A co z takimi co kupili A nie wzieli faktur?

Opublikowano
Mateusz1q napisał:

1 minutę temu, artek27 napisał:

Po co to liczyć ile kasy bedzie? Ja nic nie wyliczanki dopiero jak będzie na koncie to wtedy będę się cieszył a narazie trzeba czekać a nie już liczyć pieniądze. 

Ja już te pieniądze wydałem

ja już wykupiłem za to nawóz na następny rok xd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v