Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz to produkcja obornika jest strategicznym produktem, a mleko przy tych cenach to produkt uboczny :ph34r:

19 minut temu, GRZES1545 napisał:

Już wczoraj były informacje że decyzja przełożona, ale nie wiadomo na kiedy🙆‍♂️

Kolejny raz? Bo ogólnie to już raz była przełożona właśnie chyba na dziś, ale nie śledzę info o tych całych dopłatach

• Like 2
Opublikowano
38 minut temu, Andpol napisał:

No do produkcji soli gazu nie trzeba.

Szlaban na import chlorku potasu od jednego z największych producentów na świecie[Białoruś]

Opublikowano

Miałem lać rsm i opryskiwacz zastrajkował. Czyżby znak żeby ograniczyć nawożenie?

Opublikowano
4 godziny temu, maczopestka napisał:

To uczucie kiedy przestajesz żałować że kupiłeś saletrę po 2890zł za tonę 😌, a tak na poważnie to ktoś się zastanawiał jak wygląda dzisiaj smutne 1000 zł dopłat do hektara? Toż to jakaś nieśmieszna komedia

1000  nigdy tyle nie było . mi wyszło 887 zł

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Albo zmienić opryskiwacz😂

Na razie dekiel pompy zamówiony i dogaduję drugą kupić na zapas.

Wczoraj dobrane jeszcze 4t rsm26s po 2550. 

W sumie mam azot na 2 sezony choć nie w takiej formie jakbym chciał, ale jak się nie unormuje to n2 w przyszłym roku zrobi się mocznikiem

Opublikowano

zajechałem po fakture za nawozy sprzed miesiaca i z ciekawości zapytałem po ile saletra... dzisiaj sprzedaż wstrzymana a od jutra najprawdopodobniej 6800!!! a plac pełen big bagów... dobrze ze sie przełamałem miesiac temu i kupiłem.  Ehhh ale i tak hu.... z tym wszystkim jak ropy moze 500l mam a na staci juz prawie 8... duzym nie chcą dowiezc a tez zapasów nie maja i z mauzerami na przyczepach pod dystrybutorem stoja i leja bo tam 1000l to na dzien idzie

Opublikowano

Świeża dostawa... 😏 

IMG_20220308_163401.jpg

30 minut temu, FarmerDyzio napisał:

ile z litra mleka się zostaję przy tych cenach ?

Coś tam zostaje. Gorzej jak by później to poszło dla świń... 😏 

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Na razie dekiel pompy zamówiony i dogaduję drugą kupić na zapas.

Wczoraj dobrane jeszcze 4t rsm26s po 2550. 

W sumie mam azot na 2 sezony choć nie w takiej formie jakbym chciał, ale jak się nie unormuje to n2 w przyszłym roku zrobi się mocznikiem

Ty patrz abyś tegoroczne zebrał, a nie o n2 w 2023 już dumasz 🤭

54 minuty temu, lukasz1995 napisał:

A na co komu teraz saletra 😄

Do zupy

Opublikowano

https://www.agrofoto.pl/produkcja-roslinna/nawozy/rosyjski-kapital-na-rynku-nawozow,116751.html

Przed chwilą, majster321 napisał:

Jakie u wasz są ceny   sól potasowa 60  i  superfosfat 40 ?? 

sól 2820 , fosdar 2600 

11 minut temu, Piffpaff napisał:

kupiłem 3 T po 1300zl może lepiej na tym wyjdę jak teraz sprzedam po 6tys i coś jeszcze nakosze i sprzedam po 2 tys hehe

Kto ci kupi po 6 tys 

Opublikowano
4 godziny temu, KrisKristof napisał:

Ja tez się cieszyłem że na następny rok udało mi się zamówić i na dniach dojedzie do dzisiaj rana i telefon że jednak się przeliczyli i sprzedawali nawóz którego jeszcze fizycznie nie było, niby. 

Postrasz wniesieniem sprawy do sądu zamówienie to umowa cywilno prawna nawet ustna

Opublikowano

Warto kupić NPK na jesienne zasiewy? Skoro sól potasowa ma być słabo dostępna, pewnie wieloskładnikowe też pójdą w górę. Mam Polifoskę 5 po 2800, dobra cena?

Opublikowano
50 minut temu, danielhaker napisał:

Teraz to produkcja obornika jest strategicznym produktem, a mleko przy tych cenach to produkt uboczny :ph34r:

Kolejny raz? Bo ogólnie to już raz była przełożona właśnie chyba na dziś, ale nie śledzę info o tych całych dopłatach

Sam tracę orientację, co chwilę jakieś nowe  info że  nie chce się czytać 😬

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v