Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, MARAKAM napisał:

Jeden woli córkę, a drugi teściową każdy robi to co uważa za słuszne, ale jakby nikt nie kupował nowych, to by nie było starych. Wszystko ma swoje miejsce i każdy decyduje za siebie. Pozycja startowa każdego jest inna jeden staruje od zera,  drugi już ma starcie kilkanaście ha i budynki, dla kolejnego trzeba podzielić gospodarstwo aby coś dostać. Tak więc nie zawsze zaczyna się od nowych maszyn czy samochodów. Ale zawsze by było fajnie mieć nowe...

Gdy samemu się człowiek rozwija i zdobywa ciężką pracą majątek to tylko się cieszyć.

Za czasu mojej młodości na mostach przy drogach były takie napisy "Uczciwością i pracą ludzie się bogacą" ale to było kilkadziesiąt lat temu. Czasy się zmieniły i ludzie też.

Jak pamiętasz tamte czasy to cytat niewłaściwie wykorzystałeś. Znam takiego co chwali się że jego ojciec miał 5 ha i przydzielono mu C360 a ich sąsiadowi co miał 12 ha nie przydzielili żadnego ciągnika tylko nie mówi że jego stary został członkiem PZPR a sąsiad do kościoła chodził.

Opublikowano
36 minut temu, jahooo napisał:

w niemczech takie auto prowadzi 50-cio latek, dobrze sytuowany, potrafiący jeździć, stać go na opłaty i paliwo, a także części zamienne

to nie jest auto tanie w utrzymaniu ani lekkie w prowadzeniu

a u nas z dziesiątej ręki kupują tacy , co będą mieli pierwsze auto i potem płacz

Czy to bmw czy vag czy inny syf są oryginalne części i zamienniki. A czy to dbane to zależy kto tym jeździł, kto to posiadał. Marka samochodu to nie wyznacznik że dobity, syrenki się częściej psuły niż inne auta a do tej pory ludzie mają dbane egzemplarze. 

• Like 1
Opublikowano

Tak myślałem. 

56 minut temu, jahooo napisał:

Mówisz, że wacek miękki, to trzeba się pokazać czym innym ?

14 letnim BMW? To chyba na Podlasiu. 

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

Tak myślałem. 

14 letnim BMW? To chyba na Podlasiu. 

Na Podlasiu krowiarze jeżdżą nówkami. W mojej okolicy, biedaki Kia Sportage, średniaki Sorento a bogole Mercedesami albo ostatnio modne Volvo XC60. No chyba że w Plutyczach ale to Białorusini.

Opublikowano
3 godziny temu, jacek3773 napisał:

Ponawiam pytanie.warto się zainteresować czy odpuścić  .45km 4x4

To nie jest "wynalazek" w powszechnej nazwie tylko porządne traktory i nie słyszałem złego słowa o fiacie(ciągniku). Dopiszę że nie miałem Fiata tylko starego forda podobne marki.

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, soltys48 napisał:

Porządnego zestawu. Kurna nie Chcesz?

Ale ciężki pewnie ?

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Jak będziesz do sołtysa jechał to daj znać może się z tobą zabiorę. Pomogę ci potargować😁

Zanim pojedzie,to ty wiersz na utarg napiszesz

• Haha 4
Opublikowano
7 minut temu, robi57362 napisał:

ma ktoś namiar na przyzwoitego 902 albo 912? najlepiej lubelskie a jak naprawdę wart to i województwa oscienne. olx itp przeswietlone

A ile chcialbys wydac?Jeszcze jakies 3 tygodnie byl 902 w lubelskim z pewnych rąk.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v