Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

Trzeba chodzić jak za kosiarką. Ursus + byle jaki spych chyba lepszy

To zależy gdzie. Ja co roku zbieram sie kupić odśnieżarke i zawsze jest coś. Z jednej strony dom, z drugiej tuje i nie ma gdzie wypychać. Odśnieżarko by przeżucił za tuke i spokój. Sąsiad kupił ale mała i gówno warta. W firmie gdzie pracowałem mieli taką konkretną to byłem w szoku, że tak to idzie-prawdziwe bydle-silnik coś około 15km.

8 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

Trzeba chodzić jak za kosiarką. Ursus + byle jaki spych chyba lepszy

To zależy gdzie. Ja co roku zbieram sie kupić odśnieżarke i zawsze jest coś. Z jednej strony dom, z drugiej tuje i nie ma gdzie wypychać. Odśnieżarko by przeżucił za tuke i spokój. Sąsiad kupił ale mała i gówno warta. W firmie gdzie pracowałem mieli taką konkretną to byłem w szoku, że tak to idzie-prawdziwe bydle-silnik coś około 15km.

Opublikowano

kupował ktoś ostatnio jakieś tańsze ledy do ciągnika? tak do 25 zł za sztukę, bo pasuje mi coś zakupić bo się pourywały ostatnio na gałęziach.

Nie chcę droższych bo mi się często uszkadzają, bo pełno drzew dookoła pól i trzeba blisko podjechac a nie zawsze da się je obciąć.

https://allegro.pl/oferta/lampa-robocza-24-led-halogen-szperacz-72w-mini-9004391402?fromVariant=8580904564

https://allegro.pl/oferta/panel-led-lampa-robocza-halogen-126w-12-24v-cree-8366639041

Opublikowano (edytowane)

Ja kupowałem najtańsze ,ze trzy lata temu min ze względu na gałęzie i świecą

https://allegro.pl/oferta/lampa-robocza-16-led-halogen-48w-12v-24v-ip67-e50-11106045239?bi_s=ads&bi_m=showitem:active&bi_c=ODEyNTU3MTMtMjAwNC00ZjMzLWJhNmUtYmExMGU3Njc0YjdiAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=a148a194-664e-477b-9238-965fd1f9c1c3

coś tego typu.Te moce tych lamp to można między baki włożyć.

Edytowane przez witejus
Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

w szwecji idzie taniej wyrwać to byś miał w polsce za 3/4 ceny 

Opublikowano
witejus napisał:

One bardzo słabo świecą, z tych tańszych kupowałem takie i jest w miarę ok, radio gra bez problemu https://sklep.mizar.com.pl/lampa-robocza-halogen-led-27w-9x3w-12v-24v-p-36804.html Ale i tak bez porównania z takimi za 140 zł

Opublikowano
3 minuty temu, SamaPrawda napisał:

Ale i tak bez porównania z takimi za 140 zł

U mnie wystarczają bo i tak mało kiedy robię wieczorem, a jeśli komuś potrzebne lepsze to nie mam nic przeciw.

Opublikowano

Wszystko zależy od potrzeb, mam najtańsze jak tylko się da założone na rozrzutniku i to tam wystarcza, na główny ciągnik jedynie założyłem droższe, bo po prostu dobrze wyglądają No i świetnie świecą, z lampami jest tak, że nie używasz cały rok, ale przyjdzie jedna noc gdy są potrzebne to założył byś ile by nie kosztowały.

Opublikowano
4 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

że tak to idzie-prawdziwe bydle-silnik coś około 15km.

Ja mam 9KM i 66cm szerokości wystarcza, suchy śnieg odrzuca na 15metrów. Generalnie 7KM to absolutne minimum dla odśnieżarki. 

Jeszcze w lecie pług wirowy do ciągnika kosztował 3tys zł. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, solek01 napisał:

kupował ktoś ostatnio jakieś tańsze ledy do ciągnika? tak do 25 zł za sztukę, bo pasuje mi coś zakupić bo się pourywały ostatnio na gałęziach.

Nie chcę droższych bo mi się często uszkadzają, bo pełno drzew dookoła pól i trzeba blisko podjechac a nie zawsze da się je obciąć.

https://allegro.pl/oferta/lampa-robocza-24-led-halogen-szperacz-72w-mini-9004391402?fromVariant=8580904564

https://allegro.pl/oferta/panel-led-lampa-robocza-halogen-126w-12-24v-cree-8366639041

Ja kupowałem jesienią te z pierwszego linku jakoś świecą szału nie ma ale lepiej niż zwykle. Ja kupiłem tanie bo raczej w nocy nie robię czasem tylko żeby coś dokończyć. Dla mnie wystarczające. 

Opublikowano
8 godzin temu, solek01 napisał:

takie kupowałem, choć teraz są nieco droższe
zwróć tylko uwagę aby miały szerokie mocowanie, są lepiej wykonanie niż te z wąskim uchwytem
Halogen 126W LAMPA ROBOCZA LED PANEL HALOGEN 12V 24V CREE 1559 - Opinie i  ceny na Ceneo.pl

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Niedługo to się okaże, że ten z forum za 50dych to okazja była 🤦

Ceny wystawione są z kosmosu ale ruch w interesie raczej zamiera, może przez Święta? Koło mnie są wystawione dwie przyczepy w stanie bardzo przyzwoitym, z zakładkami, zarejestrowane, od rolnika: D55 za 30800 i D50 przerobiona na wywrotkę za 20800. I tak sobie z może z tydzień już stoją, sprzedający odświeża ogłoszenia i tyle. Niby jeszcze niedługo stoją ale za przyczepami zawsze ruch był...

Opublikowano
18 minut temu, bratrolnika napisał:

Dziś niedaleko mnie pojawiała się d50 po przeróbce na wywrot za 28tys.zł, bez dokumentów 

Chyba ją widziałem, naoglądają się internetów i tak wystawiają. Jeden wystawi cenę z księżyca, drugi popatrzy - moja ładniejsza - i cyk cena ze trzy tysiące wyższa. I ani jedna, ani druga się nie sprzeda. 

Niedawno była wystawiona hl-ka pięciotonowa za coś powyżej 12 tys. z zakładkami, zarejestrowana, od rolnika, stan do użytku, nie zardzewniała - poszła w dwa dni. Jak ktoś chce sprzedać to wystawia cenę normalną a nie z kosmosu i liczy na cud...

• Like 1
Opublikowano

A taką sprawa - jakiś czas temu trochę wiatke odgruzowalem i odslonilem nieużywany wjazd i w sezonie bardzo dużo z niego korzystam, ale teraz zima to w zasadzie w ogóle, a tylko śniegu mi napierdala przez niego na pół wiaty. Bramy nie chce robić, zasłonił bym po taniości plandeka, ale w sumie przydałoby się trochę światła. No i tu problem, bo najpierw pomyślałem o przezroczystej plandece, ale strasznie mała gramatura i jedni w opiniach piszą, że rewelacja, a drudzy, że zbrojenie wewnatrz ok, ale samo pokrycie można przebić paznokciem 🤷 to myślałem, ze założę starymi dechami i dam jeden czy dwa paski poliwęglanu. Ale nie wiem czy taki wielokomorowy, czy zwykły, czy to w ogóle kiepski pomysł. Jakieś sugestie? Nie będę ukrywał, że zależy mi na cenie.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie nie chciałem przykręcać, tylko po bokach wjazdu zrobić takie szyny, za które włożyłbym dechy i te plekse, a od środka tylko dałbym poprzeczkę z dechy w połowie szerokości, żeby trochę ochronić od wyginania.

Tzn po bokach wjazdu  od dołu do góry dać szybę (ceownik) w który pokładam dechy (poziomo) i po środku wysokosci zamiast dech dać te plekse. Dechy mam takie stare, kotre już na nic poważniejszego się nie nadadzą, to koszt byłby tylko tej Oleksy. Muszę pomyśleć 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
5 minut temu, daron64 napisał:

Właśnie nie chciałem przykręcać, tylko po bokach wjazdu zrobić takie szyny, za które włożyłbym dechy i te plekse, a od środka tylko dałbym poprzeczkę z dechy w połowie szerokości, żeby trochę ochronić od wyginania.

Tzn po bokach wjazdu  od dołu do góry dać szybę (ceownik) w który pokładam dechy (poziomo) i po środku wysokosci zamiast dech dać te plekse. Dechy mam takie stare, kotre już na nic poważniejszego się nie nadadzą, to koszt byłby tylko tej Oleksy. Muszę pomyśleć 

U nas w okolicy giną szyby przystankowe . szczególnie te w szczerym polu daleko od zabudowań. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v