Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, KlimekPL napisał:

No właśnie dlatego tymczasowo odpuszczam montaż lamp na przedzie tylko dam na sam tył. W moim case nie ma dobrego miejsca z przodu na założenie lamp właśnie przez tura. Teoretycznie można by go demontować do prac polowych ale za często go używam na codzień

Załóż lampy na turze  w połowie dłlugości

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Marcin @Dziad932ostatnio chyba kładł. Nie wiem jak jest teraz z jakością tej eurofali, ale te co leżą 15 lat, to mizernie wyglądają, ludzie zaczynają pianką już uszczelniać. Osobiście wolałbym dołożyć i położyć trapez

Edytowane przez jacor73
  • Like 1
Opublikowano

Pod trapez membrana i kontrlaty. Dodatkowy koszt. U mnie jest na stodole ta co była jako pierwsza produkowana. Nie wiem który to był rok ale dawno. Nic się z nią nie dzieje. A budynek 12*24m.

Opublikowano
3 godziny temu, migacz napisał:

Orientuje się ktoś po ile teraz jest eurofala. Chciałbym go położyć w miejscu eternitu. Warto?

Na olx są poszukaj 

55 minut temu, migacz napisał:

Pod trapez membrana i kontrlaty. Dodatkowy koszt. U mnie jest na stodole ta co była jako pierwsza produkowana. Nie wiem który to był rok ale dawno. Nic się z nią nie dzieje. A budynek 12*24m.

Blachę z filcem i na te łaty od eternitu

59 minut temu, jacor73 napisał:

Marcin @Dziad932ostatnio chyba kładł. Nie wiem jak jest teraz z jakością tej eurofali, ale te co leżą 15 lat, to mizernie wyglądają, ludzie zaczynają pianką już uszczelniać. Osobiście wolałbym dołożyć i położyć trapez

No kładłem ,eurofale 😉

Opublikowano
2 godziny temu, jacor73 napisał:

te co leżą 15 lat, to mizernie wyglądają

No nie wiem u siebie mam prawie 10lat i nie ma ani problemów z pękaniem, ani z odbarwieniem. Brałem z cembritu.

Opublikowano

Mi się ta eurofala nie widzi tak samo jak ktoś po taniości kupuje blachy z odpadów w różnych kolorach tęczy. A jak rozmowa o dachach to się spytam czy sama blacha naprawdę się będzie tak bardzo skraplać? Mam w paru budynkach membranę i mi się to nie widzi myszy i wróble tylko tam się pchają a co do tego filcu to też nie wiadomo czy jak on nasiąknie to czy blacha nie będzie rdzewieć?

Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał:

@Agrestw twoich okolicach są jakieś farmy fotowoltaiczne? Oddają ludzie chętnie jakieś gorsze ziemię pod dzierżawę?jakieś opinie ?

Są tylko dwie. Jedna ze 4 lata drugą niecały rok. Opinii nie znam

Opublikowano

Panowie czy to jest jakiś rodzaj szamotu?

Czy zrobienie kozy to jakaś filozofia?

Mam sporo blachy 3 i trochę 4, jakieś ruszta się znajdą, jakieś drzwiczki się znajdą. Tak porządki w małym warsztacie mają się ku końcowi i znowu wrócił pomysł zrobienia jakiegoś ogrzewania. Patrzyłem po internetach to te takie najtańsze kozy to ludzie piszą, że blach 1.5, że ruszty blaszane po dwóch tygodniach się przepalają itd itp. No i nie wiem czy się nie pokusić i samemu czegoś nie ulepic. Nie potrzeba mi niewiadomo czego, bo i często zima nie robię

IMG_20221110_152743_copy_720x1600.jpg

IMG_20221110_152750_copy_1600x720.jpg

IMG_20221110_152756_copy_1600x720.jpg

Opublikowano

@daron64 mam żeliwną met-spos , palona od kilku lat aż do czerwoności i się trzyma choć zaczęła pękać po obwodzie w dolnych narożnikach górnych drzwiczek, troche gruba ta cegła na okładzinę , dużo tego masz ? na jakieś plastry po połowie po długości może dałoby się spróbować pociąć i obejrzeć środek . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v