Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

i to jest błąd diagnosty - bo takie dane powinien wziąć z katalogu, jesli nie ma ich na tabliczce znamionowej

U mnie w tłumaczeniu też brakowało jakiś danych odnośnie masy to wystukał dane techniczne i wpisał. 

Opublikowano
15 minut temu, soltys48 napisał:

Po to mają CEPIK 

Albo wikipedie 😛 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

To akurat mało wiarygodne 

Ale ja tak miałem , taki dziadek diagnosta u mnie pracował i wiki mu czytałem a ten zrobił odczyt danych 😊

Opublikowano
Dnia 1.10.2022 o 18:58, rafal4610 napisał:

Daje to to rade? Bo Parkside na aku to średnio

zapomnij o tych 400Nm , markowe w podobnej obudowie 200 do 250 max wyciągną a solidniej zrobione , do tego mały aku tu jest to mocno nie obciązy go 

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

To co miałem zrobić? bić się z nimi? była taka gadka nie to jedź gdzie indziej.

Weź dowód rejestracyjny i niech uzupełnią w przeciwnym razie naślesz na nich odpowiednie instytucje. 

Takie moje zdanie. 

Opublikowano
5 godzin temu, Grzechooo napisał:

Pojechałem na pierwszy przegląd w kraju, ciągnikiem z Francji, diagnosta nie wpisał że ciągnik może ciągnąć przyczepę bo nie posiada instalacji pneumatycznej. Jak będzie instalacja to wpiszą że ciągnik może ciągać przyczepę. Pierwszy przegląd jest dopuszczeniem pojazdu do poruszania się w kraju. Obskoczyłem 3 stacje i każdy to samo zobaczyli że z Francji to pierwsze co patrzą czy jest sprężarka.

O kuźwa🙆 pojechałem ciągnikiem bez pneumatyki na przegląd z dwoma przyczepami i cały zestaw przeszedł pozytywnie 

Opublikowano
PRIMO napisał:

Weź dowód rejestracyjny i niech uzupełnią w przeciwnym razie naślesz na nich odpowiednie instytucje.  Takie moje zdanie.

np jakie instytucje? na jednej stacji facet dzwonił do wydziału komunikacji co ma zrobić to kazali wpisać brak sprężarki 0.

Opublikowano

Podlegasz pod WK w Zamościu - to chyba najgorszy WK w kraju, sami kretyni, kiedys się z nimi kłóciłem o ojca DR do ciągnika, chcieli koniecznie wymianę tablic na BT razem z DR. Powiedziałem, że jak odmawiają wymiany samego DR, to niech odrzucą wniosek wraz z uzasadnieniem, to się będziemy z ojcem odwoływać. Przyszedł kierownik, pomyślał chwilę, kazał wydac sam DR do starych tablic . Ale pół godziny użerania z pracownikiem , a kolejeczka rośnie.

Opublikowano
12 minut temu, Grzechooo napisał:

np jakie instytucje? 

Te które nadzorują pracę SKP. 

WK za bardzo nic do tego nie ma. 

Opublikowano
30 minut temu, superfarmer02 napisał:

Nie wie ktoś o jakieś niedrogiej SPRAWNEJ rotacyjnej w promieniu max 70km od Sochaczewa? @6465 @bratrolnika może jakiś sąsiad ma coś skitrane w stodole? 

Budżet?🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Podlegasz pod WK w Zamościu - to chyba najgorszy WK w kraju, sami kretyni, kiedys się z nimi kłóciłem o ojca DR do ciągnika, chcieli koniecznie wymianę tablic na BT razem z DR. Powiedziałem, że jak odmawiają wymiany samego DR, to niech odrzucą wniosek wraz z uzasadnieniem, to się będziemy z ojcem odwoływać. Przyszedł kierownik, pomyślał chwilę, kazał wydac sam DR do starych tablic . Ale pół godziny użerania z pracownikiem , a kolejeczka rośnie.

Potwierdzam,tez mialem kiedys z nimi jakies starcie z dowodem,mozliwe ze tez z czarnych na biale.tablice to mialo zdarzenie. Znajomemu blach nie wymienili a u ojca obowiazkowo wymiana. Ciahniki z tego samego roku,nawet numery prawie identyczne bo dwie ostatnie cyfry byly zamienione

Opublikowano
PRIMO napisał:

Te które nadzorują pracę SKP.  WK za bardzo nic do tego nie ma.

No to jakie? żebym na przyszłość wiedział. No ma do tego bo często jak coś się nie podoba to odsyłają do skp. Zwykły człowiek który nie zna wszystkich przepisów sugeruje się tym że urzędy i instytucje są od tego żeby robić swoją robotę jak należy.

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

O kuźwa🙆 pojechałem ciągnikiem bez pneumatyki na przegląd z dwoma przyczepami i cały zestaw przeszedł pozytywnie 

To równie dobrze mogłeś pojechać z dowodami rej jak tak robią przeglądy.

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Nie wie ktoś o jakieś niedrogiej SPRAWNEJ rotacyjnej w promieniu max 70km od Sochaczewa? @6465 @bratrolnika może jakiś sąsiad ma coś skitrane w stodole? 

A ile chcesz przeznaczyć? A nie lepiej dyskową 🤔 ja nawet będe musiał w przyszłości zainwestować w dysk

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Budżet?🤔

Jak najtaniej, powiedzmy do 2500.

26 minut temu, Dziad932 napisał:

A ile chcesz przeznaczyć? A nie lepiej dyskową 🤔 ja nawet będe musiał w przyszłości zainwestować w dysk

Dyskowa może i by była do ta ale ceny części przerażają. Dlatego sprzedaję czeska bo za mało areały żeby miec tak drogą maszynę w utrzymaniu. Głupie koło pasowe do polskiej 60-80 a do czeskiej 150+200

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Jak najtaniej, powiedzmy do 2500.

1,65.

2000 r.

20221003_170533.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v