Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myśle że gościu był na jakimś kacu albo dziabnięty. Pierwszy raz w życiu się z czymś takim spotkałem. Zaczoł drzeć ryja że jak nie pasuje to nowy 150 tysięcy, dzwonią pytają, oglądają a nie kupują, darł ryja 5 minut i się rozłączył.

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Myśle że gościu był na jakimś kacu albo dziabnięty. Pierwszy raz w życiu się z czymś takim spotkałem. Zaczoł drzeć ryja że jak nie pasuje to nowy 150 tysięcy, dzwonią pytają, oglądają a nie kupują, darł ryja 5 minut i się rozłączył.

Słuchałeś 5 minut???

Opublikowano

Ja raz zadzwoniłem do jakiegoś gościa za jakąś pierdołą i pytam czy cena sztywna, a ten zaczął się drzeć że szkoda jego czasu i się rozłączył. A że chciałem to kupić to szwagier zadzwonił tyle że uprzedziłem go już żeby się nie targował🙃

Opublikowano (edytowane)

Dzwoniłem kiedyś do gościa o przyczepę i słyszałem że był nachlany to za wiele nie pytałem i zadzwoniłem następnego dnia a ten mi się pyta czy jakaś cenę ustaliliśmy 🤣

Edytowane przez TheraRolnik
  • Haha 4
Opublikowano
7 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-hardi-commander-2200l-CID757-IDQNS2l.html Dzwoniłem do faceta. Pojebany to mało powiedziane. Opierdala za to że zapytasz w jakim stanie i czy wszystko działa.

To intuicja mnie tym razem nie zawiodła. Cena jest za niska względem konkurencji. Jak taki nerwowy to coś ma na sumieniu🤭

A jakbyś pojechał to może i inny opryskiwacz by stał...

Opublikowano (edytowane)

Jeśli wkroczyliśmy w temat rozrzutników to mam taką zagwozdke. Wujo kupił sobie pottingera jakiegoś z czterema pionowymi walcami i bardzo fajnie rozpyla ale jest taki problem, że sporo pojedynczych kluch wylatuje daleko poza właściwą szerokość roboczą. Rozrzutnik ładnie ścieli gnojem na jakieś 6-8 metrów ale rozrzuca też pojedyncze kawałki nawet na 12 metrów i jest to irytujące bo nie sposób pracować przy miedzy, przy ulicy, przy granicy i nadal trzeba pola wykańczać starą warfamą. Ten typ tak ma czy jest na to sposób?

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano (edytowane)

Zrobic cos takiego. Nieglupie to jest,przymykac strone i moze by pomoglo

W unii kumpel cos takiego ma. Tylko pewnie jedyny problem jest ze one razem sie otwierają a nie mozna pewnie tego podzielic zeby oddzielnie sie otwieraly chociaz nie jestem pewien. Ale wg mnoe taka kurtyna cos moglaby juz pomóc 

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie
Opublikowano
16 godzin temu, KlimekPL napisał:

Jeśli wkroczyliśmy w temat rozrzutników to mam taką zagwozdke. Wujo kupił sobie pottingera jakiegoś z czterema pionowymi walcami i bardzo fajnie rozpyla ale jest taki problem, że sporo pojedynczych kluch wylatuje daleko poza właściwą szerokość roboczą. Rozrzutnik ładnie ścieli gnojem na jakieś 6-8 metrów ale rozrzuca też pojedyncze kawałki nawet na 12 metrów i jest to irytujące bo nie sposób pracować przy miedzy, przy ulicy, przy granicy i nadal trzeba pola wykańczać starą warfamą. Ten typ tak ma czy jest na to sposób?

widziałem jak ktoś miał po chamsku stare drzwi przywalone do  boku jako ogranicznik rozrzutu i się sprawdzało  

• Thanks 1
Opublikowano

Chciałbym uzbroić silos w podajnik pionowy, bo skośny niestety słabo się sprawdza. Poniżej link do przykładowej żmijki ale zastanawiam się czy jest sens dopłacać do dopychu bocznego, czy on daje coś konkretnego? Czy po prostu wystaje trochę do przodu co ma ułatwiać podjezdzanie przyczepami?

https://www.olx.pl/d/oferta/okazja-zmijka-pionowa-do-zboza-podajnik-pionowy-fi-140-duzy-wybor-dostawa-CID757-IDObdps.html

Opublikowano
KlimekPL napisał:

Zobacz u mnie w galerii jest rozrzutnik uni, ma deflektory, czyli te ekrany przy adapterze, jadę 3-4m od granicy i ładnie rzuca do linii, nie ma tego efektu, ze im dalej rozrzutnika to mniej obornika

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v