Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam identyczny może trochę w lepszym stanie wizualnym. Za dużo się nie wypowiem bo za krótko go mam. Dałem 4.5k więc za 3 to dobra cena. U siebie nie mam tych wajch. No i 3 tarcze do wysiewu mam 

Opublikowano

@Janeczko

A to się zmienia całe tarcze? 12m mi akurat pasuje, wiec to nie problem. 

Jaka to ma w ogóle pojemność z/bez nadstawki tej?

Cenowo widziałem właśnie, że to jeden z tańszych. Wizualnie tylko za mocno nie zachęca. 

Mam polskiego promara i uj mnie strzela z nim - najgorzej, że pomimo regulacji rzuca mi strasznie nawóz do przodu, mieszadło chodzi razem z łopatkami i tak to się wszystko zapiernicza zmielonym nawozem, że zasuwy od otwierania/zamykania i od regulacji po paru rozsiewaczach ciężko już przestawić. 

Opublikowano
10 minut temu, daron64 napisał:

@Janeczko

A to się zmienia całe tarcze? 12m mi akurat pasuje, wiec to nie problem. 

Jaka to ma w ogóle pojemność z/bez nadstawki tej?

Cenowo widziałem właśnie, że to jeden z tańszych. Wizualnie tylko za mocno nie zachęca. 

Mam polskiego promara i uj mnie strzela z nim - najgorzej, że pomimo regulacji rzuca mi strasznie nawóz do przodu, mieszadło chodzi razem z łopatkami i tak to się wszystko zapiernicza zmielonym nawozem, że zasuwy od otwierania/zamykania i od regulacji po paru rozsiewaczach ciężko już przestawić. 

Brać i się nie zastanawiac w tej cenie. Ogarniesz trochę rdzę, bo na pewno jest, hydrauliczne otwieranie/zamykanie widzę ma

Opublikowano
10 godzin temu, daron64 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-nawozow-amazone-1801-CID757-IDOJk7P.html

Pany co myślicie? 

Przeglądam ogłoszenia a tu amazonka, patrzę na lokalizacje- kurcze wioska, gdzie kumpel mieszka, można go wypytać. Czytam czytam - kuzwa toc to kolega właśnie sprzedaje. 

Ile to jest warte i czy w ogóle warte oglądania? 

Od znajomego więc wiedziałbym w jakim to jest stanie i coś by pewnie utargowal, tylko czy akurat ten jest w ogóle wart zainteresowania? Teraz kompletnie nie planowałem zakupu rozsiewacza, ale akurat jak mój mnie wkurwił ostatnio to pojawiło się ogłoszenie stosunkowo blisko i od znajomego. No i jestem w kropce.  

Jak masz kupić to nie zastanawiaj sie tyko go kupuj. Miałem takiego na 24 metry rzucał. Jeszcze dobre malowanie  w nich było.   Ale tego + -  nie miał. 

Opublikowano

Z nadstawka 3bb wejdą bez 2. W jednej komorze zawiesza mi się trochę muszę pomyśleć nad poprawą mieszadła.

Przesiadłem się z motyla więc dla mnie to przeskok.

A co do wizualnego aspektu to ma gruba blachę u mnie też rdza jest ale mam w planach go odświeżyć jak będzie cieplej.

Tak są tam wymienne tarcze do różnych szerokości.

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Brać i się nie zastanawiac w tej cenie. Ogarniesz trochę rdzę, bo na pewno jest, hydrauliczne otwieranie/zamykanie widzę ma

Po zdjęciach to raczej chyba powiechowna do ogarnięcia na pokójnie. Otwieranie/zamykanie hydrauliczne u siebie chyba za 3stowki ogarnąłem + trochę własnej pracy, no ale oczywiście fajnie, że ma.

Przed chwilą, tomek73 napisał:

Jak masz kupić to nie zastanawiaj sie tyko go kupuj. Miałem takiego na 24 metry rzucał. Jeszcze dobre malowanie  w nich było.   Ale tego + -  nie miał. 

Generalnie kupić chciałem gdzieś na przyszły sezon. W tym chciałem zacisnąć pasa, bo jeszcze i zetorek remont ma nie skończony i nie chciałbym się wyprztykac z pieniędzy, no ale właśnie to, że blisko i od znajomego. Ehh a tak z doświadczenia wiem, że szybciej się żałuję tego czego się nie zrobiło/na co się nie zdecydowalo, niż tego co się zrobiło.

Przed chwilą, Janeczko napisał:

Z nadstawka 3bb wejdą bez 2. W jednej komorze zawiesza mi się trochę muszę pomyśleć nad poprawą mieszadła.

3bb to do 8145 bym nie ryzykował, ale dwa to raczej na spokojnie. 

A co tam z tym mieszadłem się dzieje?

Opublikowano

Rozmawiałem z nim już. Mówił, że wszystko działa ok. Rdza powierzchowna, przekładnia ok. Z ceną się dogadamy. Powiedziałem, że go wezmę, tylko w tygodniu podjadę jeszcze go zobaczyć. 

Rozsiewacz to tam uj - ciągnik będą sprzedawać. Już kiedyś mu mówiłem, że jakby sprzedawali to żeby dał znać. Case 1056 (przedliftowy). Akurat jak nie mam kasy i kończę remont zetorka 😐 Zajade za tym rozsiewaczem, to pogadam z nim ile by orientacyjnie chciał, może trzeba będzie się bankiem podeprzeć i też kupić. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Na jednej z grup jest C 385 z turem 18,500-lubelskie

A ładna ? 

Opublikowano
12 godzin temu, daron64 napisał:

Rozmawiałem z nim już. Mówił, że wszystko działa ok. Rdza powierzchowna, przekładnia ok. Z ceną się dogadamy. Powiedziałem, że go wezmę, tylko w tygodniu podjadę jeszcze go zobaczyć. 

Rozsiewacz to tam uj - ciągnik będą sprzedawać. Już kiedyś mu mówiłem, że jakby sprzedawali to żeby dał znać. Case 1056 (przedliftowy). Akurat jak nie mam kasy i kończę remont zetorka 😐 Zajade za tym rozsiewaczem, to pogadam z nim ile by orientacyjnie chciał, może trzeba będzie się bankiem podeprzeć i też kupić. 

Chłopie jak ten kejs jest w dobrym stanie to nawet bym się nie zastanawiał. A Zetora w świat puścić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v